Alena Jezkova
Autor

Alena Jezkova

Autori străini Cartea Cehă Cărți Proză

BIOGRAFIE

Alena Ježková (n. 1966) este o faimoasă scriitoare cehă. A crescut în centrul oraşului Praga. Este absolventă a Facultăţii de Filosofie, Universitatea Carolină, şi a obţinut o diplomă de doctor din partea Academiei de Artă Contemporană. Este autoarea a peste zece volume, majoritatea cărţi de popularizare a legendelor şi istoriei naţionale, printre acestea numărându‑se Staré pověsti české a moravské (Vechi legende cehe și morave) și Příběhy českých knížat a králů (Povești despre prinţi și regi cehi).


Nu puţine sunt titlurile semnate de ea care au în centru Praga istorică: Praha babka měst (Praga, bătrânica orașelor), Prahou kráčí lev (Leul umblă prin Praga) sau Strážci pražských ulic (Străjerii străzilor din Praga). În cea mai recentă carte a ei, Tichá srdce (Inimi tăcute), autoarea face o amplă trecere în revistă a mânăstirilor de pe întreg cuprinsul Cehiei şi aduce un omagiu celor care trudesc şi se roagă în tăcere în ele.

Vezi detalii
Descriere 77 de legende pragheze este mult mai mult decât o lectură interesantă şi captivantă, fiind genul de carte care îţi poate da ghes să descoperi tu însuţi monumentele şi obiectivele turistice romantice şi uimitoare din Praga.