Alena Jezkova
Autor

Alena Jezkova

Autori străini Cartea Cehă Cărți Proză

BIOGRAFIE

Alena Ježková (n. 1966) este o faimoasă scriitoare cehă. A crescut în centrul oraşului Praga. Este absolventă a Facultăţii de Filosofie, Universitatea Carolină, şi a obţinut o diplomă de doctor din partea Academiei de Artă Contemporană. Este autoarea a peste zece volume, majoritatea cărţi de popularizare a legendelor şi istoriei naţionale, printre acestea numărându‑se Staré pověsti české a moravské (Vechi legende cehe și morave) și Příběhy českých knížat a králů (Povești despre prinţi și regi cehi).


Nu puţine sunt titlurile semnate de ea care au în centru Praga istorică: Praha babka měst (Praga, bătrânica orașelor), Prahou kráčí lev (Leul umblă prin Praga) sau Strážci pražských ulic (Străjerii străzilor din Praga). În cea mai recentă carte a ei, Tichá srdce (Inimi tăcute), autoarea face o amplă trecere în revistă a mânăstirilor de pe întreg cuprinsul Cehiei şi aduce un omagiu celor care trudesc şi se roagă în tăcere în ele.

77 de legende pragheze
-15%
Vezi detalii
Descriere 77 de legende pragheze este mult mai mult decât o lectură interesantă şi captivantă, fiind genul de carte care îţi poate da ghes să descoperi tu însuţi monumentele şi obiectivele turistice romantice şi uimitoare din Praga.