Acum citești
Gary Chapman, despre dragoste, iertare și relații

Gary Chapman, despre dragoste, iertare și relații

Izbucnirea pandemiei a schimbat lucrurile pentru fiecare dintre noi. Ne-a privat de multe lucruri care păreau atât de banale. Ne-a restrâns universul și ne-a făcut, mai mult cu fiecare zi, să tânjim după o cafea cu prietenii și după o vacanță. Însă, am întâlnit și mulți oameni care spun că pandemia le-a schimbat viața și în sens pozitiv.

S-au redescoperit, s-au reinventat și au înțeles care sunt prioritățile vieții.
Așadar, printre multe urmări – pierderi de vieți, majore repercusiuni economice, dorul de cei dragi – vremea Covid-19 ne-a făcut să ne întrebăm cine suntem de fapt. Cât de mult putem sta cu noi înșine, câtă nevoie de timp aveam pentru a sta cu cei dragi, ce este iubirea, dar și cum iubim cu adevărat?

Astăzi, m-am gândit să vorbim despre iubire. Despre a da pentru a primi, despre a iubi necondiționat, despre a înțelege limbajul de iubire al celui/ a celei de lângă tine.

Așa că, am ales câteva dintre cărțile dr. Dr. Gary Chapman, publicate la editura Curtea Veche Publishing. Este unul dintre cei mai renumiți consilieri din lume pe probleme de familie. De peste 35 de ani susține conferințe pe teme de mariaj și educație a copiilor în fața unui public numeros. El însuși căsătorit de peste 45 de ani cu Karolyn și tată a doi copii, oferă și ședințe private de consiliere pentru cupluri. Este realizatorul emisiunii radiofonice „A Love Language Minute“ și gazda unui program de sâmbăta dimineața intitulat „Building Relationships with Dr. Gary Chapman“, ambele difuzate de peste 400 de posturi de radio din SUA.

A publicat zeci de cărți, dintre care cele mai cunoscute sunt reunite în seria „5 Love Languages“, devenite bestselleruri și extinse ca tematică, astfel încât să întâmpine dificultățile a milioane de cititori, propunând soluții nu doar pentru cuplurile aflate în impas, ci și pentru persoanele singure, pentru adolescenți, copii și părinți.

Dintre cărțile sale, în limba română, la Curtea Veche Publishing, au mai apărut: Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați (2019), Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor (2018), Cele cinci limbaje ale iubirii pentru adolescenți (2018), Dumnezeu vorbește limbajul iubirii tale (2017), Cele cinci limbaje ale scuzelor (2016, cu Jennifer Thomas), Cele cinci limbaje ale iubirii (2015), Speranțe pentru cei despărțiți (2001).

Cartea ,,Încă o șansă“, scrisă de Gary Chapman

Ți se pare greu, uneori de neconceput, să dai o nouă șanșă? Să crezi din nou în cel/ cea care te-a dezamăgit? Să speri, să o ieri de la capăt? Ei, bine, Gary Chpman îți arată că SE POATE! Că nu este totul pierdut sau, mai pe românește, nu este dracul atât de negru cum îl vezi când iubești pe cineva și lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori. Mai dă o șansă…

Chiar și în momente de cumpănă, când nu ți-au mai rămas decât lacrimile și ușile trântite, iar divorțul pare singura soluție, există speranță! Cele cinci limbaje ale iubirii pot să te ajute să identifici strategiile eficiente de a comunica cu partenerul tău. Gary Chapman îți oferă o mână de ajutor și te îndrumă pe calea reconcilierii. Arta căsniciei se poate învăța. Dar trebuie să îți dorești cu adevărat să-ți salvezi căsnicia. Împăcarea este doar la câteva pagini distanță.

Autorul bestsellerului Cele cinci limbaje ale iubirii îți dezvăluie modalitățile prin care poți folosi limbajele iubirii pentru a depăși orice impas în cuplu și pentru a alege calea spre vindecarea relațională.

,,Cele cinci limbaje ale scuzelor” , scrisă de Gary Chapman

De la iubire la iertare nu este decât un singur pas. Când iubești, ierți mereu sau… Calea iertării nu e altceva decât o formă a dragostei adevărate. Acesta este mesajul pe care această carte îl transmite într-o manieră nobilă, plină de compasiune şi de înţelegere.

Prea puţine dintre cărţile apărute până acum ne învaţă care este atitudinea pe care trebuie să o avem atunci când greşim. Tuturor ni s-a întâmplat să avem reacţii exagerate faţă de părinţi, faţă copii sau faţă de partenerul de viaţă ori pur şi simplu să nu putem fi iertaţi sau să nu ştim, la rândul nostru, cum să iertăm.

Mai exact, Gary Chapman şi Jennifer Thomas, reputaţi experţi în relaţiile interumane, se adresează cititorilor care sunt hotărâţi să învingă frica de a-l ierta pe celălalt, fiindcă, în mod firesc, de fiecare dată ne punem întrebarea: „Oare va greşi din nou?“

Așadar, limbajele scuzelor implică asumarea răspunderii pentru faptele noastre. De multe ori, cei care greşesc nu au un suflet bolnav, ci o percepţie greşită. După ce vor urma paşii recomandaţi, cititorii vor depăşi dificultatea morală de a fi iertaţi sau de a-i ierta pe cei de lângă ei.

,,Iubirea ca un mod de viaţă“, de Gary Chapman

Iubirea este într-adevăr un mod de viață. Chiar dacă nu este numai miere în paradisul iubirii, senzațiile sunt dintre cele mai frumoase atunci când găsești dragostea adevărată.
Prin intermediul povestirilor adevărate și al exercițiilor practice, această carte inovatoare vă va deschide calea spre iubirea adevărată, relații satisfăcătoare și un mai mare succes în toate domeniile vieții. Suntem creați pentru a ne bucura de relațiile înfloritoare cu ceilalți. Nu este de mirare deci că cel mai important lucru pe care îl putem face în viața noastră este să dăm dovadă de iubire adevărată. Dar cum arată viața pusă în slujba iubirii? Cum putem să dăm dovadă de iubire nu doar acasă, în familie, ci și în relațiile cu prietenii, cu colegii și cu partenerii de afaceri?

În cartea ,,Iubirea ca un mod de viață“, Gary Chapman, expert în relații interumane, ne demonstrează că este posibil să avem interacțiuni pline de iubire, ceea ce va aduce schimbări benefice atât în viața noastră, cât și a celorlalți.

De ce este important să descoperiți și să citiți această carte? – Veți învăța ce este bunătatea, răbdarea, iertarea, curtoazia, smerenia, generozitatea și onestitatea și cum anume pot aceste trăsături să transforme felul în care ne raportăm la ceilalți.

„Cred că oamenii obişnuiţi sunt cei care deţin secretul consolidării unei societăţi în care relaţiile cu ceilalţi sunt fundamentale, în care sprijinul acordat semenilor reprezintă un gest natural şi în care copiii cresc respectându-se unii pe alţii şi, da, chiar iubindu-se reciproc. Lucrurile acestea nu sunt utopice. De fapt, ele sunt cât se poate de tangibile, pentru fiecare om în parte“, susține Gary Chapman.

,,Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați“, de Gary Chapman

Iubire. Limbajul iubirii pentru bărbați. Pare puțin ciudat, nu? Ce limbaj al iubirii? Îi spui omului de lângă tine ce crezi, îi arați franc cum te transformi când ești nervoasă, îți verși nemulțumirile… STOP! Nu așa se procedează!

Articol recomandat
Fabrice Midal

În cartea Cele cinci limbaje ale iubirii pentru bărbați, scrisă de Gary Chpaman și publicată la editura Curtea Veche Publishing îți arată că există și o altă cale pentru a ajunge la sufletul partenerului/ partenerei tale.

Dacă ți se pare adeseori că tu și soția ta vorbiți limbi diferite, s-ar putea să ai dreptate. Iar această carte s-ar putea să fie exact ce îți trebuie. Gary Chapman, unul dintre cei mai renumiți consilieri din lume pe probleme de familie, îți arată cu umor și empatie că degeaba îi faci pli¬nul la mașină soției tale, când ea simte că rezervorul de dragoste îi este gol. Sau că degeaba îi oferi cadouri, când darul cel mai pre¬țios după care tânjește este chiar prezența ta.

Poți aduce armonia în relația voastră de cuplu dacă înveți să folosești limbajul primar al iubirii soției tale. Fie că este vorba despre declarații, timp petrecut în doi, daruri, servicii sau contact fizic, unul dintre cele cinci limbaje ale iubirii sigur este al ei. Iar sugestiile autorului, verificate de milioane de cupluri din întreaga lume, te vor ajuta să îl deprinzi pas cu pas, de la silabisitul timid până la performanțele unui vorbitor nativ al dialectului care este numai al ei. Ceea ce este totuna cu a o face să se simtă iubită.

Te-am convins? Vei mai da o șansă iubirii? Vei învăța, așa puțin în fiecare zi, care este limbajul iubirii celui de lângă tine? Vei ierta, vei da mai mult timp timpului să descoperi iubirea adevărată? Ei bine, poți începe citind cărțile lui Gary Chapman care îți arată cum poți găsi drumul spre o astfel de iubire. Restul depinde și de tine. Spor maxim la găsit, apreciat și respectat iubirea adevărată!

Puteți citi ARTICOLE pe aceeași temă:

De la dragoste la bani. ,,Mai mult“ înseamnă „mai bine“? Gary Chapman îți dezvăluie cine este contabilul-șef într-o relație

Gary Chapman, despre ,,Căsnicia mult visată.” Când dragostea nu lasă loc de interpretări

Jocurile de putere în dormitor

Când îndrăgostitul se transformă într-un abuzator verbal

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus