Acum citești
Valentine’s Day este în fiecare zi! Lasă-i pe noptieră inima ta, într-o CARTE!

Valentine’s Day este în fiecare zi! Lasă-i pe noptieră inima ta, într-o CARTE!

Bomboane în formă de inimi? – Stai așa, ultima dată parcă i-ai zis, mai ușor cu dulciurile… Cele mai frumoase flori? – Vorba ei: ,,mi le cumperi azi și peste două zile se cam usucă sărăcuțele de le. Lasă-le să trăiască mai mult și să crească într-o grădină!” O cină magică la un restaurant bun? – Uf, suntem cu restricțiile în suflet și dacă o duci, știi bine că se dezinfectează de 20 de ori și că te cicălește să fii atent și iar atent. Și tot așa… Unde mai este romantismul? Așa că, taie și varianta asta!

Totuși, ce îi cumperi de Valentine’s day că, altfel, nu mai ai trai bun cu ea? Ei bine, la o carte te-ai gândit? Un altfel de cadou. Simplu, fără calorii, fără bătăi de cap și care poate avea și mesajul scontat.

Și dacă îi cumperi o carte depre limbajul iubirii, despre secretul căsniciei, despre cum să-ți iubești partenerul, despe iubirea ca un mod de viață, îți spun eu că vei fi cel mai iubit Valentine! Pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing găsești atâtea cărți care te inspiră, care îți pot face relația mai puternică sau te pot învăța mai multe în ceea ce-l privește pe omul de lângă tine.

Și îți mai spun ceva. Valentine’s Day poate fi în fiecare zi. În fiecare zi în care te gândești la omul iubit și îi cumperi o carte. Cartea preferată. Sau cartea pe care tu o consideri potrivită pentru voi doi. Mesajul vostru de iubire. Uneori, nici nu este nevoie de cuvinte.

Îți las, mai jos, câteva cărți care te pot inspira să ai cea mai frumoasă zi a îndrăgostiților. Acum. Aici. Tu. Ea. El. Ei. Iubire. Zâmbete. Trăieri. Cărți. Fiecare zi. Fii altfel și lasa-i inima ta pe noptieră. Sub formă de carte!

Cum să-ți iubești partenerul – GARY CHAPMAN

În zilele noastre îți trebuie mult curaj pentru a face pasul cel mare și a spune „da“ în fața ofițerului stării civile. Însă, adevăratele încercări ale vieții de cuplu pot apărea însă mult mai târziu în timpul căsniciei: poți descoperi trăsături pe care partenerul tău le-a ascuns cu grijă sau ar putea pur și simplu să se schimbe dintr-o persoană iubitoare într-un tiran însetat de control ori chiar într-un bețiv violent.

Astfel, de-a lungul a decenii de experiență terapeutică, dr. Gary Chapman s-a confruntat cu cazuri dintre cele mai dificile și mai dramatice: abuzuri fizice și psihice, probleme financiare care aduc tensiune și certuri, gelozie patologică, diferențe de caracter aparent ireconciliabile etc.

Dar în general, la temeiul conflictelor s-a aflat folosirea inadecvată a limbajelor iubirii. Astfel, se confirmă încă o dată teoria care l-a consacrat pe celebrul terapeut: pentru a ne face înțeleși și îndrăgiți trebuie să vorbim limbajul de iubire al celuilalt, iar el pe al nostru. Și întotdeauna există speranță, chiar și în cele mai dificile căsnicii.

SECRETUL CĂSNICIEI FERICITE – Zig Ziglar

Volumul de față nu oferă reţete, ci descrie, cu atenţie la detalii şi mult umor, problemele pe care le are sau pe care le-ar putea întâmpina cuplul căsătorit, sugerând câteva posibile rezolvări.

Mai presus de toate, căsnicia fericită, dar şi repararea uneia afectate depind de efortul pe care partenerii sunt dispuşi să-l depună pentru a-şi arăta, mărturisi şi reînvia, în felurite chipuri, iubirea care i-a adus, la început, împreună.

Zig Ziglar nu este un idealist şi nici un om naiv, el știe că niciun cuplu nu este ferit de conflict și că orice căsnicie trece prin perioade grele. Dar își păstrează speranța că niciun impas nu este fără de ieșire. Veți afla astfel cum să vă regăsiți puterea de a o lua de capăt, cum să comunicați mai bine și cum să vă certați mai eficient.

Zig Ziglar nu este un idealist şi nici un om naiv, el știe că niciun cuplu nu este ferit de conflict și că orice căsnicie trece prin perioade grele. Dar își păstrează speranța că niciun impas nu este fără de ieșire. Veți afla astfel cum să vă regăsiți puterea de a o lua de capăt, cum să comunicați mai bine și cum să vă certați mai eficient.

Articol recomandat
"Inconfortabil", de A.J. Bond

CELE CINCI LIMBAJE ALE IUBIRII – GARY CHAPMAN

Căsniciile nefericite se datorează adesea unui motiv simplu: vorbim limbaje diferite de iubire. În experienţa sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, dr. Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic. Cartea le abordează pe fiecare în parte, într-un stil accesibil și plin de umor.

Cum puteţi descoperi limbajul de iubire al partenerului dumneavoastră? Cartea include chestionare scurte, pe care le puteţi completa, precum şi întrebări aplicate, la care puteţi medita şi răspunde pe larg.

Deşi unii oameni găsesc foarte dificilă ideea de a iubi un partener la care nu mai ţin — în speranţa că va veni cu timpul şi afecţiunea — Gary Chapman promite că rezultatele vor răsplăti efortul. „Iubirea este o alegere“, spune autorul. „Şi fiecare partener poate începe procesul acesta chiar acum.“

IUBIREA CA UN MOD DE VIAȚĂ – GARY CHAPMAN

Suntem creați pentru a ne bucura de relațiile înfloritoare cu ceilalți. Nu este de mirare deci că cel mai important lucru pe care îl putem face în viața noastră este să dăm dovadă de iubire adevărată. Dar cum arată viața pusă în slujba iubirii? Cum putem să dăm dovadă de iubire nu doar acasă, în familie, ci și în relațiile cu prietenii, cu colegii și cu partenerii de afaceri?

În Iubirea ca un mod de viață, Gary Chapman, expert în relații interumane, ne demonstrează că este posibil să avem interacțiuni pline de iubire, ceea ce va aduce schimbări benefice atât în viața noastră, cât și a celorlalți. Citind această carte, veți învăța ce este bunătatea, răbdarea, iertarea, curtoazia, smerenia, generozitatea și onestitatea și cum anume pot aceste trăsături să transforme felul în care ne raportăm la ceilalți.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus