Acum citești
Îți place să citești cărți psihologice? Am găsit cele mai interesante 10 titluri Curtea Veche Publishing

Îți place să citești cărți psihologice? Am găsit cele mai interesante 10 titluri Curtea Veche Publishing

De ce experimentăm anumite emoții? Ce factori ne dictează comportamentele? Cum putem să-i analizăm și să-i înțelegem pe cei din jur? Dacă te întrebi care este răspunsul acestor întrebări sau poate ai și tu întrebări legate de dezvoltarea ta și comportamentul celor din jur, poți să găsești răspuns la acestea în cărțile psihologice publicate de Curtea Veche.

Descoperă în continuare cele mai interesante 10 cărți psihologice de pe curteaveche.ro și dezvoltă-ți înțelegerea asupra vieții tale și a celor din jur.

  1. Antrenează-ți creierul – Joe Dispenza

Unul dintre autorii în vogă în prezent, Joe Dispenza este, pe lângă un scriitor magnific, și un conferențiar, consultant și cercetător științific. Cu toate că a obținut un doctorat în chiropractică, a ales să își continue pregătirea postuniversitară în neurologie, neuroștiințe, biologie celulară și genetică. 

Pe baza informațiilor acumulate și a experiențelor trăite, Joe Dispenza a scris și cartea „Antrenează-ți creierul”, în care vorbește despre plasticitatea creierului. Mai exact, acesta explică modul în care, prin antrenament mental, autodisciplină, perseverență și meditație ne putem schimba gândurile și sentimentele autolimitative.

Dacă ești curios să descoperi de ce reacționezi într-un anumit mod în unele situații și de ce ți se întâmplă anumite lucruri în viață și îți dorești să înveți să devii cea mai bună versiune a ta, atunci „Antrenează-ți creierul” de Joe Dispenza este o carte care nu trebuie să lipsească din biblioteca ta.

👉 Descoperă cum îți poți modifica și controla gândurile cu ajutorul metodelor explicate în cartea „Antreneaza-ti creierul”!

  1. Copilul invizibil – Gáspár György

Gáspár György este un psiholog clinician și psihoterapeut relațional acreditat de Colegiul Psihologilor din România, care a scris numeroase cărți psihologice care îi ajută pe cititori să înțeleagă legătura dintre viața trăită în copilărie și tiparul de comportament al adultului din prezent.

Una dintre cărțile sale apreciate de cititori este „Copilul invizibil”. În această carte, autorul susține că nu există copilărie perfectă și că fiecare dintre noi avem un „copil invizibil” care ne influențează într-o oarecare măsură viețile de adulți. Tot prin intermediul acestei cărți, Gáspár György pune la dispoziția cititorilor săi metode și tehnici de a se conecta la interiorul lor, pentru a vindeca părțile lezate prin dragoste față de sine, blândețe și empatie.

👉 Dacă îți dorești să afli care este legătura dintre copilăria ta și viața de adult și ce poți să faci pentru a vindeca de unul singur anumite traume, cumpără acum „Copilul invizibil” de Gaspar Gyorgy!

  1. Poftele minții – Judson Brewer

Judson Brewer este medic și profesor la catedra de psihiatrie de la University of Massachusetts Medical School, toate studiile sale concentrându-se asupra proceselor prin care se formează obiceiurile și dependențele oamenilor. 

„Poftele minții” adună cercetările sale îndelungate și explică modalitatea de formare a obiceiurilor și dependențelor. Totodată, în cartea sa, autorul oferă și soluții pentru crearea unui nou stil de viață, prin renunțarea la obiceiurile și dependențele nocive.

👉Află cum poți scăpa de dependențele care stau în calea stilului de viață pe care ți-l dorești, citind cartea „Poftele mintii” de Judson Brewer!

  1. Inteligența emoțională – Daniel Goleman

Daniel Goleman este un jurnalist și cercetător în psihologie clinică și științe comportamentale, scriind multiple cărți în acest domeniu. De departe cea mai apreciată și bine vândută carte a sa este „Inteligența emoțională”, care a marcat o evoluție uluitoare în psihologie, prin analiza importanței emoțiilor în dezvoltarea personalității umane.

Pornind de la rezultatele cercetărilor contemporane asupra creierului și comportamentului, Daniel Goleman explică diferența dintre inteligența emoțională și inteligența umană înnăscută și de ce inteligența emoțională este atât de importantă în viața fiecăruia.

👉 Descoperă și tu „Inteligenta emotionala” și învață să îți înțelegi emoțiile pentru a lua cele mai bune decizii, atât pe plan personal, cât și personal!

  1. E ok să nu fii ok – Megan Devine

Megan Devine este psihoterapeută, expertă în comunicare și scriitoare care, prin cărțile sale și conferințele pe care le organizează, încurajează oamenii să nu blocheze durerea, ci să o experimenteze și să o înțeleagă.

Prin intermediul cărții sale „E ok să nu fii ok”, Megan Devine explică cititorilor ce înseamnă pierderea, doliul și vindecarea în urma traumelor. Prin poveștile de viață descrise, studiile de caz și exercițiile explicate, autoarea propune o abordare practică și sănătoasă în construirea unei vieți care să integreze atât experiențe fericite, cât și situații nefaste.

👉 Citește „E ok sa nu fii ok” și învață să privești pierderea cu alți ochi. Permite-ți timp să te vindeci și validează-ți fiecare emoție!

  1. Cum să-i citești pe oameni – James W. Williams

James W. Williams este un scriitor de excepție, specializat în inteligență emoțională și comunicare. Prin intermediul cărții „Cum să-i citești pe oameni”, acesta descrie tehnicile care te vor ajuta să decodezi semnalele verbale și nonverbale ale celor din jur, identificând tipologiile de personalitate în care tu și alții vă încadrați.

Odată ce deții informațiile necesare și înțelegi tehnicile descrise în această carte, îți va fi mult mai ușor să te integrezi în orice grup și să îți îmbunătățești abilitățile de vorbit în public.

👉 Află „Cum sa-i citesti pe oameni” cu ajutorul acestui ghid pentru înțelegerea limbajului trupului și a emoțiilor!

  1. Trezirea, visarea, existența – Evan Thompson

Evan Thompson este un doctor în filozofie care abordează ideile metafizice ale budismului, hinduismului și taoismului tradițional pentru a răspunde la întrebări precum „Ce este conștiința?”, „Ce se întâmplă cu eul într-un vis obișnuit?” sau „Persistă vreo formă de conștiință în timpul somnului profund sau atunci când murim?”. 

Dacă și tu ești curios de răspunsul acestor întrebări și de explicațiile privind conștiința umană, atunci cartea aceasta este pentru tine.

👉 Descoperă cartea „Trezirea, visarea, existenta” pe curteaveche.ro și achiziționeaz-o la un preț avantajos!

Articol recomandat
carti despre incredere

  1. Fericit de unul singur – Elyakim Kislev

Elyakim Kislev, doctorand în sociologie și autor de cărți care contribuie la dezvoltarea personală a cititorilor, abordează în „Fericit de unul singur” subiectul privind viața fără partener.

Cartea sa se bazează pe sute de studii și statistici culese de pe toate continentele și explică faptul că tot mai mulți bărbați și femei hotărăsc să își petreacă viața neangajați într-o relație de lungă durată. Autorul oferă numeroase răspunsuri la întrebări precum „Ce pot să facă oamenii singuri să se simtă fericiți?” sau „Cum pot aceștia să treacă peste teama de a nu îmbătrâni singuri?”.

👉 Citește cartea scrisă de Elyakim Kislev și învață cum să fii Fericit de unul singur și să îți trăiești viața din plin, chiar și atunci când nu ai pe cineva alături!

  1. Știința încrederii – John Gottman

John Gottam este un reputat psiholog clinician și cel mai cunoscut cercetător american în domeniul relațiilor de cuplu, pe care îl studiază de mai bine de 10 ani. Prin intermediul cărții sale, autorul studiază relația de cuplu în laborator, ajungând la concluzia că încrederea este acel element-cheie, cuantificabil, a cărui prezență sau absență poate duce la evoluția sau la erodarea iubirii.

Acordul emoțional explicat în această carte îi ajută pe cititori să se reconecteze cu partenerul lor, să redobândească respectul și să-și arate afecțiunea unul față de celălalt.

👉 Descoperă Stiinta increderii și îmbunătățește-ți relația de cuplu cu ajutorul unor metode și tehnici simple care te ajută să te reconectezi cu partenerul tău!

  1. Paradoxul alegerii – Barry Schwartz

Barry Schwartz este un important teoretician american din domeniul psihologiei și autorul cărții „Paradoxul alegerii” în care explică faptul că, atunci când numărul opțiunilor crește, alegerea devine o povară.

Prin intermediul acestei cărți, autorul oferă numeroase exemple de situații care au impus o alegere și în care a simțit că lucrurile scapă de sub control. Pentru a-i ajuta și pe alți oameni în situații în care trebuie să facă o alegere atunci când au la dispoziție mai multe opțiuni, Barry Schwartz propune 11 pași simpli de urmat pentru a face alegerea potrivită.

👉 Citește cartea „Paradoxul alegerii” și descoperă cei 11 pași pentru o viață mai relaxată, bazată pe alegeri responsabile și inteligente! 

Fie că îți dorești să cunoști și să înțelegi anumite aspecte despre tine însuți, fie vrei să îi înțelegi pe cei din jurul tău și să înveți să acționezi în consecință, toate informațiile de care ai nevoie se găsesc în cărțile psihologice. Inspiră-te din lista prezentată în acest articol și întregește-ți colecția cu cele mai interesante cărți de psihologie!

Sursă foto: freepik.com

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus