Acum citești
Jamie Oliver. ,,VEG”, o carte de rețete fără bariere!

Jamie Oliver. ,,VEG”, o carte de rețete fără bariere!

Cartea ,,VEG”, scrisă de Jamie Oliver și publicată la Editura Curtea Veche Publishing, acolo unde găsești și întreaga Colecție Jamie Oliver.

Cine nu și-ar dori să-l aibă bucătar pe Jamie Oliver? Sau să învețe meserie de la el? Omul este un fenomen în bucătărie și orice iese din mâna lui, este la nivel de performanță în bucătărie. Fie că are ca ingredient principal carnea sau legumele, Jamie este un maestru în bucătărie. Pe cuvânt, este magie curată printre atâtea gusturi și arome!

O carte fără bariere – doar cu rețete foarte gustoase, ușoare, ieftine și la îndemână, cu legumele în rolul principal. Așadar, lasați-vă pe mâna lui Jamie Oliver și apucați-vă de treabă! Rețetele sunt accesibile, gustoase, dar și sănătoase!

Mai jos, două rețete – pizza răsturnată cu aluat franțuzesc și salată de pastă pentru picnic – care, cu siguranță, vă vor încânta papilele gustative. Dar, cel mai important, este că sunt și uloare pentru organism! Vă tentează? – Așteptăm reacțiile!

CINE ESTE JAMIE OLIVER

Jamie Oliver este un fenomen global în domeniul culinar şi al campaniilor pe această temă. În cei 19 ani de carieră, ca vedetă de televiziune şi autor de cărţi, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă.

Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii şi de a menţine sănătatea şi bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.

Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea şcolii, şi‑a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându‑se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă… de secrete.

În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a‑şi deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfăşurat de peste 15 ani, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mişcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele şcolare din Marea Britanie, rezultatul constând într‑o schimbare uriaşă – şi durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ. De atunci, campaniile naţionale şi internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale şi industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară şi sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească şi să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.

Restaurantele lui de succes includ Barbecoa şi lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât şi în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.

Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale şi oferind îndrumări pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube şi pe tot mai multe şi variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV. Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor.

Bucătărie la rang de artă

După cum vedeți, gastronomia se schimbă, gusturile se schimbă și ele, însă trebuie să-i dăm Cezarului ce-ai al Cezarului – pardon, lui Jamie Oliver ce-i al lui Jamie Oliver – și să ne inspirăm mereu din rețetele bucătarilor-șefi pe care îi admirăm și care au ridicat bucătăria la rang de artă.

Articol recomandat
carti de top

ARTICOLE PE ACEEAȘI TEMĂ:

Cartea ,,Rețetele de Crăciun ale lui Jamie Oliver”. Pofta vine mâncând și… gătind!

Jamie Oliver, 5 ingrediente pentru mese rapide&ușoare. Breaking news-ul din bucătărie!

Povești cu gust, gastronomie cu suflet. REȚETE care fac magie în bucătărie

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus