Acum citești
E bun și e pe bune. Hai și tu la petrecerea de vineri seara organizată de Jamie Oliver!

E bun și e pe bune. Hai și tu la petrecerea de vineri seara organizată de Jamie Oliver!

Cât de gustos este numai gândul să te invite Jamie Oliver la masă la el? Hmmm… Câți dintre noi nu am visat la așa ceva? Vrăbioară la cuptor & budinci Yorkshire? Sigur, dar să guste și Luke Skywalker – adică Mark Hamill. Pui la cuptor din Grenada? Poftiți la masă, dar împărțiți cu Craig David! Kibbeh libanez? Cum să nu, dar prima mușcătură este a Salmei Hayek! Te invit să descoperi cartea Jamie și petrecerea de vineri seara, publicată la editura Curtea Veche Publishing.

Pe cuvânt, nu te mint! E pe bune și este atât de bun tot ce gătește Jamie. Conceptul noii cărți a lui Jamie Oliver este construit în jurul fantasticelor întâlniri cu celebrități de pe pitorescul ponton Southend-on-Sea, cel mai lung din lume, în cadrul emisiunii TV de succes Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast.

Bucurie cât cuprinde, dialog spumos și inspirație pentru cele mai variate, laborioase și spectaculoase farfurii, cu ingrediente de pe întregul mapamondul. Atmosfera electrizantă a emisiunii se resimte din plin în paginile cărții, iar ideile care se regăsesc în ea sunt tot ce aveți nevoie pentru o petrecere de weekend pe cinste!

IATĂ CE MĂRTURISEȘTE JAMIE OLIVER:

“În fiecare vineri, când sunt la muncă și le strig celor din echipa mea: „Începe weekendul!“, întotdeauna există o mână de oameni care freamătă de emoție. Pentru mine, asta nu reprezintă doar energia și ritmul emisiunii TV, ci și preparatele pe care le veți găsi în paginile următoare. Mâncărurile astea te fac al naibii de fericit! Nu sunt rețete de zi cu zi, așadar, nu ar trebui să fie simple, rapide sau perfect echilibrate– sunt rețete fastuoase, rafinate, cu un minunat parfum de excentricitate care le poartă dincolo de limitele obișnuite.


Veți observa că sunt mai lungi decât rețetele mele obișnuite, și asta pentru că nu e vorba doar despre o cină, ci despre un adevărat dezmăț! Mi‑am dat toată silința și am ales să prepar totul de la zero – de la mirodenii, salsa, pesto și paste la lipii, aluaturi și produse de patiserie– mi‑am pus la bătaie tot arsenalul. Pontonul este un loc sublim– acolo am crescut, împreună cu Jimmy, și întotdeauna va avea un loc special în inimile noastre.

Sunt binecuvântat să vă prezint cartea alături de Jim, care e un tip de milioane. Ne cunoaștem de pe vremea când mergeam la creșă, adică de la doi ani, am continuat să fim prieteni în școala primară și gimnazială și iată‑ne acum, găzduind împreună emisiuni culinare în speranța de a inspira oamenii să gătească și să susțină un sistem alimentar mai bun.

Suntem amândoi foarte implicați în lupta de salvare a produselor alimentare pe cale de dispariție. Este o călătorie incredibilă și o prietenie minunată– Jim este într‑adevăr unul dintre cei mai distractivi oameni pe care i‑am întâlnit vreodată. Este și un bucătar rafinat, fermier, zoolog și o persoană care a călătorit, a văzut și a descoperit mai mult despre industria alimentară, la nivel global, decât oricine altcineva pe care îl știu.

Tipul ăsta știe atât de multe, încât mă lasă cu gura căscată! Ca de fiecare dată, am lucrat în tandem– eu cu partea culinară, iar Jim cu știința și cunoașterea despre agricultură și, bineînțeles, cu construcțiile sale ingenioase– uniți de dragostea noastră pentru mâncare, oameni, prieteni și, da–ați ghicit–, pentru weekend!”

JAMIE OLIVER

Cărțile lui Jamie sunt un adevărat deliciu, și la propriu și la figurat. Cu experiența și cu inventivitatea sa în ale gastronomiei, orice dorință poate fi materializată în farfurie. Gust. Savoare. Zâmbete. Petrecere. Avem nevoie și așa ceva, dincolo de vremurile pe care le trăim. Mulțumim, Jamie!

CUM A ÎNCEPUT POVESTEA LUI JAMIE OLIVER?

Jamie a început să gătească în localul părinţilor săi, The Cricketers, din Clavering, în Essex, pe când avea opt ani. După absolvirea şcolii, şi‑a început cariera de chef, ajungând la River Café, unde a fost remarcat de o companie de producţie TV, astfel născându‑se seria de notorietate Bucătarul se dezbracă… de secrete.

În 2001, Jamie a părăsit televiziunea pentru a‑şi deschide primul restaurant Fifteen, la Londra, fapt care a marcat începutul unui vast experiment, desfăşurat de două decenii, consacrat formării tinerilor fără un loc de muncă în meserii din industria cateringului. Câţiva ani mai târziu, a iniţiat o amplă mişcare în vederea îmbunătăţirii meniurilor în cantinele şcolare din Marea Britanie, rezultatul constând într‑o schimbare uriaşă – şi durabilă – în întregul sistem alimentar din învăţământ.

De atunci, campaniile naţionale şi internaţionale ale lui Jamie au continuat să revoluţioneze modul de a se hrăni al oamenilor – mai mult, să stimuleze forurile guvernamentale şi industria de profil în introducerea de măsuri salutare privind educaţia alimentară şi sănătatea publică. Toate activităţile lui comerciale încearcă să definească şi să promoveze noi standarde, mai bune, mai echilibrate, în sfera nutriţiei.

Articol recomandat
carte stiintifica

Restaurantele lui de succes includ Barbecoa şi lanţul Jamie’s Italian, situate atât în Marea Britanie, cât şi în alte ţări. Iar numeroasele sale produse alimentare ori ustensile de bucătărie au devenit faimoase pretutindeni în lume.

Jamie se află în contact permanent cu publicul prin mijlocirea internetului, creând lucruri originale şi oferind îndrumări pe site‑ul jamieoliver.com, pe canalele personale YouTube şi pe tot mai multe şi variate platforme sociale. A publicat până în prezent 20 de cărţi de bucate, toate bestselleruri, însoţite de emisiuni TV. Jamie locuieşte la Londra şi în Essex, împreună cu soţia sa, Jools, şi copiii lor.

CITEȘTE ȘI: #JAMIES7WAYS. Jamie Oliver, cele mai iubite 18 ingrediente, în peste 120 de rețete

Alimentație sănătoasă. Laura Cosoi, rețete pentru suflet, trup și minte!

Schema alimentaţiei regulate. Fii propriul tău terapeut!

Confesiunile unui medic nutriționist gurmand

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus