Acum citești
Jamie Oliver, 5 ingrediente pentru mese rapide&ușoare. Breaking news-ul din bucătărie!

Jamie Oliver, 5 ingrediente pentru mese rapide&ușoare. Breaking news-ul din bucătărie!

Lumea se schimbă, iar noi încercăm să ținem pasul transformărilor. De fapt, întreaga lume se derulează sub umbrela unui continuu breaking news. Gusturile se schimbă și ele. La fel și trendurile în gastronomie. Ce ați zice însă de un news alert în bucătărie, cu ingrediente proaspete, apetisante, cu rețete simple și ușor de gătit și bineînțeles cu cel mai bun profesor: Jamie Oliver?

Dacă te numeri și tu printre cei pasionați de gastronomie și dorești să-ți încânți papilele gustative experimentând ultimele trenduri în bucătărie, e simplu să urmezi rețetele marilor șefi. Căci, vorba aceea, pofta vine mâncând, iar inventivitatea în bucătărie nu are limite!

Și cum în această perioadă avem timp și pentru a experimenta rețetele preferate, vă invităm pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing pentru a descoperi cărțile de gastronomie care vă pot inspira să dați gust mâncărurilor și să aduceți culoare și bucurie în farfurie.
Și ce te poate inspira mai mult decât un bucătar talentat precum Jamie Oliver? Ce spuneți, dăm startul rețetelor?

5 ingrediente: mese rapide&ușoare – de Jamie Oliver

O carte care vă inspiră să gătiți chiar și atunci când ați crede că nu aveți timp sau chef. Jamie Oliver, autorul celor mai bine vândute cărți culinare din toate timpurile în Marea Britanie, revine cu o lucrare senzațională.

Concentrându-se pe combinații incredibile de 5 ingrediente, acesta a creat 130 de rețete, pe baza cărora puteți prepara bunătăți pentru mesele zilnice. Autorul ne dă idei pentru toate tipurile de mâncăruri, de la salate, paste, pui și pește la feluri inedite cu legume, orez și carne, fără a lipsi mult îndrăgitele dulciuri.

„Sunt mâncăruri pe care le puteți duce la masă în 30 de minute sau chiar mai puțin. Unele pot fi pregătite uluitor de rapid – să zicem, în 10 minute de lucru efectiv –, după care cuptorul (ori aragazul) vă va desăvârși efortul.

Odată înarmat cu această carte, aș vrea ca fiecare dintre voi să gătească orice, cu plăcere, pornind de la zero – n-ar avea nicio scuză pentru a nu izbuti! Am conceput-o cât mai simplu cu putință, astfel încât orice novice să poată deveni autorul unor mâncăruri extraordinare, celebrând savorile a doar cinci ingrediente în oricare zi“, a mărturisit Jamie Oliver.

Jamie, ministrul hranei sănătoase. Oricine poate învăța să gătească în 24 de ore – de Jamie Oliver

Dacă ați crezut că nu veți învăța niciodată să gătiți, atunci luați aceste rețete și imaginile lor pas cu pas și în 24 de ore veți găti mâncăruri delicioase. Previziunile sunt optimiste și încurajatoare: oricine poate învăța să gătească!


Jamie Oliver a început să gătească în localul părinţilor săi, „The Cricketers“, din Clavering, Essex, la vârsta de opt ani şi foarte repede a făcut o pasiune pentru gătit, care nu l-a părăsit în perioada instruirii de la restaurantele „Neal Street“ şi „River Cafe“.

În 2005, Jamie a condus o campanie de îmbunătăţire a calităţii meselor din şcolile englezeşti şi, prin campania „Feed me better“ (Hrăneşte-mă mai bine), a dus la schimbarea substanţială a politicii guvernamentale cu privire la hrana din şcoli, la mărirea fondurilor şi la introducerea de meniuri noi, nutritive în fiecare şcoală.

Cartea Super food pentru toată familia – de Jamie Oliver

Ce poate fi mai frumos – mai ales când timpul ne permite și, în plus, gătitul poate fi și un mod de relaxare – decât să gătești alături de familia ta? Dacă nu ești chiar un expert în cele culinare, nu-ți face griji, vei avea în Jamie Oliver cel mai bun profesor!

Cunoscutul bucătar este un fenomen global în domeniul culinar și al campaniilor pe această temă. Așa se face că, în cei 19 ani de carieră, ca vedetă de televiziune și autor de cărţi, a convins milioane de oameni să îndrăgească gătitul, alegând mâncăruri delicioase, proaspete, preparate integral acasă.

Articol recomandat
Mihaly Csíkszentmihályi

Prin intermediul organizaţiei lui, Jamie conduce o adevărată revoluţie gastronomică pe mapamond, cu scopul de a reduce obezitatea la copii și de a menţine sănătatea și bunăstarea tuturor prin intermediul unei alimentaţii corecte.
În 2002, el a deschis restaurantul „Fifteen“ în Londra şi fundaţia de caritate asociată „The Fifteen Foundation“, care continuă să instruiască persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucătari-şef.

Cartea Super Food în fiecare zi – de Jamie Oliver

Da, chiar puteți găti super food în fiecare zi! Jamie Oliver vă va inspira cu siguranță, iar cu puțin exercițiu, veți transforma bucătăria într-un loc de relaxare.

Iată ce declara Jamie Oliver despre cartea Super Food în fiecare zi: ,,Aceasta este cea mai personală carte pe care am scris o până acum și, pentru a o alcătui, am întreprins o atentă călătorie în lumea sănătăţii și a nutriţiei. Folosindu-mă de ceea ce cunosc cel mai bine – o mulţime de reţete culinare incredibile –, am speranța ca volumul de faţă să vă ajute să duceţi o viaţă cât mai sănătoasă, fericită și împlinită.

Cartea cuprinde numeroase reţete echilibrate, bogate, care vă vor domoli foamea și vă vor încânta papilele gustative. În plus, pentru că am studiat intens tot ce ţine de domeniul nutriţiei, vă asigur că nu puteţi greși, indiferent ce aţi alege de aici.
Este de ajuns să culegeţi doar câteva idei din acest volum – ele vă vor schimba felul în care vă raportaţi la mâncare, înarmându-vă cu informaţiile de care aveţi nevoie pentru a avea succes în domeniul culinar.“

Bucătărie la rang de artă

După cum vedeți, gastronomia se schimbă, gusturile se schimbă și ele, însă trebuie să-i dăm Cezarului ce-ai al Cezarului – pardon, lui Jamie Oliver ce-i al lui Jamie Oliver – și să ne inspirăm mereu din rețetele bucătarilor-șefi pe care îi admirăm și care au ridicat bucătăria la rang de artă.

Așadar, să dorim să aveți inspirație în bucătărie și poftă cât cuprinde! Și dacă experimentați ceva rețete noi, așteptăm să ne dați de veste!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus