Acum citești
MAGIA CĂRȚILOR. „Cărți poștale de poveste”, noutăți editoriale și lansări de carte la standul Curtea Veche Publishing la Bookfest. După doi ani în online, să fie carte și în offline!

MAGIA CĂRȚILOR. „Cărți poștale de poveste”, noutăți editoriale și lansări de carte la standul Curtea Veche Publishing la Bookfest. După doi ani în online, să fie carte și în offline!

După doi ani în care pandemia a resetat “cărțile” vieții noastre, iată că avem, din nou undă verde, pentru reîntâlnirea față în față cu oamenii. Și cu cărțile. Momentul Bookfest din acest an este cu atât mai special, cu cât distanțarea din acești ani a fost atât de mare. Ne dorim să recuperăm momentele frumoase, să răsfoim la liber cărțile, să le admirăm, să le cumpărăm și să dăm viață poveștilor.

Ne era dor de atmosfera unui târg de carte, de mirosul cărților, de plăcerea lansării unor cărți care a văzut lumina tiparului. Editura Curtea Veche Publishing nu a renunțat nicio clipă să aducă cât mai aproape de cititori – dincolo de vremuri- cărțile care ne întregesc și ne completează existența. Care ne pun pe gânduri. Care ne dau cele mai frumoase lecții. Care nu ne ceartă niciodată, dar care ne deschid drumuri. Să fie carte!

Despre cărți și carte…

După doi ani în care târgurile de carte s-au mutat online, Salonul Internațional de Carte Bookfest deschide sezonul de lectură din nou în offline. Curtea Veche Publishing vă invită în perioada 1-5 iunie la Centrul Expozițional Romexpo București (pavilionul B2) pentru a descoperi toate noutățile apărute în această perioadă. Vă așteaptă lansări de carte cu invitați speciali, mese rotunde despre fenomenele literare ale momentului, sesiuni de autografe cu autori și ilustratori, reduceri de preț de până la 70% și multe altele. Intrarea este liberă.

Cu această ocazie, editura a pregătit numeroase noutăți, atât pentru copii (precum cartea de educație financiară „Banii tăi. Cum îi cheltuiești și de ce” de Gerry Bailey, Felicia Law și William Whitehead; „Totul despre anxietate” de Carrie Lewis și Sophia Touliatou; „Învățătorii de grijă” de Alex Donovici), cât și pentru părinți („Tantrum. Ghid de supraviețuire” de Rebecca Schrag Hershberg sau „O sarcină mai ușoară” de Emily Oster).

O apariție de excepție este cartea lui Richard Dawkins, „Fantezia zborului” – o ediție premium care explică felul în care oamenii și natura au învățat să învingă forța gravitației și să se ridice la cer. Cu ilustrații superbe și fascinante, cartea reprezintă o colaborare unică între unul dintre cei mai mari oameni de știință și o artistă talentată.

16 evenimente pentru iubitorii de carte

Curtea Veche Publishing a pregătit o serie impresionantă de evenimente în jurul noutăților editoriale:

 • Unul dintre evenimentele cele mai așteptate este discuția dintre E.S. Emil Hurezeanu (Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin între 2015-2021) și istoricul Ion M. Ioniță, în jurul cărții „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch (fostul ambasador al Republicii Germane la Moscova). Dialogul va avea loc sâmbătă, 4 iunie, de la 16:00, la scena Agora.
 • Fanii „Poveștilor Cristinei” se vor bucura să îi întâlnească pe Cristina și Alex Donovici, unii dintre cei mai cunoscuți autori de cărți pentru copii din România, și să afle povestea din spatele acestui fenomen. Seria „Țup”, scrisă de Alex și ilustrată de Stela-Damaschin Popa este cea mai tradusă colecție de cărți pentru copii a unui autor român, până în acest moment „Țup” avându-și sau fiind pe cale să își aibă corespondentă în 8 limbi străine. Autorii și ilustratoarea vor intra în dialog cu agenții literari Mauro Spagnol și Silviu Săndulescu, cei care au contribut la răspândirea acestui fenomen în toată lumea, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 11:00, la scena Agora.

De joi până duminică, iubitorii de beletristică vor afla mai multe despre noutățile din seria Byblos, coordonată de Luana Schidu, și tot în cadrul târgului publicul se va putea întâlni cu autori îndrăgiți, precum istoricul Adrian Cioroianu, medicul nutriționist Mihaela Bilic, expertul în educație financiară Adrian Asoltanie („Dragă, unde-s banii?”), psihoterapeuta Elena-Carmen Țucă („De mână cu rușinea la psiholog”), scriitorul Mihai Alexandru Pleșu („Texte cu vedere la stradă”).

Magia Cărților adusă mai aproape de copii

Asociația Curtea Veche și Curtea Veche Publishing a lansat pe 1 iunie, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest, un nou proiect prin care magia cărților este adusă mai aproape de copii: Cărți poștale de poveste reprezintă munca a 10 ilustratori talentați, reuniți pentru a da naștere tot atâtor moduri de a trăi bucuria poveștilor prin ilustrații.

Proiectul este unul caritabil, fiecare set de cartoline achiziționat și oferit în dar unui copil însemnând și câte o carte trimisă de Asociația Curtea Veche unui elev din mediul rural care crește fără acces la lectură. Cele 10 imagini de poveste incluse în setul propus de Curtea Veche pot fi achiziționate online sau direct de la târgul de carte la prețul de 80 lei. Ele poartă semnătura unora dintre cei mai cunoscuți ilustratori din România: Anda Ansheen, Andra Badea, Andreea Țimpea, Cristiana Radu, Evelin Bundur, Gabi Toma, Leonid Gamarț, Paula Rusu, Roxana Iacoban, Stela Damaschin-Popa.

“Ar trebui ca lumea poveștilor să fie accesibilă oricui. Cu toate acestea, în mediul rural nu există librării, doar 1 din 4 copii au acces la cărțile necesare și doar 2% dintre copii ajung la facultate. Din 2014, la Asociația Curtea Veche ne-am asumat o misiune pe cât de simplă, pe atât de importantă – să promovăm lectura în rândul copiilor.

Am donat 105.354 de cărți către tot atâția copii din 298 de localități și 37 de județe. Am pus pe picioare cel mai mare festival de lectură pentru copii – NARATIV, la care au participat peste 10.000 de elevi. Am înființat peste 200 de cluburi de lectură și am strâns în jurul nostru sute de voluntari. Ne găsiți pe asociatiacurteaveche.ro, unde oricine poate dona pentru programul nostru național de lectură”

Curtea Veche Publishing

Noutăți la standul Curtea Veche Publishing

 • „Trăiesc a doua oară” de Sharon Stone – actrița povestește despre momentele cumplite când suferit un accident vascular cerebral masiv; dar și despre cum și-a revenit în mod miraculos cu ajutorul meditației, plus amănunte revelatoare din viața și cariera ei.
 • Jamie și petrecerea de vineri seara” de Jamie Oliver – cele mai gustoase preparate din emisiunea TV de succes „Jamie & Jimmy’s Friday Night Feast”, alese pe sprânceană și dedicate unor nume celebre din showbizul contemporan.
 • „Calea către independența ta financiară” de Peter Mallouk și Tony Robbins – despre cum cum să îți faci un plan financiar pe termen lung și să lași moștenire o avere, nu griji, dar numai după ce te vei bucura de tot ceea ce banii vor aduce bun în viața ta.
 • „Fantome” de Dolly Alderton – comparată cu Nora Ephron, mult-îndrăgita scriitoare millenială pare a fi vocea care descrie cel mai bine zbuciumul femeii moderne. În primul său roman scrie cu umor, inteligență vie, emoție și profunzime despre relații, dating și ghosting, despre speranțe și a incertitudini, dând naștere unui fenomen internațional.
 • „Timp retrăit” de Alex. Ștefănescu – crâmpeie de viață, amintiri depănate cu savoare de unul dintre cei mai cunoscuți și mai carismatici oameni de litere contemporani.
 • „Viol. O poveste de iubire” de Joyce Carol Oates – un titlu contradictoriu de la cunoscuta și multipremiata scriitoare și o poveste care ne va conduce departe de zona noastră de confort – în lumea violatorilor, a celor care vor să îndrepte ceva ce nu mai poate fi îndreptat, a salvatorilor ce se cer salvați, dar și a celor mulți și vocali de pe margine, care privesc spectacolul traumei cu indiferență sau ostilitate.
 • Moartea lui Vivek Oji” de Akwaeke Emezi – o poveste puternică despre identitatea de gen de la o talentată scriitoare nigeriană, un mister compus ca un puzzle și descompus aproape detectivistic într-o scriitură plină de frumusețe, acumulând detaliile ce recompun o societate tradițională în derivă.
 • „Instrusul” și „M-am hotărât să-i pun capăt” de Iain Reid – două thrillere de la un debutant canadian surprinzător, care ne ține „agățați” în poveste până la capăt.
 • „Ciberiada. Ediție aniversară” de Stanisław Lem – o carte clasică a genului science-fiction, care la centenarul nașterii lui Stanisław Lem, în 2021, îi vădește spiritul vizionar.
 • „Homo Faber” de Max Frisch – o serie de coincidențe, de întâlniri aparent întâmplătoare, amintiri care adună în ele însele esența vieții, adevăruri descoperite în momente banale și tratate cu o indiferență greu de explicat.
 • „Perspective ale minții” de Howard Gardner – inițiatorul conceptului de „inteligențe multiple”, Gardner analizează mai multe tipare mintale și dovedește că un simplu test de IQ nu este relevant pentru a reflecta corect și complet abilitățile intelectuale ale unui individ.

PROGRAMUL COMPLET AL EVENIMENTELOR:

Sâmbătă, 4 iunie

 • 11:00 Fenomenul „Poveștile Cristinei”. Întâlnire cu Cristina și Alex Donovici (fondatorii comunității și a colecției de cărți pentru copii – „Poveștile Cristinei”).Invitați: Stela Damaschin-Popa (ilustratoarea seriei „Țup”), Mauro Spagnol (Books Everywhere), Silviu Săndulescu (Rights Expert).Moderator: Dana Dincă (Copyright Manager Curtea Veche Publishing)(Scena Agora)
 • 12:00 Seria „Regii și Reginele noastre” – Întâlnire cu istoricul Adrian Cioroianu și coautorii seriei de cărți regale pentru copii și tineri, „Regii și Reginele Noastre”. Invitați: Alexandru Groza, Andrei Radu, Eduard Matei, Mihaela Simina. Moderator: Marius Motoca (PR Specialist Curtea Veche Publishing). (Scena Agora)

13:00 Publishing Experience Beyond Borders / Despre drepturile de autor peste graniță. Masă rotundă în limba engleză.

Articol recomandat
carte self-help

Invitați: Mauro Spagnol (Books Everywhere), Silviu Săndulescu (Rights Expert), Oana Purice (agent literar și fondator „Book Industry”). Moderator: Dana Dincă (Copyright Manager Curtea Veche Publishing) (Scena Arca)

14:00 Meet&Greet – Sesiune de autografe cu Dr. Mihaela Bilic (autoarea volumelor „Am mâncat, o fi păcat” și „Ronțăieli nevinovate”). (standul Curtea Veche Publishing)

 • 15:00 Iain Reid, un debut surprinzător. -Lansarea volumelor „Intrusul” și „Mă gândesc să-i pun capăt” de Iain Reid. Invitată: Ioana Bâldea Constantinescu. Moderator: Luana Schidu (director editorial Curtea Veche Publishing). (Scena Arena)

16:00 Lansarea volumului „Drumul Rusiei” de Rüdiger von Fritsch, fost ambasador al Germaniei la Moscova. Dialog între E.S. Emil Hurezeanu, Ambasador al României în Republica Austria, fost Ambasador al României la Berlin (2015-2021), și jurnalistul Ion M. Ioniță. (Scena Agora)

17:10 Lansarea volumului „De mână cu rușinea la psihoterapie”, de Elena-Carmen Țucă Invitat: Dr. Gina Chiriac (Președinta Asociației Române de Psihoterapie Integrativă) Moderator: Diana Lupu. (Scena Arca)

Duminică, 5 iunie11:00 Meet&Greet
Sesiune de autografe cu Cristiana Belodan („Dilibau”), Raluca Kișescu („Povestea unicornului care a fugit de la birou la Rio”) și Antoaneta Opriș („- Mami? – Da, dragoste!”) (standul Curtea Veche Publishing)

12:00 Adrian Asoltanie: educația financiară în familie.
Lansarea volumului „Dragă, unde-s banii?” de Adrian Asoltanie. Moderator: Miruna Meiroșu (PR Manager Curtea Veche Publishing). (Scena Arca)

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus