Acum citești
Confesiunile unui medic nutriționist gurmand

Confesiunile unui medic nutriționist gurmand

Cartea Confesiuni gurmande, scrisă de dr. Mihaela Bilic și publicată la editura Curtea Veche Publishing ne oferă o excelentă radiografie despre curajul de a spune ce simți și ce gândești cu adevărat chiar și atunci când este vorba despre nutriție.

,,Pentru că poziția mea a fost și va rămâne una pro-mâncare, pro-plăcere, pro-normalitate, pro-bun-simț. Într-o lume plină de păreri și acuzații alimentare, eu vă invit la o altfel de abordare – o confesiune gurmandă cu de toate, care să vă redea pofta de viață și încrederea în mâncare,“ mărturisește medicul nutriționist Mihaela Bilic.

Silueta, ocaua de măsurat valoarea celuilalt?

Într-o lume în care fiecare, avizat sau neavizat, mai vine cu o sugestie sau o interdicție alimentară – oare de cine să asculți, ce să mai mănânci, ce să mai cumperi, ce este permis și ce este interzis – nu poți să nu te întrebi ușor speriat și derutat: „Eu ce să mai mănânc? Ce am voie, la ce ar trebui să renunț?“

Oricât am nega, în societatea de astăzi suntem într-o continuă alergare după diete magice, unele de-a dreptul nebunești, în fața cărora ajungem oricum să capitulăm. Iar felul în care arătăm a devenit, eronat după părerea mea, ocaua cu care măsurăm valoarea celuilalt. Cu care judecăm. Cu care ne raportăm la cei de lângă noi.

O dietă de slăbit de la dr. Mihaela Bilic

Dr. Mihaela Bilic a explicat mai mereu că nu propune diete, motivul principal fiind acela că nu vrea să impună oamenilor liste cu alimente permise și interzise, să-i oblige să-și cântărească mâncarea și să-și contabilizeze obsesiv numărul de calorii ingerate.

În cartea Confesiuni gurmande face însă o mică excepție și ne oferă o cură de slăbire/detoxifiere/ schimbare a metabolismului și eliminare a dependenței de mâncare – fiecare cum dorește s-o numească – care ne va ajuta să fim în formă și să avem mai multă încredere în noi.

Zic să profităm de ocazie! O găsiți în cartea Confesiuni Gurmande și sperăm să vă ajute să vă regăsiți optimismul și pofta de viață. Știm că și-a câștigat reputația de nutriționist care nu interzice nimic – așa că dieta propusă nu este una chiar atât de drastică!

Povestește în carte că a avut cereri și pentru o dietă cu bere, așa că aviz amatorilor!
,,Și ca să terminăm într-un ton optimist, până inventez dieta cu bere, vă spun că o dată pe săptămână e voie să vă faceți de cap cu un pahar de alcool (vinul e ideal), carne în loc de pește și o porție de cartofi, ca să nu uitați gustul carbohidraților. Promit că nu se pune, închid ochii și trecem cu vederea.“

Ce presupune o confesiune?

Citind cartea Mihaelei Bilic înțelegi că mâncarea nu înseamnă doar încrâncenarea absolută de a fi slab și de a te raporta mereu și mereu la numărul de kilograme. Dimpotrivă, înseamnă a te bucura de mâncare fără a face însă excese. Înseamnă să apreciezi ceea ce ai în farfurie fără a deveni criticul absolut al propriei tale alimentații. Înseamnă să savurezi în tihnă o ciocolată caldă și să-ți faci din mâncare un aliat și nu un dușman.

Înseamnă, înainte de toate să te împaci tu cu tine, cu emoțiile și cu stările tale. Atunci va dispărea și dependența aceea nebună de mâncare și tot atunci vei găsi armonia mâncărurilor dintr-o farfurie.

Articol recomandat
Minus. Stiinta reducerii la esential

,,Haideți să scăpăm odată de teama că tot ce e bun îngrașă. Cât despre imoral și ilegal, nici nu se pune problema. A fi gurmand nu-i un păcat, ci o binecuvântare. Cine iubește mâncarea, iubește viața. Poftă bună… la citit!“, încheie confesiunea într-o notă optimistă dr. Mihaela Bilic.

Cine este Mihaela Bilic

Absolventă a Facultăţii de Medicină din Bucureşti, dr. Mihaela Bilic este medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor.
Autoarea unor cărţi de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri; Trăiesc, deci mă abţin; Sănătatea are gust; Am mâncat. O fi păcat?), promotoare a multor campanii de educaţie nutriţională, dr. Mihaela Bilic şi-a propus să le redea oamenilor încrederea în mâncare, arătând că sănătatea are gust.

Prin intermediul numeroaselor emisiuni TV la care a fost invitată, dar şi în cadrul conferinţelor şi al seminarelor pentru publicul larg, sfaturile şi recomandările ei au ajuns în multe case şi au ajutat mulţi români.

Ca medic primar în specialitatea diabet şi boli de nutriţie, cu un masterat de psiho-nutriţie la Paris, Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten şi din alimentaţia sănătoasă şi echilibrată un stil de viaţă.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus