Acum citești
Esther Perel, un altfel de „doctor” de inimi

Esther Perel, un altfel de „doctor” de inimi

Se spune când îți place la nebunie o carte, când simți că ea schimbă ceva în tine și în felul tău de a privi viața, vrei să știi mai multe despre care a scris-o. Să afli mai multe despre viața lui. Despre experiențele prin care a trecut, despre lucrurile de care s-a lovit și despre puterea și dorința de a așterne toate aceste lucruri într-o carte. Esther Perel este un astfel de autor.

În cărțile ei – Inteligența erotică și Regândirea infidelității – publicate la editura Curtea Veche Publishing, Esther Perel analizează relația de cuplu, aflată de multe ori prinsă în mrejele integenței erotice și a infidelității.

De ce apar tensiuni în relația de cuplu, de ce oamenii nu mai știu să fie loiali partenerului lor, de ce iubirea se consumă uneori atât de repede? Sunt lucruri pe care Esther Perel le analizează la rece, expunând o altă față a problemelor apărute în cuplu, probleme despre care preferăm de multe ori să nu discutăm. Vă invit s-o descoperiți pe cea care este un fel de doctor al inimilor, care știe să vadă toate fețele iubirii și să analizeze la rece iubirea și infidelitatea.

Gândește-te la ce vrei să știi despre iubire și despre relații, cu tot ceea ce implică ele și citește-o pe Esther Perel. Poți afla multe lucruri care să-ți schimbe în bine perspectiva asupra vieții de cuplu și asupra relațiilor. Astăzi este despre Esther Perel și cărțile ei, publicate a editura Curtea Veche Publishing. Există o zi potrivită să vorbim despre iubire și relații? În fiecare zi!

Cine este Esther Perel

Pentru cei care vor să afle mai multe despre Esther Perel (n.r 1958) vă spunem că este un terapeut de cuplu şi de familie foarte cunoscut care se dedică, de peste treizeci de ani, ajutorării şi salvării cuplurilor ce se confruntă cu o mulţime de probleme în viaţa intimă şi nu mai cunosc pasiunea.

Ca terapeut certificat de mai multe organizaţii de specialitate şi, totodată, ca membră a American Family Therapy Academy şi a Society for Sex Therapy and Research, îndrumă atent o mulţime de cupluri heterosexuale, homosexuale, bisexuale, interrasiale etc. Conferenţiază pretutindeni în lume pe teme de inteligenţă erotică şi emoţională, relaţii interculturale, medierea conflictelor şi identitatea familiilor moderne.

A absolvit Hebrew University din Ierusalim şi Lesley College şi deţine mai multe diplome de specialitate, cum ar fi cele de la Family Studies (New York), Institute for Sociotherapy (New York), The Family Institute of Cambridge (Cambridge) şi New England Institute of Psychodrama (Cambridge). A publicat numeroase articole de specialitate în reviste ca: The Washington Post, Vogue, Health Parent şi Working Woman şi a apărut în emisiuni televizate precum: Oprah Winfrey Show, The Today Show, Good Day New York etc.

Cartea Inteligența erotică – RECONCILIEREA VIEȚII EROTICE CU VIAȚA DE FAMILIE, de Esther Perel

O carte care ne arată că viața sexuală incitantă, jucăușă și chiar poetică nu este incompatibilă cu viața de cuplu. Problemele care pot apărea în cadrul vieții sexuale a unui cuplu sunt diverse, de la dispariția acesteia, în urma nașterii unui copil, până la rutină, plictiseală și infidelitate. Autoarea, terapeut cu o vastă experiență în psihologia cuplurilor, ne atrage atenția că dragostea sigură și confortabilă poate intra în conflict cu pasiunea și că viața sexuală este mult mai complexă decât credem. Cartea de față ne arată cum să împăcăm domesticul cu dorința sexuală și cum să permitem pasiunii să ne intre în casă.

Cartea Regândirea infidelității, de Esther Perel

Esther Perel, în cartea Regândirea infidelității, apărută la Curtea Veche Publishing, a analizat natura dorinței erotice din cuplurile care au relații pe termen lung și a schimbat perspectiva din care privim infidelitatea.

Autoarea merge în străfundurile problemelor și încearcă să rezolve chestiuni care ne-au bântuit dintotdeauna și cărora li s-au dat de obicei răspunsuri nesatisfăcătoare. Care este răul cel mai mare: iubirea furată sau sexul interzis? Iubirea înșelată caută răzbunare?

Considerată la nivel internațional unul dintre cei mai buni terapeuți în probleme conjugale, Esther Perel a petrecut ultimii zece ani străbătând lumea și interacționând cu mii de cupluri aflate în impas, în încercarea de a găsi un răspuns la întrebarea „De ce înșală oamenii?“

În cele patru părți ale cărții, autoarea expune cele mai interesante spețe pe care le-a cunoscut, fiecare cu câte o poveste și o perspectivă diferită față de cealaltă, toate fiind întrepătrunse cu expertiza autoarei de la caz la caz. Capitole precum „Gelozia: scânteia erosului“, „Chiar și oamenii fericiți înșeală“, „Este vreodată sexul doar sex?“ oferă publicului teme de reflecție și instrumente menite să-i ajute pe cei cu inima frântă.

• Ce îi determină pe oameni să calce strâmb, uneori chiar și atunci când au o căsnicie fericită?
• De ce doare atât de mult trădarea?
• Ce înseamnă, de fapt, infidelitatea?
• Ce așteptări avem în clipa în care ne căsătorim?
• Dar atunci când trădăm încrederea celui de lângă noi?
• Există oare căsnicii ferite pe vecie de teribilul spectru al adulterului?
• Poate o relație extraconjugală să salveze o căsnicie?

Iată doar câteva dintre întrebările la care terapeutul Esther Perel oferă răspunsuri neașteptate și, de multe ori, în contradicție cu ceea ce majoritatea oamenilor consideră ca fiind moral. În cartea Regândirea infidelităţii nu se discută doar despre infidelitate, așa cum ar putea sugera titlul cărții.

Articol recomandat
Fabrice Midal

Lucrarea de față surprinde multiplele fațete ale relațiilor interumane, analizând cu neașteptat de multă îngăduință și meticulozitate atitudini personale și culturale privind căsnicia, dorința, datoria față de familie și împlinirea personală.

Visul mărturisit al autoarei a fost de a provoca o discuție sinceră între cititor și partenerul său de cuplu despre ce mai înseamnă în ziua de astăzi iubirea, fidelitatea, pasiunea, adevărul și iertarea.

Infidelitate. Dragoste. Trădări. Iertări. Iubire cu năbădăi. Descoper-o pe Esther Perel, citește-i cărțile și poți vedea iubirea și toți demonii ei, într-o cu totul altă lumină! Spor la citit și la iubit!

CITEȘTE ȘI: carti-care-te-inspira-in-luna-iubirii

De ce înșelăm: cartea „Regândirea infidelității”

relatiile-moderne-cazane-de-nazuinte-contradictorii

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus