Trăim într-o lume în care totul se desfășoară pe repede înainte. Vrem să iubim și să fim iubiți, însă uneori oferim prea puțin celui/celei de lângă noi. Am vrea să cunoaștem secretele unei relații fericite, ne dorim cu ardoare să descoperim limbajele iubirii, iar scopul nostru suprem este să găsim iubirea adevărată. Dar, în goana asta nebună, uităm că o relație are nevoie de câțiva piloni trainici pentru a supraviețui tentațiilor din zilele noastre.
Cuprins
Și fiindcă ne aflăm în luna iubirii – de la Valentine`s Day la Dragobete – vă propunem patru cărți apărute la Curtea Veche Publishing care vă pot ajuta să priviți cu alți ochi relația voastră de iubire și să luați cele mai bune decizii în cuplu.
Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman
Ce se întâmplă atunci când oamenii vorbesc limbaje de iubire diferite? Este simplu: dragostea se stinge încet-încet și într-un final dispare. În experiența sa de peste 30 de ani în calitate de consilier matrimonial, Gary Chapman a identificat cinci limbaje de iubire: cuvintele de încurajare, timpul petrecut alături de cel drag, cadourile, serviciile şi contactul fizic.
Autorul arată în cartea Cele cinci limbaje ale iubirii cât de important este să înțelegem corect mesajul celui de lângă noi, lucru care ajută enorm partenerii în luarea unor decizii cruciale pentru relație.
Iubirea reală, de Sharon Salzberg
Toți ne-am întrebat, la un anumit moment al vieții noastre, dacă merităm sau nu să fim iubiți. Și dacă da, atunci cum atragem, dar mai ales cum păstrăm iubirea în viața noastră? În cartea Iubirea reală, autoarea Sharon Salzberg are convingerea profundă nu numai că suntem vrednici de iubire, ci și că avem cu toții un dar înnăscut: acela de a oferi iubire.
Condiția este una simplă, dar extrem de importantă: dacă învățăm să ne prețuim pe noi înșine vom reuși să dăruim bunătate și iubire și celor din jurul nostru. Deoarece, ne explică autoarea, iubirea reală este mai simplă decât am crede noi și dacă reușim să o găsim, ea ne poate vindeca rănile sufletului.
Sharon Salzberg, născută la New York în 1952, este o renumită profesoară de meditație budistă din SUA și autoare a câtorva best-selleruri The New York Times. În cei peste 40 de ani de activitate, a predat tehnicile sale câtorva mii de oameni, mai ales în taberele de meditație pe care le a organizat pretutindeni în lume. Viziunea ei privind modalitățile de regăsire a păcii interioare, a iubirii și a înțelegerii se reflectă, de asemenea, în cărțile publicate și în conferințele pe care le susține frecvent în întreaga lume.
Secretul căsniciei fericite, de Zig Zaglar
Secretul căsniciei fericite, o carte cu adevărat interesantă care te învață cum să ai grijă de relația ta, chiar dacă ești căsătorit de un an sau de 40. Iubirea nu este doar despre aici și acum. Este simplă, dar în același timp complicată, deoarece îl vrem pe omul de lângă noi pentru întotdeauna.
Autorul nu oferă însă rețete magice, ci descrie problemele pe care le are sau pe care le-ar putea întâmpina cuplul căsătorit, sugerând câteva posibile rezolvări. Veți afla astfel cum să vă regăsiți puterea de a o lua de capăt, cum să comunicați mai bine și cum să vă certați mai puțin.
Inteligența erotică, de Esther Perel
Cartea Inteligența erotică a lui Esther Perel pune accentul pe una dintre cele mai întâlnite și delicate probleme ale cuplurilor: cum poți să păstrezi pasiunea și dorința fără să intri în capcanele intimității moderne?
Unul dintre mesajele cheie pe care îl găsiți în carte este acela că o viață de cuplu fericită este mai înainte de toate una sexy. Așadar, nu uitați să mai condimentați uneori relația cu partenerul vostru, deoarece este un aspect de care poate depinde trăinicia ei.
În zilele noastre, suntem obișnuiți să vorbim foarte puțin despre dorințele noastre intime. Acest lucru, ne spune autoarea, ar trebuie schimbat, deoarece pentru o conviețuire și o armonie sexuală cât mai bună alături de partener, trebuie să depășim momentele în care ne simțim vinovați și stânjeniți de imaginația noastră erotică.