Acum citești
,,Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării”. Emoții versus tehnologie. Cum arată viitorul?

,,Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării”. Emoții versus tehnologie. Cum arată viitorul?

Într-o lume modernă în care inteligența artificială câștigă tot mai mult teren, să stăpânești arta antică a persuasiunii ar putea deveni singura cale de a nu fi înlocuit de un robot, precum și cheia către succes.

Carmine Gallo ne arată în cartea ,,Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării“, publicată la editura Curtea Veche Publishing cum să facem acest lucru și cum să ne păstrăm supremația în fața mașinăriilor, care devin pe zi ce trece tot mai performante.

Viitorul ne rezervă câteva surprize în ceea ce privește dezvoltarea rapidă a tehnologiei, iar noi nu suntem tocmai pregătiți să acceptăm că am putea fi înlocuiți de mașinării de ultimă oră.

Prin urmare, Carmine Gallo ne amintește de ce vom fi în continuare necesari într-o eră a inteligenței artificiale și a datelor imediate. Mai exact, autorul elimină, rând pe rând, temerile nefondate apărute în jurul comunicării și leadership-ului și le înlocuieste cu sfaturi practice, pentru depășirea tuturor așteptărilor.

,,În carte folosesc expresia „cinci stele“ pentru a descrie lideri, antreprenori, experți în afaceri și branduri unice care strălucesc și care și-au construit propriul univers. În unele cazuri, este vorba despre lideri care conduc companii ce obțin recenzii de cinci stele, la propriu. Vei întâlni directori, lideri și antreprenori din spatele unor branduri de cinci stele din domeniul hotelier, medical și din multe alte industrii. Folosesc „cinci stele“ și ca metaforă. Vei afla cum experții în afaceri care ocupă acum poziții de top în domeniul lor au fost oratori normali sau buni și au devenit extraordinary”, susține autorul.

Cartea este structurată în trei părți. În prima parte vom descoperi de ce oratorii excepționali sunt de neînlocuit. În partea a doua vom găsi cine a câștigat cinci stele, iar în partea a treia autorul ne va explica cum să ajungem din buni, excelenți.

,,Ține minte, în economia secolului al XXI-lea, nicio mașinărie, niciun software și niciun robot nu-ți poate reproduce ideile. Dar dacă nu-ți poți vinde ideile convingător, asta nu mai contează. (…) Găsirea ideilor originale și comunicarea acestora în mod eficient sunt singura calitate de care ai nevoie astăzi pentru a-ți decide viitorul.”

Mai mult, autorul ne va spune cât de mult contează abilitățile de comunicare, oferind exemple mobilizatoare de oameni care au înțeles importanța acestui aspect.

,,Cinci stele – de la bine la excelent în arta comunicării” este călătoria autorului printre personalități și afaceri care au devenit celebre, în căutarea acelei rețete a succesului care ne-ar putea transforma din oameni obișnuiți în exemple demne de urmat.

El ne arată că perseverența este doar primul pas pe drumul carierei, fiindcă un adevărat lider trebuie să ajungă la inteligența emoțională pentru a-i putea inspira pe cei din jur.

Dupa cum spune autorul, această carte a pornit de la conversații purtate cu persoane care au devenit etaloane în domeniul lor de activitate și care consideră că mare parte din succesul lor se datorează tehnicilor superioare de comunicare.
Esențial este modul în care vom învăța cum să regândim modul în care comunicăm, modul în care interacționăm cu ceilalți și modul în care ne perfecționăm cu adevărat mesajul înainte de a rosti un singur cuvânt.

Vom putea să ne deplasăm mai ușor prin viață, să motivăm și să influențăm oamenii mai eficient și vom constata că suntem împinși în poziții de conducere și responsabilitate mai frecvent doar pentru că avem abilități de comunicare necesare pentru a face lucrări dificile în momente dificile.

Articol recomandat
Mihaly Csíkszentmihályi

Iată ce ne spune autorul despre schimbările tehnologice și despre felul în care, pe viitor, acestea vor influența și chiar vor schimba viața oamenilor.

,,Dezvoltarea treptată a tehnologiei ne-a făcut viețile infinit mai bune. Aproape din toate punctele de vedere, în prezent trăim cele mai favorabile împrejurări istorice. (…) Într-o analiză detaliată a peste 700 de ocupații, cercetătorii de la Oxford au conchis că automatizarea va elimina 47% dintre meseriile zilelor noastre. Trebuie să subliniez: aproape jumătate dintre locurile de muncă ocupate de oameni vor dispărea în următorul deceniu. Aceasta este continuarea unui proces care a început cu muncitorii simpli, bărbați și femei care lucrau manual, ale căror munci sunt acum efectuate de mașinării.

În viitorul apropiat, automatizarea poate înlocui 140 de milioane de lucrători cu normă întreagă din jurul lumii și a căror treabă poate fi efectuată mai repede și mai eficient de sistemele „mai inteligente“. Studiul sugerează că riscul va fi același în toate țările, regiunile și în aproape toate domeniile, de la transport la tehnologie, de la sănătate la vânzări și de la drept la finanțe. (…)

Deși este dificil de stabilit cu exactitate ce locuri de muncă vor fi eliminate prin automatizare și în ce perioadă, putem spune ce roluri vor vrea oamenii să ocupe în continuare. Persoanele care știu să vorbească – și care vorbesc bine – vor fi răsplătite, iar cei înzestrați să inspire – să aprindă imaginația celorlalți – vor avea poziții speciale. „Mașinăriile pot învăța să citească emoțiile oamenilor, dar nu au emoții. Este o diferență majoră“, aflăm din cartea ,,Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării”.

Oare ce rol au oamenii și ce anume îi deosebește de mașinării? Să fie empatia? Să fie iubirea? Să fie emoțiile?

„Oamenii sunt responsabili de starea lumii. Noi conducem lumea. Comunicarea ajută oamenii să-și depășească condiția și să facă efortul comun de a crea o viață de calitate superioară pentru toți. Conform lui Jacobstein, putem învăța mașinăriile să citească expresiile faciale, un fel de empatie simulată.

Dar pentru a inspira o ființă umană să construiască un viitor îndrăzneț este nevoie de empatia care ne este specifică. Cele mai importante mesaje nu sunt cele care te inspiră să faci ceva ușor. Cele mai importante mesaje te provoacă să-ți atingi cel mai înalt potențial, și asta este mai dificil. Mereu este dificil. Dar merită”, conchide autorul.

Așadar, întrebarea viitorul va fi: om versus tehnologie? Pentru început, vă invit să citiți cartea ,,Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării” și să aflați de acolo ce trebuie să facă omul pentru a-și păstra performanța în fața mașinăriilor. Spre deosebire de ele, omul are câteva atuuri imbatabile: comunicarea, emoțiile, empatia…

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus