Acum citești
Despre importanța comunicării

Despre importanța comunicării

În cartea Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării, autorul Carmine Gallo ne prezintă modul în care putem avea succes într-o societate dominată de progresul tehnologic. Poate te-ai întrebat ce calități ar trebui să ai pentru a duce o viață mulțumitoare, pentru a fi cât mai apreciat la locul de muncă și pentru a obține un job cât mai bun. Carmine Gallo îți oferă niște răspunsuri posibile.

Autorul ne arată că nu este suficient să ai un nivel mediu atunci când îți cauți un job sau când dorești să fii apreciat la locul de muncă, ci trebuie să excelezi, să ai idei originale și să fii creativ. De exemplu, dacă dorești să scrii un eseu, un soft special creat pentru scrierea de eseuri poate realiza un eseu mai bun decât tine. El poate combina mai bine informațiile și ideile, poate selecta idei din mai multe surse, poate scrie un eseu de nivel mediu. Pentru a putea să scrii tu însuți un eseu mai bun este nevoie de o capacitate de comunicare rafinată.

Pentru marii antreprenori, comunicarea este cea mai importantă abilitate a omului, iar empatia și umanitatea nu pot fi înlocuite de roboți. Totodată, ei consideră că este important ca orice copil să fie învățat încă din școlile primare să vorbească și să scrie eficient. Toate organizațiile, corporațiile, hotelurile, trusturile media apreciază oamenii cu abilități de comunicare și îi apreciază pe cei care dau dovadă de inteligență emoțională.

Această carte ne arată că a stăpâni arta persuasiunii, despre care vorbea Aristotel, este o condiție de bază ca să îți meargă bine în lumea modernă. Arta persuasiunii este considerată o calitate fundamentală. Prin comunicare poți înlătura neliniștea pe care globalizarea, automatizarea și inteligența artificială au declanșat-o în viețile noastre.

Articol recomandat
cover-dezvoltarea-personalitatii-la-preadolescenti

Dacă vrei să știi cât de importantă este comunicarea, cum este văzută ea de mari antreprenori, oameni de știință, astronomi și de oameni cu alte profesii, citește această carte. Ea îți va dezvălui că umanitatea nu poate fi înlocuită de nimic și că a ne păstra această caracteristică reprezintă cel mai important lucru în societatea de astăzi. Comunicarea ne ajută nu doar să ne transmitem propriile mesaje, dar ne ajută să ne dezvoltăm empatia, să îi putem ajuta pe ceilalți și să dăm dovadă de excelență în tot ceea ce facem.

Vezi comentariul (1)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus