Acum citești
5 CĂRȚI care te vor ajuta să CREZI ÎN TINE

5 CĂRȚI care te vor ajuta să CREZI ÎN TINE

Creier. Comunicare. Inteligență emoțională. Inteligență artificială. Empatie. Și iar comunicare. Oare câți dintre noi conștientizăm astăzi, în vremurile pe care le trăim, cât de important este să comunicăm. Să credem. Să înțelegem un lucru care ne poate transforma viața: comunicatea empatică schimbă realmente structura creierului.

Așadar, nu trebuie să uităm nicio clipă că dacă ne-am asculta, ne-am înțelege, iar cuvintele sunt cele care ne modelează creierul. Ne-am gândit să venim cu câteva sugestii de cărți – le găsiți la editura Curtea Veche Publishing – care vă pot ajuta cum vă eliberați de neîncredere și conflict, cum puteți vorbi mai eficient, asculta mai profund, colabora fără efort și rezolva mai rapid orice problemă.

Așadar, nu uita , în orice situația te-ai afla să crezi în tine! Stă în puterea ta să faci din comunicare o artă de cinci stele, care te poate ajuta să atingi excelentul!
Haide să parcurgem împreună cărțile – nu uitați, unele vă pot schimba viața! – care vă pot reconfigura traseul vieții. Pregătiți de călătorie?

Cuvintele îți modelează creierul, de Andrew Newberg , Mark Robert Waldman

În urma cercetărilor făcute, Andrew Newberg și Mark Robert Waldman au constatat în mod repetat că o conversație dificilă se poate transforma într una binevoitoare în doar câteva minute – dacă se face apel la comunicarea empatică.

Prin 12 pași simpli, comunicarea empatică schimbă realmente structura creierului, contribuind la crearea unei legături stabile între oameni. Astfel, eliberați de neîncredere și conflict, putem vorbi mai eficient, asculta mai profund, colabora fără efort și rezolva mai rapid orice problemă.

Dacă m-aș asculta, m-aș înțelege – Ediția a IV-a, de Jacques Salomé , Sylvie Galland

Ei bine, care credeți că sunt mitologiile personale care ne fac să cădem în capcana geloziei, autocompătimirii și a judecării celorlalți?

Pe drumul veșnic deschis al cunoașterii de sine și al întâlnirii cu ceilalți, pășim pe nisipuri mișcătoare. Înaintăm, fragili și șovăielnici, permanent în bătaia pericolelor de tot felul: traume, răni nevindecate, violențe și înfrângeri care ne aruncă în tăceri toxice, devoratoare. Dar pe acest traseu plin de capcane, dușmanul cel mai aprig ne suntem chiar noi înșine – ne autosabotăm. Ne punem piedici. Cu alte cuvinte, devenim cel mai de temut dușman pentru noi înșine.

Jacques Salomé, psihosociolog, formator, scriitor și poet, și psihoterapeuta Sylvie Galland ne propun o abordare cu totul diferită a comunicării. Ne îndeamnă să ne curățăm conductele relaționale atât de zgura autoînvinovățirii, cât și de cea a acuzațiilor aruncate semenilor. Să ne așezăm în legăturile noastre cu ceilalți exact așa cum suntem – nici mai buni, nici mai răi.

Inteligența emoțională în acțiune, de Marcia Hughes , James Bradford Terrell

Importanța pe care o are inteligența emoțională atunci când vine vorba de succes în viața profesională și cea personală este un fapt deja dovedit. Această carte ne arată cum anume să profităm de puterea inteligenței emoționale pentru a schimba într-un mod benefic relația liderilor cu echipele pe care le conduc.
Toți dorim să avem o imagine de sine pozitivă, să fim empatici, sociabili, să știm să rezolvăm rapid probleme, să ne controlăm eficient impulsurile, să avem o toleranță mare la stres și, în definitiv, să fim fericiți.


Dar toate par obiective atât de greu de atins, încât nici nu îndrăznim să sperăm că le vom atinge vreodată. Ei bine, această carte ne demonstrează contrariul. Le putem dobândi pe toate, în timp record, cu voință și cu organizare.

Dacă știți ce vreți și dacă beneficiile nu se vor lăsa așteptate – o capacitate mare de a rezolva conflicte, o motivație crescută pentru performanță, încredere în sine, echilibru afectiv, adaptabilitate în diverse situații, capacitatea de a exprima adecvat emoțiile în familie, la serviciu și în comunitate. Și, totul, la câteva exerciții distanță!

Astfel, cartea conține exercițiile, strategiile, chestionarele și prezentările de teste care sunt instrumentele-cheie în construirea abilităților inteligenței emoționale.

„Această carte este o resursă excelentă, care furnizează instrumentele de lucru utile trainerilor și practicienilor ai căror clienți își doresc să-și îmbunătățească abilitățile inteligenței socio-emoționale. Exercițiile nu trebuie să lipsească din «trusa cu scule» a unui formator în domeniu.“ STEVEN J. STEIN, fondator și CEO al companiei Multi Health Systems, coautor al bestsellerului The EQ Edge.

Crede în tine, de Dr. Joseph Murphy

Punând la dispoziția cititorilor un ghid pentru a-și îmbunătăți viața, dr. Murphy nu oferă o învățătură spirituală abstractă, căci furnizează și exemple concrete ale unor oameni de știință, ale unor scriitori consacrați, ale multor antreprenori care, apelând la tehnicile lui, au atins piscuri semețe.

Mai mult, metodele pe care autorul le dezvăluie au fost testate de el însuși – și, de fiecare dată, s-au dovedit a fi garanția succesului. Poți să devii de neoprit și lipsit de teamă în îndeplinirea idealului urmărit, crezând intens în forța gândurilor tale.

Articol recomandat
"Tot mai destept", de Elizabeth Ricker

Tu, asemenea tuturor oamenilor, ești arhitectul propriei vieți. Înzestrat cu puterea lui Dumnezeu, aflată înlăuntrul ființei tale, ai capacitatea de a-ți înălța castelul visurilor, de a-ți vedea idealurile împlinite. Iată învățătura lui Joseph Murphy din această scriere înțeleaptă, care, de-a lungul vremii, a inspirat milioane de oameni.

Soluția constă în a schița planurile, în a le păstra mereu în gând, lăsându-le să îți captiveze imaginația, să te însuflețească. Mintea subconștientă, odată impulsionată, va fi cea care te va sluji și va lucra tăcut în folosul tău. Astfel, tot ce ți-ai propus va deveni realitate și vei dobândi bunăstarea dorită, sănătatea sperată, succesul mult visat.

Cinci stele. De la bine la excelent în arta comunicării, de Carmine Gallo

Într-o lume modernă în care inteligența artificială câștigă tot mai mult teren, să stăpânești arta antică a persuasiunii ar putea deveni singura cale de a nu fi înlocuit de un robot, precum și cheia către succes. Carmine Gallo îți arată cum.

Viitorul ne rezervă câteva surprize în ceea ce privește dezvoltarea rapidă a tehnologiei, iar noi nu suntem tocmai pregătiți să acceptăm că am putea fi înlocuiți de roboți sau mașinării de ultimă oră.


Carmine Gallo ne sare în ajutor, amintindu-ne de ce vom fi în continuare necesari într-o eră a inteligenței artificiale și a datelor imediate. Cu umor și răbdare, Gallo elimină pe rând temerile nefondate apărute în jurul comunicării și leadershipului, înlocuindu-le cu sfaturi practice, pentru depășirea tuturor așteptărilor.

Cinci stele este călătoria lui Gallo printre personalități și afaceri care au devenit celebre, în căutarea acelei rețete a succesului care ne-ar putea transforma din oameni obișnuiți în exemple demne de urmat.

Mai mult, el ne arată că perseverența este doar primul pas pe drumul carierei, fiindcă un adevărat lider trebuie să ajungă la inteligența emoțională pentru a-i putea inspira pe cei din jur.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus