Acum citești
Ce rămâne după Valentine’s Day

Ce rămâne după Valentine’s Day

Pentru multe persoane, Valentines Day sau Ziua Îndrăgostiților reprezintă o sărbătoare plină de culoare și romantism, ziua mult așteptată în care trebuie neapărat să-i dovedești celui de lângă tine că îl iubești. Gary Chapman ne dezvăluie în cartea Cele cinci limbaje ale iubirii, publicată la Curtea Veche Publishing, câteva secrete pentru a face ca Ziua Îndrăgostiților să vină în fiecare zi.

Opriți-vă puțin din goana nebună după cadouri și întrebați-vă: oare totul trebuie să se reducă la o singură zi, oare iubirea este exprimată doar în contextul unei sărbători anume?

Dacă vreți să vedeți cum putem face ca iubirea să reziste în timp, vă propun să citiți o carte care nu ar trebui să lipsească de pe noptiera niciunui îndrăgostit. Și nu doar a lor. Este vorba despre cartea Cele cinci limbaje ale iubirii, a lui Gary Chapman, o carte în care, pe lângă multe alte lucruri, autorul ne dezvăluie două secrete în ceea ce privește iubirea care rezistă în timp și anume: iubirea este o alegere și iubirea contează enorm.

Într-o primă fază a îndrăgostirii, nici nu ne dăm seama de sentimentul care s-a cuibărit în sufletul nostru. Îmbătați de dragoste, pornim în lupta de cucerire a partenerului, făcându-i din fiecare zi una plină de momente de iubire. Ce facem însă atunci când ne dezmeticim? Plecăm mai departe, căutând o altă țintă sau încercăm să menținem flacăra aprinsă?

A iubi este o alegere

Autorul vine și ne spune, în primul rând, că dragostea este o alegere de a umple rezervorul afectiv al partenerului, apelând la limbajul lui de iubire: ,,Dacă învățăm limbajul de iubire al partenerului și-l folosim fără preget, el se va simți iubit în continuare. Nici măcar n-o să simtă lipsa obsedantei stări de îndrăgostire după ce-și revine din aceasta, pentru că rezervorul lui afectiv va fi la fel de plin ca înainte.”

Una dintre cele mai mari nevoi ale noastre este aceea de a ne simți iubiți. Așadar, avem această așteptare de la partenerul nostru. Nu de puține ori respectul de sine este alimentat de iubirea partenerului. La urma urmei, faptul că mă iubește înseamnă că merit să fiu iubit, iar dragostea lui mă ajută să am o părere mai bună despre mine.

Autorul vorbește și despre importanța faptului de a conta pentru cineva și consideră că tocmai de aceea tânjim să ni se acorde atenție de către cel de lângă noi. În momentul în care suntem iubiți și contăm pentru partenerul nostru, acest lucru ne ajută să evoluăm în toate domeniile vieții noastre.

Articol recomandat
carti despre leadership

,,Când sunt iubit, îndrăznesc să-mi valorific întregul potențial. Sunt mai sigur pe valoarea mea și pot să-mi transform eforturile în ceva concret”, spune Chapman. Astfel, țelurile și visele noastre prind contur, iar rezervorul nostru afectiv este plin de iubire.

Dragostea contează!

În al doilea rând, autorul vorbește despre cât de mult contează dragostea în viața noastră și cum se traduce această importanță în eforturile pe care le facem pentru partenerul nostru. Cea mai mare dovadă de iubire este atunci când faci pentru omul care-ți este drag lucruri pe care în mod normal nu le-ai face niciodată. Cadoul ideal este acela de a-i arăta lui/ei că dragostea voastră contează și că sunteți dispuși amândoi să decriptați limbajele iubirii.

Cu ajutorul acestor două secrete împărtășite de Gary Chapman, de Valentine’s Day poți alege să faci cel mai frumos cadou partenerului tău. Nu doar pentru o zi, ci pentru o viață întreagă!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus