Acum citești
Cum să atragi iubirea de Ziua Îndrăgostiților

Cum să atragi iubirea de Ziua Îndrăgostiților

Cartea lui Jeff Keller, Atitudinea este totul, publicată la Curtea Veche Publishning, îți spune exact pe ce butoane trebuie să apeși și ce anume trebuie să completezi în puzzle-ul vieții tale, astfel încât să ai o atitudine de învingător și, de ce nu, să atragi iubirea în viața ta.

14 februarie 2020. Ziua Îndrăgostiților. La TV, reporterii aleargă după fericitele posesoare de trandafiri, iar restaurantele sunt pline ochi de cupluri care mănâncă prăjitura iubirii la lumina romantică a lumânării. Dragostea plutește în aer, dar tu te simți, ca de obicei, singur și nefericit.

Abia aștepți să treacă și ziua asta în care se tot vorbește despre iubire. Iubirea pe care tu spui că te-ai săturat s-o aștepți și după care alergi ca un Don Quijote după morile de vânt.

Nici măcar nu înțelegi de ce. Ai putea să juri că ești chipeș, înalt, tandru și mișto. Însă, ceea ce omiți să spui este că te-ai obișnuit să te plângi tot timpul, să vorbești încontinuu despre bolile tale și să rămâi în fiecare seară, fie că ai sau nu treabă, la job peste program. Vrei, nu vrei să recunoști, viața ta personală se rezumă la câteva ieșiri cu colegii de muncă.

Ei bine, cum ziua de astăzi te-a sărit la cheltuieli pe trandafiri, cadouri și prăjituri, te invităm să citești – uneori, cititul este cel mai bun elixir pentru inimi frânte – cartea Atitudinea este totul a lui Jeff Keller. Citind-o, vei fi purtat printr-un adevărat labirint al sentimentelor, al trăirilor, al acțiunii, al unor situații nu tocmai favorabile, dar din care poți ieși învingător, autorul concluzionând într-un final că atitudinea este cheia.

Fă din NU POT un DA hotărât!

Când ai avut ultima dată o întâlnire adevărată la care să nu te duci trist și deprimat, ci dimpotrivă, să radiezi, să fii pozitiv, optimist? Pun pariu că nici nu-ți mai amintești. Ei, bine, în cartea lui Jeff Keller vei găsi multe sfaturi importante care te vor face să înțelegi ce anume din ecuația atitudinii tale nu te duce în direcția corectă.

1. Primul pas este să conștientizezi că nimeni nu vrea să te audă povestind la nesfârșit despre bolile tale. Cel puțin, nu de la primele întâlniri. Exemplu concret: îți place o fată și, într-un final, a acceptat o întâlnire cu tine. Nu te apuca, după cum îți este obiceiul, să-i povestești despre cum te dor te tine toate oasele și cât de rău îți este în fiecare ceas. Lucruri exagerate dar, care în lipsă de altceva, au devenit centrul universului tău.

Apoi, dacă nu vorbești despre bolile tale, găsești cu siguranță alte motive de lamentări. Pe locul doi ar fi vremea asta cruntă – ploioasă și friguroasă – care te deprimă total. Negativismul tău îi face pe oameni – începând de la prietenii buni până la persoana iubită – să nu-și mai dorească cu adevărat să te aibă prin preajmă.

Oprește-te! Să fim cinstiți, de ce crezi că cineva ar vrea să petreacă Ziua Îndrăgostiților cu un asemenea om? Degeaba umpli fata de baloane colorate, restaurante bune sau declarații de dragoste. Atitudinea face diferența. Și, uite așa, după o primă întâlnire, se duce tot mirajul. Iar tu, băiatul acela înalt, tandru și mișto, nu prea pricepi de ce ți se întâmplă tocmai ție.

2. Apoi, înțelege că este important pentru cei din jurul tău să fii o sursă de vești bune. Nu înseamnă că trebuie să te afișezi ca fiind un om lipsit de probleme – inevitabil, ele există – însă trebuie să încerci să vezi și partea plină a paharului. „Nu îți sugerez să te relaxezi și să ignori toate problemele din viața ta. Totuși, decât să te plângi, este mult mai bine să îți concentrezi atenția și energia asupra acelor pași pe care îi poți întreprinde pentru a-ți rezolva sau, cel puțin, a-ți ameliora problema. Să presupunem că te simți ceva mai obosit în ultima vreme. În loc să le spui tuturor ce îngrozitor te simți, fă un efort să faci mișcare într-un mod mai constant sau să te culci mai devreme”, explică Jeff Keller.

Articol recomandat
carti de top

Eternele lamentări, eternele eșecuri

Autorul vorbește deschis în cartea sa despre cele trei moduri în care te pot afecta negativ eternele lamentări. Grav este că plângându-te tot timpul nu vei reuși nimic. În plus, vei fi distras de la acțiunile constructive pe care le-ai putea întreprinde pentru a-ți îmbunătăți situația. Mai exact, să-ți găsești iubirea după care tânjești de atâta vreme.

Tot din cartea Atitudinea este totul aflăm o informație relevantă: 90% dintre oameni nu vor să audă de problemele tale, iar ceilalți 10% sunt bucuroși că te confrunți cu ele. Pe scurt, mesajul transmis de autor este acela că am putea să ne plângem mai puțin și să purtăm conversații mai vesele!

Vrei ca la următoarea sărbătoare de Ziua Îndrăgostiților să nu mai fii singur? Schimbă-ți atitudinea! Puțin optimism și un alt mod de a te raporta la oameni nu ar strica.

Iubirea te poate surprinde plăcut atunci când nu te vei mai plânge continuu de problemele și de durerile tale. Atunci, Ziua Îndrăgostiților va fi în fiecare zi, iar iubirea își va face loc în viața ta. Depinde de tine! Abia atunci, o zi ploioasă va deveni o zi absolut minunată.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus