Acum citești
Mirela Retegan, antrenorul părinților, dă startul jocurilor de jucat iarna: „În spatele unui copil-lumină stă un părinte-soare“

Mirela Retegan, antrenorul părinților, dă startul jocurilor de jucat iarna: „În spatele unui copil-lumină stă un părinte-soare“

Ce este mai frumos decât să citești povești de iarnă la gura sobei sau, mai nou, lângă șemineu? Ce este mai frumos decât să descoperi magia iernii, alături de copilul tău, jucându-vă cele mai inventive jocuri de iarnă? Să descoperi magia copilăriei în primul fulg de nea și să înveți mereu să descoperi bucuria jocului chiar din mijlocului căminului tău.

Este adevărat, trăim vremuri ciudate. Suntem împreună, dar distanțați, iar copiii noștri simt că au pierdut puțin din copilăria lor. Sub umbrela lucrurilor interzise și a restricțiilor din ultima perioadă, ajutați-i să se reinventeze, să se redescopere și, în același timp, să redescopere bucuria jocului. Cartea Jocuri de jucat iarna este cel mai bun antidot pentru sezonul rece și o copilărie fericită. O găsiți la editura Curtea Veche Publishing.

Mirela Retegan vă propune o colecție de jocuri de jucat în familie, jocuri prin care părinții se conectează mai ușor cu copiii lor. Mama Mayei a strâns în această carte jocuri pe care le-a inventat, le-a descoperit sau le-a adaptat din multi-tudinea de jocuri care au pus bazele celei mai frumoase relații din viața ei, cea cu propriul copil.

Mirela Retegan știe că valoarea jocului este inestimabilă. Prin joc ne conectăm, prin joc ne relaxăm, prin joc ne educăm, prin joc ne antrenăm memoria. Mai mult, jocul este unul dintre puținele instrumente care nu au nevoie de o bază materială.

Este Antrenorul Părinților. Își folosește imaginația, energia, empatia ca să-i învețe pe părinții români cum să se joace cu copiii lor.

„Copiii au nevoie de iubire, atenție și răbdare. Noi, oamenii mari, avem nevoie de timp. Dacă ne antrenăm constant, astfel încât să scoatem în orice moment, din joben, un joc de jucat oricând și oriunde, ei simt că primesc iubire și atenție și ne dau înapoi timp“

Mirela retegan

Din dragoste pentru Maya, fiica ei, a creat fenomenul Gașca Zurli, prin intermediul căruia părinții și copiii descoperă fericirea de a se juca împreună, în orice moment. Mirela știe că, în percepția copiilor, jocul este un mecanism pe cât de simplu, pe atât de exact: „Mă joc cu tine, deci te iubesc, ești important, ai toată atenția mea, mă faci fericită, sunt mândră de tine, îmi place să petrecem timp împreună, sunt aici oricând ai nevoie.“

Pe Mirela o găsiți colindând România și întreaga Europă, împreună cu Gașca Zurli, duminica dimineața la EuropaFM, pe site-ul www.mirelaretegan.ro – unde are peste o mie de articole publicate –, la workshopuri și conferințe dedicate părinților.

Articol recomandat
Festival de Lectura pentru Copii

Una dintre cele mai puternice voci din România, Mirela Retegan și-a câștigat iubirea părinților și a copiilor, deopotrivă, oferindu-le soluții simple, mijlocite de dragoste, care aduc fericire în fiecare familie. „Părinții curajoși cresc copii fericiți“, „Joaca este limbajul iubirii dintre părinți și copii“, „În spatele unui copil-lumină stă un părinte-soare“ sunt convingeri pe care părinții le asociază, fără nicio ezitare, cu Mirela Retegan.

Jucați-vă! Cu sau fără zăpadă, fular și mănuși… Nu doar cu tableta și cu telefonul în mână. Citiți-le, lăsați-i să vă citească, jucați-vă împreună, intrați în universul lor! Fiecare joc alături de copilul tău, înseamnă pentru el o amintire mai frumoasă despre copilărie!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus