Acum citești
5 cărți pentru activități cu copiii energici care nu suportă statul în casă

5 cărți pentru activități cu copiii energici care nu suportă statul în casă

Stăm în casă. Este o condiție necesară și obligatorie în această perioadă. Dacă noi, adulții, ne mai găsim de treabă și parcă suportăm altfel statul acasă, copiii – obișnuiți cu mișcarea, cu joaca și cu ieșitul pe afară – dau semne că încep să se plictisească, neînțelegând exact ce se întâmplă în toată această perioadă nebună. Și atunci trebuie să le reorganizăm programul și să ne gândim la tot felul de jocuri pentru a le mai astâmpăra energia și pentru a petrece timp de calitate împreună cu ei.

Așa că ne-am gândit să vă venim în ajutor cu câteva sugestii de cărți pe care le puteți găsi pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing și care să vă inspire să le faceți viața cât mai plăcută – chiar și așa, în casă – copiilor voștri.

Faceți împreună cu ei cât mai mult sport: nu uitați că în fiecare copil stă un mic campion!

Profitați de faptul că sunteți acasă și că aveți timp pentru astfel de activități, așa că antrenați-i la o serie de exerciții. Și ca să-i convingeți, citiți-le mai întâi de toate cartea Povestea lui Didi, scrisă de gimnasta Diana Bulimar.

Citiți aventurile lui Didi și aflați cum sportul pe care îl iubea din toată inima a învățat-o pe o fetiță obișnuită să se bucure de victorii și să nu se sperie de înfrângeri.

O să îți dea idei: pentru că, înainte să fie la televizor, pe podium sau pe buzele tuturor, campionul cel mic stă pitit și în tine, unde tace chitic și așteaptă să îl pui la treabă! Diana Bulimar este una dintre cele mai strălucite gimnaste ale lotului național din ultimii zece ani. Sportul a învățat-o să câștige și să piardă în egală măsură, iar astăzi își dorește să îl inspire pe fiecare copil care o admiră să trezească la viață campionul din el.

Plecați alături de copiii voștri – desigur, așa imaginar, dintr-o cameră în alta – în căutarea comorilor.

Stabiliți o strategie a jocului – gândiți-vă la un lucru la care țineți și pe care să-l folosiți pe post de comoară – și porniți în aventură.

Cartea Comoara lui Ben, de Alex Donovici, vă poate inspira să găsiți mai ușor drumul comorilor, deoarece mulţi copii, indiferent de vârstă, visează să găsească o comoară.

Povestea lui Ben este, în primul rând, o hartă de care se poate folosi oricine se află în căutarea unei comori. Ea este însă, deopotrivă, o lecţie despre adevăratele comori pe care ar trebui să le căutăm în viaţă. Veți descoperi, alături de cei mici, că mult mai importante decât cuferele pline cu aur sau argint sunt onestitatea, generozitatea și hărnicia.

Nicio zi fără cartea de Jocuri de jucat primăvara a Mirelei Retegan!

Mirela Retegan este Antrenorul Părinților. Își folosește imaginația, energia, empatia ca să-i învețe pe părinții români cum să se joace cu copiii lor.

„Copiii au nevoie de iubire, atenție și răbdare. Noi, oamenii mari, avem nevoie de timp. Dacă ne antrenăm constant, astfel încât să scoatem din joben în orice moment un joc de jucat oricând și oriunde, ei simt că primesc iubire și atenție și ne dau înapoi timp“, spune Mirela Retegan.

Din dragoste pentru Maya, fiica ei, a creat fenomenul Gașca Zurli, prin intermediul căruia părinții și copiii descoperă fericirea de a se juca împreună, în orice moment.
Mirela Retegan vă propune o colecție de jocuri de jucat în familie, jocuri prin care părinții se conectează mai ușor cu copiii lor.

Pachetul pe care îl puteți găsi și pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing conține titlurile: Jocuri de jucat primăvara, Jocuri de jucat toamna și Jocuri de jucat iarna.

Articol recomandat

Colorăm și intrăm în lumea poveștilor. Fiți pe fază!

Ce ai zice de o carte de colorat, dar care să vină la pachet și cu povestea lui Țup și a prietenilor săi? Noi credem că sună bine, iar copiii voștri vor fi încântați de cartea Țup și prietenii săi, a lui Alex Donovici.

Între filele acestei cărți de colorat, toți prietenii lui Țup, de la melcul cu cochilia plină de cărți la Buhu cel bun și ager la minte, așteaptă să-i cunoașteți și să-i însoțiți în lumea fanteziei. Așadar, dragi copii, le puteți da viață prin zeci de culori minunate și să vă bucurați de aventurile lor.

Aventură și inspirație cu ursulețul Fram, într-o carte atât pentru părinți, cât și pentru copii!

Cartea Fram în lumea emotiilor și a întunericului, scrisă de Irina Forgaciu, vă aduce o poveste minunată care îi va bucura pe copii, dar și pe părinți, deoarece este împărțită în 2 capitole și un glosar cu idei practice pentru părinți.

Urmându-l pe calea aventurilor sale, copiii vor învăța de la ursulețul Fram cum își pot recunoaște, accepta și gestiona emoțiile, astfel încât să aibă o relație sănătoasă cu propriul corp și cu sinele.

Vă invităm – părinți și copii – să porniți în aventură și să aflați cum a reușit să profite de fiecare dintre emoțiile lui pentru a deveni un ursuleț mai fericit, mai plin de viață și mai curajos! Prima parte inițiază micul cititor în fascinanta lume a emoțiilor, iar a doua parte prezintă frica de întuneric și tehnici psihologice prin care aceasta se poate diminua. La final, părinții găsesc o serie de îndrumări, întrebări și idei de jocuri care să îi ajute în dialogul cu copilul mic.

Căutați comori, faceți sport, fiți fericiți!

Așadar, variante de petrecere a timpului împreună cu copiii voștri există! Antrenându-le mintea în fel de fel de jocuri, provocându-i să-și dezvolte imaginația, citindu-le sau citind împreună cu ei, povestind, zâmbind, căutând comori, făcând sport, intrând în lumea fascinantă a unor personaje nu va mai exista nicio urmă de plictiseală. Dacă mai experimentați și alte activități, dați-ne de veste!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus