Acum citești
,,Libelula de foc”, o poveste despre miracole și prietenie

,,Libelula de foc”, o poveste despre miracole și prietenie

V-ați întrebat vreodată cum s-au născut anotimpurile? Sau cum au apărut pe lume culorile. Sau ce caută stelele căzătoare pe pământ? Sau cât de importantă este prietenia adevărată pe care o descoperi uneori în cele mai dureroase și imprevizibile momente?

Dacă vreți să aflați răspunsul la toate aceste întrebări și la încă multe altele, nu trebuie decât să citiți cartea Libelula de foc, publicată la editura Curtea Veche Publishing.

O poveste despre cum prietenia dintre o libelulă micuță, dar curajoasă, și prietenul ei, Clio, un șoricel curios și neastâmpărat, salvează lumea de la o iarnă eternă și aduce pe Pământ primăvara. O călătorie care ne demonstrează, la orice vârstă, că împreună putem învinge orice dificultate. Că prietenul adevărat este cel care îți este alături în orice călătorie, indiferent de situație. Că împreună putem învinge orice iarnă și putem readuce primăvara.

Asta a învățat și Aura, libelula magică din povestea noastră. ,,Era recunoscătoare că, în cele câteva zile de când pornise la drum împreună cu Clio, înțelesese ce era prietenia adevărată, fără de care nicio lume, oricât de frumoasă ar fi, nu are farmec. Aventura lor plină de obstacole, de întâlniri neașteptate și de surprize, care-i poartă printr-o lume stranie și magică, dar căzută sub vraja iernii, este o dovadă că adevăratele miracole trebuie căutate în noi înșine și că orice sfârșit poartă în el semințele unui nou început.”

De fapt, povestea Libelulei de foc și prietenia ei cu șoricelul Clio te duce cu gândul la Micul Prinț, de Antoine de Saint -Exupéry și la prietenia lui cu vulpea, alături de care învață ce înseamnă cu adevărat solidaritatea și prietenia.

La rândul ei, libelula din povestea noastră renaște din propria cenușă, fără să știe cum reînvie la viață din ochiul de apă din care căzuze și rămăsese fără aripi. Îți pierde prietenul, pe șoricelul Clio și înțelege cât de dureroasă este singurătatea.

,,Singurătatea era cea care făcea lumea aceea de nesuportat. Și pentru că nu voia să rămână singură, Aura începu să-și dorească aprins cealaltă lume, cea în care se putea zbengui împreună cu libelulele din roiul ei, cea în care se putea așeza pe flori înmiresmate și putea adormi într-o cochilie veche de melc. Iar dorința aceasta intensă, care îi făcea întregul trup să vibreze, era atât de puternică, încât Aura se simțea cumva mistuită de focul ei interior. Iar focul acela, pe care nu-l putea stăpâni, începu să se reverse în afară, cuprinzându-i tot trupul, care se coloră într-un roșu rubiniu ce strălucea precum o stea.”

O carte minunată, care va învăța copiii mai mari sau mai mici ce înseamnă prietenia și cum toate lucrurile bune se construiesc cu multă răbdare.

Cartea Libelula de foc demonstrează faptul că, și în cele mai dure și triste momente, trebuie sa crezi în minuni. Ele se pot întâmpla oricând. Cu condiția să-ți dorești cu adevărat.

,,Aura strălucea pe cer cu puterea unui soare, împrăștiind ceața groasă și topind, încetul cu încetul, omătul care sufoca lumea și care făcuse toate culorile să dispară. Aerul era din ce în ce mai cald, iar frigul mușcător, care îi frânse altădată aripile nu mai era decât o amintire. (…) Apoi, libelulele care stăteau adunate în cercuri de jur-împrejurul Aurei, aflară cum, încercând să-și ia zborul, Aura își frânsese aripile și căzuse în izvorul cu apă călduță. Ce se petrecuse pe urmă cu ea îi veni mai greu să le explice. Poate și pentru că nici ea nu înțelegea prea bine. Oare murise? Probabil ca da. Nicio libelulă n-ar putea supraviețui fără aripi, căzută într-un ochi de apă. Dar reușise cumva, nici ea nu știa cum, să se întoarcă înapoi”, povestește autorul.

Articol recomandat
"Secretele succesului", editie actualizata 2023

Prietenie. Credință. Speranță. O iarnă care transformă totul în jurul ei și o primăvară ce aduce totul la viață. O poveste despre puterea de a crede în miracole. Și de a înțelege că ele vin acolo unde sunt cerute și dorite cu adevărat.

Libelula de foc poate să fie fiecare dintre noi. Fiecare ne putem aprinde și putem renaște din propria cenușă. Putem spera, visa, lupta. Haideți să le aratăm copiilor noștri că totul este posibil atunci când crezi. Că pot transforma o iarnă într-o primăvară. Începeți această călătorie cu cartea Libelula de foc. O găsiți la editura Curtea Veche Publishing!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus