Acum citești
Nu uitați de emoțiile copiilor voștri! MESAJ pentru ei: Să aveți mereu curajul de a vă urma visele!

Nu uitați de emoțiile copiilor voștri! MESAJ pentru ei: Să aveți mereu curajul de a vă urma visele!

Voi ce mai povestiți cu copiii? Ce le mai spuneți? Ce mai puneți la cale împreună? Ce vă mai mărturisesc? Ce lucruri trăsnite mai auziți de la ei? Ce vă mai întreabă? Cred că la finalul acestei perioade grele, vom descoperi că știm să facem din nou lucruri pe care le încuiasem bine într-un sertar cu multe lacăte.

Vom descoperi că știm să ne bucurăm de o mâncare făcută în casă, în timp ce ascultăm muzica preferată. Că am învățat, chiar și așa de după perdea, să ne bucurăm de soare și de lumină. Că am redescoperit – pierduți între pereții caselor noastre mai mari sau mai mici– plăcerea de a citi. Că știm să dăm mai mult în mintea copiilor și să le devenim mai des parteneri în jocurile și în năzdrăvăniile lor.

Și fiindcă tot vorbim despre copii, o să vă lasăm mai jos fragmentul final din cartea Lindei Lantieri, Dezvoltarea Inteligenței emoționale a copiilor, publicată la editura Curtea Veche Publishing, o carte pe care vă invităm să o citiți și să vă lăsați inspirați.

Și nu uitați de emoțiile, de gândurile și de trăirile copiilor voștri! Există întotdeauna ceva de aflat, de învățat și de pus în practică.

INVOCAȚIE PENTRU COPII – cartea Dezvoltarea inteligenței emoționale a copiilor

„Să fiți plini de iubire în forța voastră și puternici iubind, și fie ca iubirea să vă fie călăuză alături de familia, prietenii și colegii voștri. Amintiți-vă să ascultați cu luare-aminte propria inima și inimile celorlalți.

Fie să aveți mereu curajul de a vă urma visele.

Faceți în fiecare zi ceva pentru a fi mai aproape de visul vieții voastre, pentru a vă spori dragostea pentru natură și a vă întări integritatea.

Fie să aveți tăria de a depăși frica și mândria și să urmați în schimb ceea ce vine din inimă și are sens pentru voi.

Fie ca voi să fiți păzitorii adevărului, ai frumuseții, creativității și veseliei. Să ocrotiți, să păstrați și să îngrijiți natura și sălbăticia.

Fie să arătați respect oamenilor de toate vârstele și rasele și să ajutați toate ființele vii să-și păstreze demnitatea.

Fie să ajutați la crearea unei lumi mai bune pentru cei săraci, bolnavi, vârstnici și tineri, fiind o forță activă, dedicată și pozitivă pentru comunitate.

Fie ca voi să prețuiți și să mențineți sănătatea voastră, sănătatea și bunăstarea altora.

Articol recomandat
"Tot mai destept", de Elizabeth Ricker

Fie să respectați toate căile către spiritualitate ale ființelor umane. Să ajutați la crearea unei comunități globale dedicate păcii și nonviolenței.

Fie să învățați continuu; să puneți întrebări, să explorați, să descoperiți și să vă păstrați întotdeauna curiozitatea și speranța.

Fie să onorați și să respectați diversitatea, frumusețea și magia, care se nasc când diferențele se unesc pentru a crea ceva cu mult mai măreț decât își poate imagina cineva.

Fie ca talentele și darurile voastre să devină cunoscute lumii în fiecare zi, fără ezitare și fără rezerve.

Fie să vă onorați strămoșii și toți înaintașii, pentru că ei au pavat drumul pentru ca voi să puteți face ceea ce sunteți aici să faceți.“

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus