Acum citești
2 aprilie. Ziua Internațională a Cărților pentru Copii. Încurajează-ți copilul să iubească cărțile!

2 aprilie. Ziua Internațională a Cărților pentru Copii. Încurajează-ți copilul să iubească cărțile!

Acest articol ar trebui să înceapă cu acel celebru A fost odată ca niciodată… S-ar plia perfect atunci când vorbim despre cărțile pentru copii, mai ales că astăzi, 2 aprilie 2020, sărbătorim Ziua Internațională a Cărților pentru Copii.

O să încep însă cu un mesaj care mi se pare mult mai potrivit pentru perioada pe care o trăim: dragi copii, citiți cât mai mult și iubiți cărțile! Aveți grijă de ele, savurați poveștile, pentru că, cu fiecare rând citit, veți descoperi alte lumi, personaje magice, lumină, speranță, solidaritate, iubire, credință și lecții de viață.

Pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing veți găsi o paletă largă de cărți pentru copii și veți descoperi un mesaj în fiecare poveste, dar și o lecție de viață în fiecare personaj.

Îl veți cunoaște pe Norișorul Roz, veți afla povestea lui Didi, cartea Comoara lui Ben vă va inspira să descoperiți adevăratele comori ale vieții, cele care contează cu adevărat, veți juca jocuri de primăvară cu Mirela Retegan și îl veți însoți pe Fram în aventurile lui.

Lista poveștilor este una lungă, iar astăzi, acasă – singuri sau împreună cu părinții voștri – citiți o pagină dintr-o carte pentru copii și gândiți-vă la personajul preferat.

Oamenii din spatele cărților…

Și cum oamenii și munca din spatele unei cărți – drumul unei cărți este și el unul lung, dar despre asta vom povesti mai pe larg într-un alt material – ne conving și mai mult că acea carte merită citită, am rugat-o pe Raluca D., traducătoare la Curtea Veche Publishing să ne vorbească despre două cărți pentru copii pe care le puteți găsi pe site-ul nostru: Băiatul care a atins soarele și Băiatul care a secat marea, scrise de Paul Brown.

Iată ce ne-a mărturisit Raluca: ,,Trebuie să ai grijă ce îți dorești, fiindcă nici cea mai bună înghețată nu poate înlocui lumina și căldura soarelui! Marcel învață această lecție pe propria piele, de-a lungul a două povești înduioșătoare despre imaginație, prietenie, soare și mare.

Cărțile lui Paul Brown le arată copiilor că nu e mare brânză dacă mai greșesc din când în când – totul e să aibă curajul de a găsi o soluție. Fie că pun înapoi dopul mării sau aprind soarele la loc, micuții vor învăța că dacă iubești lumea, natura și pe cei din jur, nimic nu este vreodată pierdut.“

Ați auzit de faimosul ursuleț polar FRAM?

La rândul său, Andreea Drăghici, editor de carte, ne-a vorbit despre Colecția de carte Fram, care cu siguranță le va plăcea copiilor, deoarece vor avea parte de aventuri de neuitat.

,,Cele patru cărți care îl au ca protagonist pe ursulețul Fram spun povești care pot să îi ajute pe cei mici să cunoască atât lumea din jurul lor, cât și lumea din interiorul lor.

Articol recomandat
carte self-help

Sunt povești în care copiii de vârste fragede vor învăța forme și culori, legume și fructe, cum se leagă și se mențin relațiile de prietenie, cum să-și înțeleagă și să accepte emoțiile și cum să învingă una dintre cele mai mari frici ale lor, aceea că pentru câteva ore trebuie să stea departe de casă și de părinți, la grădiniță.

Adulții – părinți, profesori și educatori – vor dobândi și ei, citind aceste cărți, cunoștințe despre maniera amuzantă și interactivă în care îi pot învăța pe cei mici să se descopere pe ei și lumea în care trăiesc“, ne-a dezvăluit Andreea.

Așadar, dragi copii, astăzi este #timpulsăcitim #acasă, deoarece nimeni și nimic nu îți oferă senzația de libertate, nu îți stimulează imaginația, nu te învață bucuria de a trăi, nu îți oferă lecții de viață, fără să te certe, nu te ajută să cunoști atâtea personaje de poveste – fix din fotoliul de acasă – mai bine decât o CARTE.

La cât mai multe cărți pentru copii și la cât mai multe povești! Părinți, încurajați-vă copiii să descopere bucuria cititului!

De ce 2 aprilie?

Din 1967, pe 2 aprilie – ziua de naştere a scriitorului Hans Christian Andersen –se organizează Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii, având scopul de a promova literatura pentru copii şi de a stimula dorinţa de lectură a celor mai mici cititori.
Scriitorul danez, născut la 2 aprilie 1805, la Odense, a încântat generaţii de copii cu povestiri precum: Hainele împăratului, Fetiţa cu chibrituri, Răţuşca cea urâtă, Micuţa sirenă.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus