Acum citești
5 cărți de parenting care te vor ajuta în creșterea copiilor

5 cărți de parenting care te vor ajuta în creșterea copiilor

Cea mai mare bucurie este aceea de a fi părinte. Nu există sentiment care să cuprindă fericirea trăită de fiecare cuplu atunci când în viața lor apare un copil. Urmează apoi împlinirea de a-ți vedea copilul crescând și de a te bucura împreună cu el de momentele frumoase din viața voastră. De fiecare gângurit, de fiecare zâmbet, de fiecare pas, de momentul unic în care cel mic rostește pentru prima dată mama sau tata.

Este un lucru minunat, însă poate fi de multe ori și o provocare. Înseamnă nopți nedormite, temeri, emoții, toate din dorința de a-i oferi copilului o viață frumoasă. Și mai înseamnă și multe întrebări – sunt oare un părinte bun?, îi ofer ceea ce trebuie copilului meu?, cum să-mi educ frumos copilul? – care îi frământă zi de zi pe părinți.

Astfel, cărțile de parenting de la editura Curtea Veche Publishing pot fi extrem de utile în aceste situații în care temerile părinților se fac simțite. Este important să învățăm din fiecare experiență, dar mai ales să ne cunoaștem, iubim și respectăm copilul.

Putem crește copii buni într-o lume negativă!, de Zig Ziglar

Dacă vă doriţi copii optimişti, încrezători în sine, perseverenţi şi cu o atitudine mentală pozitivă, este important să urmaţi sfaturile din această carte.

Zig Ziglar ne arată în cartea Putem crește copii buni într-o lume negativă! că importante nu sunt doar genele moştenite, mediul de viaţă, educaţia, anturajul sau banii. Important este şi cât timp petrecem cu copiii noştri, cum îi învăţăm ce e disciplina, în ce fel ne manifestăm iubirea părintească, ce sfaturi le dăm, dar și câtă răbdare avem cu ei.

Mami, tati, mă auziţi?, de Jacques Salomé

Jacques Salomé ne demonstrează în cartea Mami, tati, mă auziți? că fundamentul unei existențe fericite se pune deja în primii ani de viață ai copilului.

De ce spunem asta? Deoarece copilul nostru are puterea magică de a se face auzit, de a ne înţelege fără cuvinte, de a ne permite să ne întoarcem la propria copilărie, pentru a umple golurile create de tristeţe şi de angoasă. Trebuie doar să îl ascultăm și vom primi în schimb multă bucurie și o viață mult mai liniștită.

Ghid esențial de parenting, de Gail Reichlin & Caroline Winkler

Ce faci când un copil de numai câțiva anișori se tăvălește pe jos în magazine sau când strigă cât îl ține gura că își urăște fratele sau sora? Dacă situația nu îți este străină, îți spunem doar atât: capul sus!

Gail Reichlin și Caroline Winkler, ambele pedagogi cu experiență și mame a câte trei copii, oferă cititorilor în cartea Ghid esențial de parenting sute de soluții rapide la problemele cu care se confruntă frecvent părinții. Un ghid universal, disponibil în 18 limbi și în Braille, cu peste 200 000 de exemplare vândute.

Cum să le vorbim copiilor astfel încât să ne asculte, de Joanna Faber și Julie King

Cartea prezintă soluții inspirate și respectuoase pentru nesfârșitele provocări pe care le presupune creșterea copiilor. Cartea Cum să le vorbim copiilor astfel încât să ne asculte vă dezvăluie secretele comunicării cu copiii mici – cum să îi ascultați, cum să îi determinați să vorbească, cum să înțelegeți ce gândesc, ce simt și ce vor.

Articol recomandat
Mihaly Csíkszentmihályi

Astfel, autoarele vă propun strategii și exemple utile în procesul educării celor mici pentru a vă ajuta să depășiți dificultățile cu care vă confruntați.

Cum primii ani de viață ai copiilor sunt foarte importanți pentru formarea și dezvoltarea lor, acest ghid vă va însoți pașii în fascinanta călătorie a modelării unor caractere puternice și echilibrate.

Inteligența emoțională în educația copiilor, de Maurice J. Elias, Steven E. Tobias, Brian S. Friedlander

Autorii îţi propun metode inedite de educaţie, precum şi exerciţii practice care te pot ajuta într-un mod concret la creşterea şi dezvoltarea psiho-emoţională a copilului tău.

În cartea Inteligența emoțională în educația copiilor, părinţii sunt sfătuiţi să-şi înveţe copiii să fie flexibili, creativi, empatici şi să-şi exprime sentimentele, precum şi să-i responsabilizeze şi să le insufle valori esenţiale.

Mai mult decât atât, scopul declarat al autorilor este acela de a-i ajuta pe părinţi să folosească principiile inteligenţei emoţionale cu răbdare şi perseverenţă.

Dragi părinți, nu lăsați ca cel mai frumos sentiment din lume să vă fie umbrit de dileme, întrebări și temeri. Informați-vă corect și lăsați-vă inspirați! Nu există formule magice și nici ecuații corecte pentru a vă crește copilul, însă puteți afla lucruri care să vă ajute să respectați, înțelegeți și ascultați mai bine și mai eficient gândurile, emoțiile și sentimentele copilului vostru, la orice vârstă.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus