Acum citești
Forța gândirii pozitive. Ceea ce mintea poate concepe și crede poate și realiza

Forța gândirii pozitive. Ceea ce mintea poate concepe și crede poate și realiza

Aveam nevoie să citesc cartea Cheia succesului. Gândirea pozitivă, scrisă de Napoleon Hill și W. Clement Stone și publicată la editura Curtea Veche Publishing. De ce spun asta? Pentru că am făcut cunoștință cu cea mai importantă persoană din lume de care uit uneori și căreia îi dau poate cea mai puțină importanță: EU.

Și am mai aflat că fiecare dintre noi purtăm în interior un talisman invizibil gravat cu inițialele GP – gândirea pozitivă și GN – gândirea negativă. Înainte de toate, nu uitați că cea mai mare putere dată omului este PUTEREA RUGĂCIUNII.

Iată ce ne mărturisesc autorii: ,,Acest talisman invizibil are două puteri uimitoare: pe cea de-a atrage bogăția, succesul, fericirea și sănătatea și pe cea de-a le respinge – de a te lipsi de tot ceea ce face ca viața să merite să fie trăită. Prima dintre aceste puteri, GP, este cea care le permite unora să ajungă în vârf și să rămână acolo. Cea de-a doua îi ține pe ceilalți la pământ sau îi trage în jos, dacă au reușit să se cațăre până în vârf.”

Astfel, succesul tău, sănătatea, fericirea, bogăția ta depind de felul în care-ți folosești talismanul norocos al gândirii pozitive.

În cartea Cheia Succesului. Gândirea pozitivă găsim cele 5 principii universale într-o formă motivațională:

1. Orice nenorocire conține în sine sâmburele unui câștig egal sau mai mare decât acesta.
2. Numai cei mistuiți de o dorință arzătoare de a atinge țeluri înalte reușesc să cunoască măreția.
3. Succesul vine doar la cei care perseverează neîncetat, gândind pozitiv.
4. Indiferent de domeniu, pentru a deveni un om de succes, trebuie să exersezi, să exersezi și iar să exersezi.
5. Cea mai mare putere dată omului este puterea rugăciunii.

17 principii ale SUCCESULUI

Fie că recunoaștem sau nu, toți ne dorim să găsim cheia succesului în domeniile în care lucrăm. Uneori, lucrurile nu merg așa cum ne-am dori și renunțăm. În fiecare dintre noi trăiește însă speranța unei povești de succes. Șansa poate apărea oricând, condițiile de bază fiind să asculți și apoi să aplici anumite lucruri.
Astfel, Napoleon Hill și W. Clement Stone vorbesc despre cele 17 principii ale succesului.

1. Cheia spre succes o reprezintă gândirea pozitivă.
2. Pasul al doilea este să avem un scop bine definit.
3. Disponibilitatea de a face un efort suplimentar
4. Gândirea precisă
5. Autodisciplina
6. Stăpânirea propriilor gânduri
7. Credința aplicată
8. O personalitate plăcută
9. Spiritul de inițiativă
10. Entuziasmul
11. Focalizarea atenției
12. Lucrul în echipă
13. A învăța din greșeli
14. Viziunea creatoare
15. Justa alocare a banilor și a timpului
16. O minte sănătoasă într-un corp sănătos
17. Folosirea puterii universale a obișnuinței (lege universală)

Dacă îți asumi responsabilitatea de a adopta și de a aplica aceste 17 principii în fiecare zi, cu siguranță vei putea să-ți dezvolți și să păstrezi permanent o gândire pozitivă. Așa că, te sfătuim să analizezi pe care dintre aceste 17 principii le-ai folosit până acum și pe care le-ai neglijat.

Articol recomandat

Îți poți schimba lumea! Cu condiția să nu dai vina pe ceilalți pentru nereușitele tale. Reține această frază-cheie care te poate călăuzi în viață: ,,Dacă omul e la locul lui și lumea lui va fi la fel.” Așadar, este lumea ta la locul ei?

Și, ca să terminăm într-o notă optimistă – în ciuda vremurilor pe care le trăim – autorul devoalează formula care i-a ajutat pe mulți să-și schimbe lumea: ceea ce mintea poate concepe și crede poate și realiza, prin GP.
Avem nevoie, mai mult decât oricând, de forța gândirii pozitive. Avem nevoie de o reîntoarcere la noi înșine, dar și să ne păstrăm mintea sănătoasă într-un corp sănătos. Dacă tu, omule, ești la locul tău și lumea ta va fi! Fii încrezător!

Așadar, #staiacasășicitește – pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing poți găsi o întreagă paletă de cărți – pentru că poți descoperi nu doar cheia succesul, ci și ce om frumos, curajos, optimist și solidar ești! Și uneori uităm cu desăvârșire acest lucru.

Forța gândirii pozitive poate schimba o lume! Începe chiar cu tine și cu lumea ta!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus