Acum citești
Reîntoarcerea la „Cărțile Cheie”

Reîntoarcerea la „Cărțile Cheie”

Trăim în secolul vitezei. Mâncăm pe fugă, iubim pe fugă, citim pe fugă, ne întâlnim cu prietenii tot pe fugă. Nu prea mai este timp, iată suprema scuză. Era tehnologizării intense a deschis, într-adevăr, ușa oportunităților ˗ în special, a celor profesionale ˗ însă omul pare să fi plătit tributul pentru această resetare a sufletului și a minții.

Suntem, peste tot, înconjurați de o cascadă de informații, însă nu reușim mereu să facem să funcționeze acea punte de comunicare între noi și restul lumii. Suntem, de multe ori, captivi în fața unei mașinării care pare să aibă multe dintre răspunsurile pe care altădată le căutam mai sârguincios, mai aprofundat, mai stăpâni pe sentimentele și pe emoțiile noastre. Am pierdut oare acea capacitate de comunicare interumană care înainte exista mai firesc și mai simplu? Și, mai mult decât atât, în era informațiilor de orice fel, să fi pierdut busola care să ne ducă pe noi către noi înșine?

În definitiv, cine suntem și cum ne stăpânim emoțiile? Cum comunicăm? Cum ajungem, cu adevărat, la oamenii de lângă noi? Cum iubim? Mai știm să ne îndrăgostim? Care sunt secretele succesului? Mai citim cu acea dorință de a da ușor, timid, pagina cărții, una câte una, așteptând cu nerăbdare să descoperim sfârșitul poveștii? Ce este inteligența emoțională? Dar cea erotică? Cum poți ajunge un lider de succes? Este greu să fii șef? Ce facem pentru copiii noștri? Cum ne remontăm să începem, dar și să ducem la bun sfârșit și acel lucru care nu ne place, de care ne temem și pe care îl amânăm la nesfârșit? Mai exact, metaforic vorbind, cum mâncăm ˗ vrem, nu vrem, înfruntându-ne temerile ˗ celebra broască din cartea lui Brian Tracy, carte apărută la Curtea Veche Publishing?

Ce este inteligența emoțională? Dar cea erotică? Cum poți ajunge un lider de succes? Este greu să fii șef?

„Cărțile Cheie” din viața noastră

Orice lucru care schimbă destine începe cu o poveste. O poveste apărută din lucrurile care te marchează, te frământă, te iscotesc, te binedispun, te ajută să trăiești mai bine, te determină să mergi mai departe sau, de ce nu, te fac să-ți schimbi viața din momentul în care le-ai cunoscut.

La Curtea Veche Publishing, totul a început cu o „carte cheie” – „Secretele Succesului”, de Dale Carnegie. O carte deschizătoare de drumuri către cea mai mare colecție – Cărţi Cheie – care a avut debutul în 1998. În momentul de față, colecția numără 202 titluri. De fapt, trebuie să recunoaștem că această literatură de dezvoltare personală se pliază perfect – oricât de mult s-ar schimba regulile, drumul tehnologizării sau standardele fiecăruia dintre noi – pe nevoile unei societăți românești aflată mai mereu într-o continuă tranziție.

Articol recomandat
Mihaly Csíkszentmihályi

Mărturie stă și faptul că Secretele succesului, primul titlu lansat, a fost tipărit prima dată în 8000 de exemplare. Un tiraj uriaș, am spune noi, pentru un tip de carte care la acea vreme nu exista în România. Iar maxima confirmare este aceea că la 22 de ani de la publicarea ei de către Curtea Veche Publishing, mii de exemplare se vând încă anual.

Nevoia de „Cărți Cheie”

Nevoia de aceste „cărți cheie” va exista întotdeauna. Este temelia care te poate ajuta să construiești un imperiu. La care te întorci mereu și mereu cu aceeași încredere că faci ceea ce trebuie cu viața ta. Acum vă lansăm o invitație și în același timp o provocare la lectură. O reîntoarcere la acele „cărți cheie”, apărute la Curtea Veche Publishing, prin care să redescoperiți plăcerea cititului, decriptând în același timp, problemele existențiale ale vieții, dar și posibilele soluții pentru ele.

Cum să nu vrei să afli cum să treci „De la bine excelent” – așa cum ne învață Zig Zaglar –, să înțelegi când este cazul să „Taci și să treci la treabă” – iar Brian Tracy este un excelent comunicator –, să descoperi „Secretele prosperității” împărtășite de Napoleon Hill, să înțelegi că „Viața nu este roz” – iar Mel Robbins știe asta foarte bine –, și cu puțin optimism să nu uităm că vor exista întotdeuna „Motive pentru a zâmbi”. În concluzie, să înveți să „Fii fericit” – Tal Ben-Shahar ne ajută să înțelegem mai bine ce și cum să facem cu acest sentiment.

Poveștile și lecțiile de viață sunt cele mai frumoase. Lăsați-ne să vă inspirăm!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus