Acum citești
Primele noutăți utile pentru 2023. 5 cărți cât 5 jaloane

Primele noutăți utile pentru 2023. 5 cărți cât 5 jaloane

Aparitii noi la Curtea Veche

Unii citesc de plăcere. Exclusiv. Alții citesc ca să pună în practică ceva. Un plan de business. O mentalitate mai combativă. O atitudine mai asertivă. O tehnică de comunicare mai eficientă. Un stil de lucru mai productiv. Niște strategii de negociere mai inteligente. Pentru ei, cărțile sunt partenerul pragmatic pe care se bazează pentru a-și atinge obiectivele – fie ele personale, fie profesionale. Sunt resursa care îi capacitează să aibă o experiență hands-on fructuoasă: să obțină ce și-au propus. Pentru ei, cărțile din colecția Cărți Cheie de la Curtea Veche sunt 100% acel partener!

Ai învățat, în timp, atâtea lucruri folositoare de la autorii de top ai acestei colecții! De la maestrul literaturii motivaționale, Napoleon Hill, cum să practici gândirea pozitivă pentru a atinge succesul în ceea ce-ți propui. De la Dale Carnegie, campionul absolut la public speaking, cum să comunici sigur pe tine și convingător. De la implacabilul, prolificul motivator Brian Tracy, cum să își stabilești obiective și cum să le urmărești până la realizare. De la experții mondiali în comunicare non-verbală, Allan și Barbara Pease, cum să îți folosești limbajul trupului pentru a-ți forma relații interumane excepționale. De la exemplara Barbara Oakley, cum să înveți mai bine și mai repede, iar de la deschizătorul de drumuri Daniel Goleman, cum să îți cultivi și aplici inteligența emoțională pentru a excela.

Fără îndoială, și pentru 2023 ți-ai fixat niște ținte de autodezvoltare, așa că și în 2023 îți aducem noi cărți-partener cu sprijinul cărora să îți atingi țintele. Succes!

Who Not How: The Formula to Achieve Bigger Goals Through Accelerating Teamwork, de Dan Sullivan

Aceasta este o carte pentru antreprenori. Acei inițiatori de business care muncesc 14-16 ore pe zi, care își iau de lucru acasă mereu, care se dăruiesc trup și suflet muncii, pentru a pune și a ține pe picioare afacerea. Și care tot se întreabă, fără respiro, „cum să ajung să fac și asta?”, „cum să reușesc să fac și ailaltă?”

Lor, tuturor, autorul, coach antreprenorial de talie mondială, le spune: încetați a vă mai întreba cum, și începeți să aflați cine. „Cine din echipa mea poate face treaba asta bine în locul meu?” Cine poate funcționa bine ca braț și extensie a ta, cine îți poate prelua și finaliza eforturile, cine te poate completa? Identificând acei oameni în colectivul tău, creezi o infrastructură de echipă calibrată pentru succes. Și, în plus, îți eliberezi mii de ore pentru a te bucura de viață și de cei dragi, câștigi libertate și trăiești sentimentul împlinirii chiar în timp ce ți se realizează cele mai ambițioase obiective și îți vezi viziunea de business realizată.

Iar primul dintre acei „cine” care îți pot face treaba bine este chiar acest volum – apelează la el cu încredere!

How Confidence Works: The New Science of Self-belief, de Ian H. Robertson

Pentru o societate post-comunistă în care oamenii au fost „dresați” timp de decenii să se suspecteze unii pe alții, în timp ce Statul îi înșela în mod sistematic, această carte despre încredere este vitală! Încrederea vindecă și construiește legături, încrederea spulberă anxietatea și tonifică mintea, încredea dă aripi și împlinește visuri, încrederea fortifică, face bunăstarea posibilă și fericirea tangibilă. Dar poate fi ea oare învățată?

Detaliind extraordinar de persuasiv beneficiile pentru sănătate, carieră și viață ale încrederii, cu argumente și exemple din toate domeniile, de la neuroștiințe la politică, autorul ne asigură că fiecare dintre noi ne putem cultiva încrederea printr-un set de obiceiuri. Acestea ne sunt prezentate într-un capitol separat, iar tot ce avem de făcut pentru a parcurge drumul de la piano la forte, în viața noastră, este să ni le însușim și să le punem în practică.

O carte indispensabilă pentru toți bărbații nesiguri pe sine, și cu atât mai mult pentru femeile care se simt insuficient încurajate într-o lume și un sistem încă patriarhale.

Cues: Master the Secret Language of Charismatic Communication, de Vanessa Van Edwards

Orice interacțiune umană e presărată cu indicii și semnale. Un gest, o clipire, o expresie facială oricât de pasageră, accentuarea unui cuvânt, o inflexiune a vocii, o anumită intonație – toate acestea pot marca diferența dintre a influența și a nu influența. A imprima lucrurilor cursul pe care îl dorești sau a nu reuși să le imprimi niciun curs. A te face ascultat/ă și luat/ă în considerare sau a nu face nicio impresie. A inspira reacția vizată sau a nu trezi nicio reacție.

Există un întreg limbaj al indiciilor, ne demonstrează autoarea acestui volum ușor de citit, care include poze și ilustrații edificatoare. Și am face bine să învățăm acel limbaj: el ne capacitează să transmitem interlocutorului încredere sau simpatie, să proiectăm o statură de om stăpân pe sine sau o imagine de lider carismatic. Capitol după capitol, te vei familiariza cu toate tipurile de indicii (non-verbale, vizuale, verbale, vocale), care se traduc în tot atâtea probabilități de a obține exact reacția dorită de la celălalt.

Un ghid practic pe care oricine îl poate urma (ba chiar cu plăcere!), și care îți potențează extraordinar comunicarea.  

Subtract: The Untapped Science of Less, de Leidy Klotz

Un șifonier în care doar bagi haine nou cumpărate, fără să le scoți vreodată pe cele vechi va deveni repede un șifonier supraaglomerat impracticabil. O mentalitate și un fel de a fi care acumulează și adaugă mereu idei noi, dar nu le elimină niciodată pe cele învechite, vor rezulta într-un modus vivendi posibil dezordonat, marcat de lipsă de logică, inconsecvență și contradicții.

Articol recomandat

În viețile noastre suntem obișnuiți să adunăm, dar nu și să scădem. De la această observație esențială își pornește autorul pledoaria extrem de bine susținută în favoarea lui „mai puțin”. El arată că mai puțin poate însemna mai bine. Că atunci când scădem, scăpăm de balast și facem un salt înainte. Că dacă optăm pentru scădere, în loc de acumulare continuă, avem șansa de a schimba sistemul actual cu unul mai just, mai puțin lacom și consumerist, mai sustenabil. A scădea poate însemna a produce o schimbare pozitivă.

Un principiu simplu care poate duce la o adevărată revoluție în viața ta de zi cu zi – fie că pregătești o cină pentru prieteni, proiectezi clădiri, sau alcătuiești planuri strategice.

BE 2.0: Turning Your Business into an Enduring Great Company, de Jim Collins și Bill Lazier

Acest volum este versiunea actualizată și îmbunătățită a bestsellerului precedent, Beyond Entrepreneurship, o lucrare bazată pe cursul susținut la Stanford Graduate School of Business de aceiași doi extrem de influenți experți în antreprenoriat.

Originalul din 1992 avea să impulsioneze o întreagă generație de creatori de business să revoluționeze tehnologia și să facă o carieră remarcabilă în Silicon Valley. Versiunea de azi, cu patru capitole și 15 eseuri adăugate, își propune să ofere noi și inovatoare perspective asupra modalităților de a pune pe picioare afaceri care nu doar supraviețuiesc, rezistă și prosperă, dar devin și suficient de puternice pentru a schimba lumea.  

Cartea, adresată special deținătorilor de companii mici și medii, include o Hartă a dezvoltării unei companii, o foaie de parcurs care îți poate duce businessul de la stadiul de firmă modestă la cel de mare companie.

Răsfoiește AICI catalogul colecției Cărți Cheie de la Curtea Veche, pentru a-ți putea cumpăra online cu ușurință volumele care te atrag.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus