Acum citești
Cum îți dezvolți IQ-ul financiar. Transformă un ghinion într-un milion!

Cum îți dezvolți IQ-ul financiar. Transformă un ghinion într-un milion!

„Banii nu există. Cei bogați inventează banii.” Aceste două propoziții nu sunt scoase dintr-un manual prăfuit al Partidului Comunist, ci dintr-o carte de educație financiară. Vorbim despre cartea Tată bogat, tată sărac, a lui Robert T.Kiyosaki și publicată la Curtea Veche Publishing. Astfel, devin oameni bogați cei care pleacă de la premisa că banii nu sunt echivalentul lor în aur, ci oportunități și ocazii de investiții.

De fapt, dacă vă gândiți la cum funcționează Bursa și cum printr-un simplu click poți atât să ruinezi o companie, dar și să îmbogățești pe cineva, o să vă dați seama că în economia capitalistă în care trăim, banii sunt creați din idei și din contracte, adică din ceva ce nu este nici material și nici palpabil.

Cum îți educi copiii să ajungă bogați?

În economia mondială dominată de bursă, banii reprezintă acele contracte pe care le poți câștiga sau le poți pierde. Dacă vrei să ajungi un om bogat sau să îți educi copii să devină bogați, trebuie să începi prin a distinge între diverse opțiuni financiare care apar pe piață. Majoritatea oamenilor văd o singură soluție financiară, cea clasică, în care muncesc din greu angajați într-o companie, economisesc, iau cu împrumut și își cumpără cele necesare.

Inteligența financiară înseamnă să ai alte opțiuni decât cea descrisă mai sus. Cei care sunt deja bogați – din familie sau prin reușita proprie – nu sunt obligați să intre imediat în acest joc, au timpul să reflecteze la cum își pot îmbunătăți situația financiară.

La acest subiect se pot gândi și cei care nu au încă bani, deoarece a avea o imaginație financiară presupune a gândi soluții diferite, a intui cum un ghinion poate fi transformat într-un milion, adică a-ți dezvolta IQ-ul financiar.

Articol recomandat
practici de meditatie

Susține educația finaciară din copilărie!

Pentru a face acest lucru este însă nevoie de educație financiară, o educație financiară care începe în copilărie, continuă cu experiențele de muncă și se dezvoltă pe parcursul întregii vieți cu abilitatea de a-ți depăși frica de a pierde bani și scepticismul că nu vei deveni niciodată bogat.

Robert T.Kiyosaki îți predă prin șase lecții clare în cartea Tată bogat, tata sărac ce înseamnă de fapt educația financiară, cum se dobândește în familie și cum se poate se poate dezvolta, transformând investițiile în bani.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus