Acum citești
Ferește-ți copilul de bullying: cartea „Secretul lui Milton“

Ferește-ți copilul de bullying: cartea „Secretul lui Milton“

Cartea Secretul lui Milton – scrisă de Eckhart Tolle și Robert Friedman și publicată la editura Curtea Veche Publishing – îmbracă într-o minunată poveste despre curaj, lumină și încrederea în puterea prezentului un mesaj extrem de important, dar prea puțin conștientizat: STOP bullying-ului!

Povestea lui Milton care îi va capta cu siguranță pe cei mici – imaginile întregesc și completează foarte bine scriitura – aduce în atenție una dintre problemele actuale ale societății noastre și anume bullying-ul. Cazurile de acest gen mediatizate de-a lungul timpului nu sunt deloc puține și stau mărturie pentru amploarea problemei.


Printr-o scriitură accesibilă copiilor – multe fotografii și un text ușor de citit – cartea trage un semnal de alarmă despre măsurile care se impun pentru a nu lăsa violența psihologică să transforme un copil vesel într-unul izolat și închis în sine.

Transformarea lui Milton

Milton – personajul principal al cărții – este un băiețel plin de viață și isteț, fericit alături de familia sa și de motanul Ghemotoc. A fost nevoie de doar 10 minute în curtea școlii – momentul în care Carter, un coleg mai mare, îl împinge și îl amenință pe Milton, pentru simplul fapt că nu-i plăcea numele lui – pentru ca universul personajului nostru să fie distrus.

Învățătoarea care asistase la scena dintre cei doi s-a mulțumit să-l trimită pe Carter în clasă, fără să ia nicio măsură serioasă pentru a împiedica repetarea situației.

Violența schimbă vieți!

Ajuns acasă, Milton s-a ferit să le povestească părinților ceea se întâmplase la școală. Ei au observat însă că băiatul lor, care avea în mod normal mereu zâmbetul pe buze, avea un comportament ciudat. Era abătut și fără chef de viață.

De fapt, Milton se temea de o viitoare întâlnire cu Carter. Gândul îi dădea pur și simplu fiori. Se tot întreba ce urma să-i mai facă și se gândea se șanse are el în fața colegului agresiv.

Găsește lumina și bucură-te de puterea prezentului!

Învățăturile bunicului său – singurul căruia i-a mărturisit într-un final ce i se întâmplase la școală – despre puterea prezentului, dar și despre lumina dinlăuntrul prezentului, descoperită în timpul unui vis avut de Milton, l-au făcut să înțeleagă că puterea este chiar în interiorul lui și că temerile nu-și au rostul. Că este important să crezi în tine, să trăiești în prezent, fără să-ți mai proiectezi fricile din trecut în viitor.

România, locul 3 la fenomenul bullying-ului

Avându-l drept coautor pe Robert Friedman, iar drept ilustrator pe Frank Riccio, Tolle – autorul cărţilor de mare succes Puterea prezentului, Un pământ nou şi Liniştea vorbeşte – oferă copiilor, dar și părinților și totodată profesorilor, poate cel mai bun mesaj: nu lăsați violența psihologică să vă afecteze copiii!

Articol recomandat


Revenind la problema bullying-ul – potrivit unor date publicate de Organizația Salvați Copiii – 220.000 de elevi de gimnaziu și liceu din România sunt bătuți în mod repetat de către colegii lor, 325.000 sunt umiliți în public, iar 390.000 sunt amenințați cu bătaia sau cu lovirea.

Cifrele situează România pe locul al treilea la nivel european în ce privește fenomenul bullying-ului. Mai mult decât atât, 17% dintre copiii de 11 ani au recunoscut că au agresat alți elevi.

Fețele ascunse ale violenței psihologice

Astăzi, povestea lui Milton. Mâine, poate fi povestea copilului tău. Bullying-ul are fețe ascunse și se manifestă sub forma a numeroase comportamente care provoacă întotdeauna suferința altor copii.

Așadar, părinți, copii, profesori sau martori întâmplători, luați atitudine dacă asistați sau sunteți direct implicați în astfel de situații! Nu lăsați cele 10 minute să facă din viața unui copil fericit un adevărat calvar! În plus, oferiți-le copiilor voștri cartea Secretul lui Milton și ajutați-i să trăiască, să aprecieze și să se bucure cu adevărat de puterea și lumina prezentului!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus