Acum citești
Creierul tău, aliatul tău! Care este secretul?

Creierul tău, aliatul tău! Care este secretul?

Antrenează-ți creierul!, cartea lui Joe Dispenza, publicată de Curtea Veche Publishing, îți oferă informații și repere importante despre cum să-ți folosești puterea minții și să devii acel om nou la care visezi. Așadar, pătrunde în creierul tău, înțelege-l, delectează-l cu lucruri plăcute, dă-i comenzile potrivite, iar el îți va răspunde pe măsură. În plus, autorul îți dezvăluie un secret prin care îți poți transforma creierul într-un aliat.

Cartea lui Joe Dispenza combină ultimele noutăți din neuroștiințe și din biologie cu sfaturi practice despre cum putem utiliza știința în procesul de adaptare al vieții cotidiene. Neuroplasticitatea este unul dintre atributele fundamentale ale creierului, ceea ce înseamnă că vechile circuite mentale pot fi schimbate cu altele noi și, prin urmare, să determine schimbarea unor comportamente. Conștiința ta poate domina suma proceselor biologice prin practica meditației.

De ce oamenii se implică întotdeauna în același tip de relații dificile, își iau slujbe cu aceeași dinamică sau nu au curajul să renunțe la cele vechi? Multe persoane repetă la infinit aceleași comportamente, chiar dacă nu le aduc fericirea.

Nu rămâne captiv în propriul trecut!

Dar dacă ai ajuns să citești aceste rânduri, înseamnă că nu vrei să fii și tu printre cei captivi în propriul trecut. Vrei să te schimbi și să experimentezi noi comportamente pe care le vezi la cei care au succes? Am o vestea bună, aceea că nu ești condamnat să fii vechiul tu. Îți dezvălui un secret: în propriul tău corp se regăsește o inteligență înnăscută, capabilă să evolueze și să vindece vechile traume, fie ele psihologice sau fizice.

Ei bine, cartea lui Joe Dispenza, Antrenează-ți creierul! Strategii și tehnici de transformare mentală, îți spune cum alți oameni ca tine – cu aceleași dileme și cu aceleași obiceiuri – au reușit să se schimbe, dar mai ales ce parte a corpului tău e responsabilă pentru această schimbare. Ați ghicit deja, această parte este creierul, mai precis, lobul central.

Neurostransmițătorii, circuitele și procesele din creier pot fi în dezechilibru în anumite momente ale vieții noastre, însă a înțelege cauza dezechilibrului și a încerca conștient să o schimbi reprezintă calea către succes. Noi circuite pot fi produse în mod conștient dacă investești timp și energie în acest proces. Trebuie doar să înțelegi cum funcționează creierul tău și, înțelegând această funcționare, să o folosești în avantajul tău.

În fața experiențelor noi, creierul nu știe ce emoție se va activa și, de aceea, este sceptic chiar dacă noul îl provoacă, producând adrenalină. Există o metodă eficientă de a preveni această situație în care creierul se întoarce la vechile scheme mentale. Vechile tipare de gândire pot fi înlocuite cu altele noi.

Disciplina mentală, calea către noi forme de conștiință!

Prin intermediul disciplinei mentale îți poți crea un catalog mental al situațiilor vechi pe care le vrei înlocuite, apoi a acelor pe care le-ai dori să se producă, accesând mental situații imaginare, exersând astfel comportamentele dezirabile. Antrenamentul mental făcut cu perseverență îți deschide porțile către noi stări ale conștiinței. Exersând mental noile comportamente pe care ți le dorești, circuitele nervoase își vor consolida legăturile și vor învăța să creeze noi legături, iar tu vei fi deschis către noi experiențe.

Articol recomandat
transplant de cap

Acest lucru presupune la început un oarecare efort, căci e nevoie de timp pentru a dobândi atitudini noi pe care să le poți adopta ulterior în mod automat.

Meditația, activarea conștientă a unei părți a creierului, poate determina o mai bună funcționare a minții. Multe culturi au vorbit despre această tehnică, însă abia acum avem descrierea științifică a procesului biologic care se petrece la nivelul sinapselor și al neuronilor atunci când o persoană meditează.

Meditația, minte sănătoasă în corp sănătos!

Lucrurile care ți se păreau cel mai greu de făcut, cum ar fi să îți deschizi o afacere, să vorbești în public, să scrii proiecte, să ieși din depresie, să nu te mai gândești la fostul soț sau să fii un părinte mai bun vor deveni floare la ureche și vei privi la vechiul eu ca la o poză dintr-un album de familie. Asta pentru că obiceiurile neurologice ale vechiului sine sunt înlocuite în timpul procesului de meditație.
Ecuația este una simplă: exercițiul fizic pregătește corpul, în timp ce exercițiul mental al meditației pregătește mintea. Cartea lui Joe Dispenza te ajută să-ți transformi creierul într-un aliat de nădejde și, de ce nu, să dai un alt curs vieții tale.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus