Acum citești
Your 2022 Curtea Veche Publishing Wrapped is here

Your 2022 Curtea Veche Publishing Wrapped is here

Mai sunt doar câteva zile până la finalul anului și, pentru că nu știm o perioadă mai bună pentru a trage linie și pentru autoanaliză, folosim acest prilej pentru a ne uita retrospectiv la cum a arătat anul 2022 în cărți pentru noi, din perspectiva celor mai bine vândute și iubite titluri.

Chiar dacă topurile de pe Spotify nu au ieșit cum ne așteptam și nu am avut toți curaj să ieșim în lume cu ele, cu ceea ce am publicat și cu ceea ce ați citit voi cel mai intens anul acesta ne mândrim. Mulțumim tuturor cititorilor pentru asta!

Cel mai căutat și citit autor rămâne, și anul acesta, Gabor Maté, pe care am avut plăcerea de a-l asculta live în octombrie și alături de acare am lansat ediția de lux a cărții sale „Când corpul spune nu”. Noi ne bucurăm că Dr. Gabor Maté a ajuns la atât de mulți dintre voi, mai ales pentru că ne dăm seama că orientarea spre autocunoaștere și spre o înțelegere mai bună a felului în care orice acțiune a noastră îl poate afecta pe celălalt, este un prim pas important către o lume mai îngăduitoare și mai sănătoasă emoțional.

Am fost atenți și la tendințele de la ediția târgului de carte Gaudeamus de anul acesta, iar noutățile care v-au făcut cel mai mult cu ochiul de pe rafturile noastre au fost cărți precum cele care tratează relațiile cu noi înșine, cu ceilalți, dar și cu lumea în care trăim – „Creierul fericit”, „Credeam că problema e doar la mine”, „Ghidul unei familii durabile”, „Cum să-i citim pe oameni”, „Volodimir Zelenski. În mintea unui erou”.

Dintre noile apariții pe care le-ați ales atât la târgul de carte cât și în afara lui, nu au lipsit, bineînțeles, nici cărțile pentru copii; dintre ele amintim cărți precum „Învățătorii de grijă. Salvatorii” și „Norișorul roz merge la grădiniță”.

Și, desigur, pentru că perioada pe care o străbatem cu toții nu este una ușoară din punct de vedere financiar, un interes crescut există și pentru cărțile care ne vorbesc despre bani. „Cum se fac banii” este o întrebare cu care ne întâlnim zilnic, dar și o apariție nouă pe rafturile noastre și ale cititorilor.

Putem spune că a fost un an al căutărilor, iar dacă ne uităm împreună la imprint-ul de ficțiune al editurii (Byblos), putem fi de acord că, de foarte multe ori, am și găsit – forma, povestea, formula câștigătoare. De aceea, suntem încrezători să împărtășim cu voi și câteva dintre pariurile noastre pentru anul viitor:

„You are a badass”, de Jen Sincero (aprilie, 2023) – o carte care reprezintă mai mult decât un impuls să te iubești pe tine însuți, să te accepți, să te înțelegi, să ieși din zona de confort… este un fel de plasă de siguranță, ca atunci când te arunci cu capul înainte în lupta cu propriile condiționări să știi că Universul lucrează împreună cu tine pentru ca dorințele tale să învingă.

„The Sentence”, de Louise Erdrich (iulie, 2023) – un roman ca un testimonial matur despre ce înseamnă a doua șansă.

„Hold on to Your Kids”, Gabor Maté (septembrie, 2023) – este o senzațională și importantă explorare a relației fundamentale de atașament dintre părinți și copii, a nevoii înnăscute de conexiune și a rolului toxic pe care îl poate avea societatea în deteriorarea identității de sine, atunci când anturajul ajunge să conteze mai mult decât părinții sau adulții din jur.

Articol recomandat
proza scurta romaneasca

Mai jos, veți găsi topurile celor mai bine vândute și îndrăgite titluri Curtea Veche Publishing ale anului 2022:

Top 10 noutăți în 2022:

  1. Creierul fericit, Loretta Graziano Breuning
  2. Învățătorii de grijă. Salvatorii, Alex Donovici
  3. Volodimir Zelenski. În mintea unui erou, Stéphane Siohan
  4. Cum se fac banii, Ramit Sethi
  5. Norișorul roz merge la grădiniță, Cristina Donovici
  6. Ghidul unei familii durabile, Gary Chapman, Shannon Warden 
  7. Credeam că problema e doar la mine, Brené Brown
  8. Cum să-i citești pe oameni, James W. Williams
  9. Lume frumoasa, unde esti, Sally Rooney
  10. Evoluția sinelui. O psihologie a noului mileniu, Mihály Csíkszentmihályi

Top 10 cele mai bine vândute titluri în 2022:

  1. Când corpul spune nu (soft cover), Gabor Maté
  2. Tată bogat, tată sărac (soft cover), Robert T. Kiyosak
  3. Cele cinci limbaje ale iubirii, Gary Chapman
  4. Puterea prezentului, Eckhart Tolle
  5. Inteligența emoțională, Daniel Goleman
  6. Secretele succesului, Dale Carnegie
  7. Antrenează-ți creierul, Joe Dispenza 
  8. Atitudinea este totul, Jeff Keller
  9. Îmblânzirea anxietății, Judson Brewer
  10. Dragă, unde-s banii?, Adrian Asoltanie

Top 10 autori români

  1. Alex Donovici
  2. Cristina Donovici
  3. Radu F. Constantinescu
  4. Adrian Asoltanie
  5. Geanina Staicu-Avram
  6. Gáspár György
  7. Dr. Mihaela Bilic
  8. Adrian Cioroianu
  9. Irina Forgaciu
  10. Răzvan Exarhu

Top 10 autori străini

  1. Gabor Maté
  2. Robert T. Kiyosaki
  3. Gary Chapman
  4. Eckhart Tolle
  5. Daniel Goleman
  6. Dale Carnegie
  7. Joe Dispenza
  8. Harriet Muncaster
  9. Napoleon Hill
  10. Brian Tracy
Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus