Acum citești
Oamenii care aduc CARTEA, indiferent de vreme și de vremuri! #mulțumimpentrucarte

Oamenii care aduc CARTEA, indiferent de vreme și de vremuri! #mulțumimpentrucarte

Aproape doi ani de pandemie. Doi ani în care pare că s-au schimbat multe. Doar pare. În aparență, lucrurile se schimbă ușor. În esență, lucrurile cu adevărat importante se schimbă greu. Chiar prea greu pentru viteza halucinantă cu care am ajuns să ne trăim viețile.

O perioadă care părea să fie antidotul perfect pentru a renunța la ce nu ne face bine. La ce nu suntem noi. La ce ne mănâncă total și nejustificat timpul și mai ales timpul petrecut cu cei dragi. La unii, a funcționat. La alții, nu. E de înțeles. Rețeta perfectă nu există și nu funcționează la fel pentru noi toți.

O perioadă în care am ajuns să ne împărțim, din nou, într-o tabără a ideilor. Să ne etichetăm mult prea ușor pentru că El nu gândește ca mine. Să ne punem la zid pentru că ea nu crede în ce cred eu. O perioadă în care am îngropat mult prea ușor puterea științei și am trădat-o poate, mult prea ușor, pe prima teorie conspiraționistă. Până la urmă, ține de alegerea fiecăruia.

Știți ce au lipsit în perioada asta? Chiar și pe zoom, chiar și online? Dezbaterile despre cărți, despre efortul și sacrificiile celor care au continuat să scoată poate cel mai important antidot pentru a ne imuniza creierul și a ne îmblânzi sufletul: cartea. Singura care supraviețuiește oricăror restricții și oricărei pandemii. În orice colț ai lumii am fi. S-au spus mult prea puține lucruri despre asta. Probabil pentru că știm că este mereu acolo, asemenea unui partener iubitor care nu pleacă niciodată. Orice i-am spune și oricât l-am trăda. Și dacă într-o zi va pleca fără să ne spună, fără să ceară socoteală pentru felul în care ne-am purtat cu ea? Cu CARTEA?

Cartea – singura care scoate din copii cea mai frumoasă, nevinovată și nestăpânită dorință a lor de a descoperi lumea. Poveștile. Și apoi viața. Singura care le dă peste cap imaginația și îi poartă – prin cele mai nebănuite locuri- în călătoria vieții lor. Care nu are limite, nici în timp și nici în spațiu. Care face imposibilul să fie posibil. Trebuie doar să închizi, pentru câteva secunde ochii. Unde ai vrea să fii? Gata, ești acolo! E atât de simplu! Și noi ce-i dăm în schimb? Cum îi/le arătăm prețuirea noastră?

Despre oamenii aceștia și despre poveștile din spatele tipăririi unor cărți în pandemie – și nu a fost deloc ușor! – s-a vorbit și se vorbește nemeritat de puțin. Tare m-aș fi bucurat să văd aleșii noștri recomandându-ne o carte, luptându-se și pentru o poveste, pentru o idee, pentru a găsi mai multe soluții de finanțare pentru această zonă care ne aduce bucuria sinceră și dezinteresată de pe noptieră și din bibliotecă. CARTEA.

Articol recomandat
practici de meditatie

Nu e simplu, însă ,,oamenii care aduc cartea” au găsit cele mai bune soluții editoriale pentru a ne ține creierul imunizat și sufletele conectate nu doar la teamă, nu doar la angoasele provocate de perioada pe care o trăim, ci și la poveste, la evadare, la o lume care să ne facă mereu să visăm. Știu, ai închis deja ochii! Ești în locul preferat, alături de personajul preferat și de povestea preferată.

Nu știu cum va arăta lumea după pandemie, dar știu că o lume fără carte e o lume în care încetăm definitiv să visăm și să sperăm. Așa că, dragilor, cei care faceți – în ciuda a toate și a tot – să fie CARTE, mulțumim!

Pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing găsiți multe cărți care vă inspiră și care vă pot teleporta în povestea preferată. Totodată, vă recomand și colecția Cărți Cheie. Spor la citit și să facem să fie CARTE!

regatul pustiu, eu sunt suveran
Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus