Acum citești
Transformă “iernile” economice în oportunități

Transformă “iernile” economice în oportunități

Știți vorba aia din bătrâni că, atunci când o să câștigi primii tăi bani, ești om mare. Cu alte cuvinte, fă ce vrei cu banii tăi! Cu toții ne dorim să fim cu adevărat liberi. Independenți. Liberi să facem mai mult din ce vrem, când vrem, și să împărtășim asta cu cei pe care îi iubim. Liberi să trăim cu pasiune, cu generozitate, cu recunoștință și cu liniște sufletească. Partea financiară este un aspect foarte important al vieții noastre. Pentru a ajunge însă să atingi independența financiară, sunt câteva reguli clare de la care este bine să nu te abați sau, măcar să ții cont de ele.

Cartea Calea către independența ta financiară, scrisă de Peter Mallouk , Tony Robbins și publicată la editura Curtea Veche Publishing este o carte îți spune exact ce este și cum ajungi la această stare de independență financiară. După intervenția a 50 dintre cele mai mari minți financiare din lume, autorul îți spune cu certitudine că există într‑adevăr o cale de a ajunge acolo.

CE ESTE INDEPENDENȚA FINANCIARĂ?

“Aceasta este independența financiară. Nu‑i o sumă de bani, ci o stare de spirit. Și indiferent de nivelul la care te afli în general sau de situația financiară actuală, obiectivul independenței financiare poate fi atins cu adevărat ‒ da, chiar și în perioade de criză. De fapt, multe averi au fost făcute în perioade de „pesimism maxim“.Cu toții avem propria definiție a independenței financiare.
Oricare ar fi definiția ta pentru independența financiară, s‑ar putea să te întrebi: chiar este posibilă? După ce am intervievat peste 50 dintre cele mai mari minți financiare din lume, îți pot spune cu certitudine că există într‑adevăr o cale de a ajunge acolo.

CAPCANE ȘI OSTACOLE ÎN DRUMUL SPRE INDEPENDENȚA FINANCIARĂ

Există vreun buton magic pentru a obține cât mai repede independența financiară mult dorită sau trebuie să fii conștient și să înțelegi că lucrurile nu se întâmplă imediat?

“Dar există reguli clare pe care trebuie să le urmezi dacă vrei să ajungi în vârf. Există capcane și obstacole pe care trebuie să le eviți. Există multe personaje negative care te pot conduce pe căi greșite dându‑ți sfaturi în interesul lor. Calea către independența ta financiară abordează toate acestea în detaliu.
Nu‑i mare filosofie să devii independent financiar, dar nici nu există vreun buton magic care să‑ți permită asta (în ciuda celor care susțin altceva). Tu, cel din viitor, nu‑ți permiți să urci fără frânghii și ancore solide la sol. Dacă ești devotat viziunii personale de independență financiară, trebuie să te protejezi și să participi la propria salvare.”

Dar, un lucru este clar! NU îl spun eu, ci îl vei găsi în cartea Calea către independența ta financiară: indiferent de stadiul vieții în care te situezi, ai șansa să pornești chiar acum pe calea spre libertatea financiară și vei avea multe de câștigat. După cum spunea Albert Einstein, dobânda compusă e a opta putere a lumii și trebuie să înveți s-o folosești, pe lângă multe alte strategii și instrumente financiare.

Cu zeci de ani de înțelepciune și experiență, ghizii tăi în această călătorie financiară sunt Peter Mallouk, trei ani la rând consilierul financiar nr. 1 în lume, conform Barron’s, și Tony Robbins, strateg de renume mondial pe teme de dezvoltare personală și de afaceri. Așa că, ai multe motive să-i citești și să acumulezi cât mai multă experiență în ceea ce privește domeniul financiar.

„Permite‑mi să‑ți ofer cel mai mare secret al independenței financiare: probabil că nu vei ajunge la ea muncind la job. Pentru cei mai mulți, chiar și pentru cei care fac foarte mulți bani, să economisească suficient pentru stabilitate financiară e aproape imposibil. Nu‑i amuzant cum cu cât câștigăm mai mult, cu atât cheltuim mai mult?
În mii de discuții pe această temă, majoritatea oamenilor spun că planurile lor implică o victorie financiară: vânzarea unei afaceri, câștig la loto, obținerea unei creșteri salariale mari, o promovare uriașă sau o moștenire surpriză. Dar să fim sinceri: speranța nu‑i o strategie. Există pur și simplu prea multe variabile pe care nu le putem controla pentru ca multe dintre aceste scenarii să se întâmple. Trebuie să apelăm la puterea pe care Albert Einstein a numit‑o a opta minune a lumii: dobânda compusă.”

TRANSFORMĂ „IERNILE” ECONOMICE ÎN OPORTUNITĂȚI!

„În timp ce scriu, ne aflăm în mijlocul pandemiei de COVID‑19 și temerile unei recesiuni globale sunt în creștere, lungimea și gravitatea fiind dificil de determinat. Cel mai important lucru de reținut este că aceste „ierni“ economice sunt, de fapt, unele dintre cele mai bune oportunități de acumulare a bogăției. Dacă îți poți disciplina frica și gestiona emoțiile, retragerile importante ale pieței pot reprezenta o ocazie unică în viață. De ce? Pentru că totul este de vânzare!”

După cum vei afla din această carte, va fi esențial modul în care alegi să navighezi prin sezoanele de investiții aflate în continuă schimbare, atât emoțional, cât și financiar. Așadar, pentru a atinge vârful independenței financiare (și pentru a rămâne acolo), există câteva întrebări la care trebuie să răspunzi:

  • Ce investiții ai la dispoziție și care vor fi potrivite pentru obiectivele tale?
  • Ce combinație de investiții vei include în contul sau con turile tale și cum vor fi ele gestionate pe tot parcursul anului?
  • Ce strategie vei utiliza pentru a micșora legal impozitele (singura mare „cheltuială“ din viața ta)?
  • Cum vei elimina taxele excesive sau comisioanele inu‑ti le, crescându‑ți astfel foarte mult viitoarele economii?
  • Cum vei naviga și chiar vei profita de corecții și căderi ale pieței?• Cum vei alege un consilier care are obligația legală de a îndeplini cele mai înalte standarde în grija față de banii tăi? (Spoiler alert: cei mai mulți nu sunt așa.)

Peter Mallouk are aproape două decenii de experiență în conducerea Creative Planning (creativeplanning.com), o companie independentă de consultanță în investiții în valoare de aproape 50 de miliarde de dolari, care oferă servicii complete de gestionare a veniturilor pentru mii de familii din Statele Unite.

Articol recomandat
Festivalul NARATIV 2024

De ce atâția oameni care au succes financiar sunt totuși complet neîmpliniți și se află adesea la pământ din punct de vedere emoțional?

„Relația pe care o avem cu banii este, fără îndoială, una emoțională. Strategiile și informațiile de care avem cu toții nevoie pentru a obține independența financiară sunt ușor disponibile, așadar, de ce atât de mulți rătăcesc fără rost, sunt stresați fi nanciar sau nu știu că există o cale de urmat? Și de ce atâția oameni care au succes financiar sunt totuși complet neîmpliniți și se află adesea la pământ din punct de vedere emoțional? Motivul este cel mai groaznic cuvânt pe care ți l‑ai putea imagina. (…) Frica este forța invizibilă care ne împiedică să ne creăm viața pe care o merităm cu adevărat. Frica este cel mai mare obstacol din calea noastră și, lăsată liberă, ne încurajează să luăm decizii incredibil de proaste în investiții.”

Face parte incertitudinea din planul unui mare investitor sau al unuia în devenire? Cum este programat creierul nostru atunci când se gândește la un plan de independență financiară?

„După cum vei afla din paginile următoare, creierul nostru e programat să se concentreze asupra a ce e greșit – asupra a ce ne poate răni sau amenința modul de viață. Adesea ne dorim certitudine înainte de toate. Dar știi ceva? Să fii un mare investitor înseamnă să accepți incertitudinea! Să devii liber fi financiar înseamnă categoric să ai strategia potrivită, dar dacă nu‑ți stăpânești mintea, strategia ta va eșua probabil din cauza propriei intervenții greșite”, conchide autorul Peter Mallouk.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus