Acum citești
Bună, ce mai faci? 15 motive ca să te simți EXCELENT

Bună, ce mai faci? 15 motive ca să te simți EXCELENT

Bună, ce mai faci? Cu siguranță, stai în fața calculatorului în timp ce gândurile îți zboară care pe unde. Sau butonezi cu aceeași frenezie nebună telefonul, amăgindu-te cu iluzia comunicării despărțită de un ecran frumos colorat.

Trăim în era vitezei. Am câștigat multe, dar pare că ne-am pierdut cu fiecare zi mai mult pe noi înșine. Dacă ești dintre cei care se întreabă cum și dacă poți să faci, în ciuda greutăților, de la bine la excelent, îți spunem doar să te întrebi când ai privit ultima dată un peisaj frumos.

Când ai privit cu atenție culorile cerului. Sau când ți-ai băut în liniște cafeaua fără să te gândești la câte alte lucruri mai ai de făcut. Și știu că ai multe! Sau când ți-ai dedicat câteva ore bune să te plimbi pur și simplu pe străzi. Să trăiești momentul. Să te bucuri de clipă asemenea unui copil care abia a deschis ochii și descoperă lumea.

,,Părerea mea, sinceră, e că oamenii care țin cont de vrerea Domnului nu obțin întotdeauna tot ceea ce-și doresc, însă își doresc cea mai mare parte a lucrurilor pe care le obțin”, spune autorul Zig Ziglar.

Trei piloni pentru o viață excelentă

Astfel, acesta prezintă în cartea De la bine la excelent, publicată la Curtea Veche Publishing trei coordonate esenţiale ale succesului: pasiunea, performanţa şi scopul nostru în viaţă.

Astfel, prin poveştile inspirate din realitate vei afla cum au izbutit alţi oameni să treacă peste propriile temeri şi eşecuri și să ducă o viaţă bună, aşa cum, de altfel, îşi doreşte şi merită fiecare om.

Citind cartea lui Zig Ziglar vei afla aspecte şi situaţii care să te motiveze în permanenţă și cum să-ţi întocmeşti un plan bun prin care să-ţi împlineşti vocaţia. Vei descoperi totodată care sunt piedicile pe care le întâmpină, în general, oamenii buni și cum să-ţi cultivi obiceiuri eficiente care să îți poată dezvălui, în timp, un nou orizont al succesului.

,,Noi, oamenii, dispunem de trei tipuri de resurse date de Dumnezeu, pe care le putem folosi la orice dorim: timp, talent și comori. Dumnezeu nu ne bate la cap în fiecare dimineață referitor la cum să ne folosim timpul, cum să ne punem în aplicare talentele, sau abilitățile, și cum să ne cheltuim banii. Lasă aceste alegeri în seama noastră. Dar, să știi un lucru de la mine: cu cât aloci mai mult timp, talent și bani pasiunii tale, cu atât vei lupta mai mult timp pentru ea și o vei proteja împotriva oricui și a oricărui lucru ce încearcă să ți-o inhibe”, mărturisește autorul.

Cine este Zig Ziglar

Zig Ziglar a fost unul dintre cei mai talentați autori și vorbitori motivaționali, mesajele sale pline de umor și de entuziasm inspirând și motivând milioane de oameni. A ținut seminare și conferințe în întreaga lume, ideile și metodele sale fiind predate în sute de școli, companii și organizații nonprofit.
Cărțile sale despre succes, credință, viața de familie, vânzări și dezvoltare personală au fost traduse în 38 de limbi, multe dintre ele devenind bestselleruri mondiale.

Vă invităm să descoperiți și să citiți cartea De la bine la excelent, dar și să găsiți cei trei piloni care să vă arate drumul spre o viață de la bine la excelent. Și nu puteam să încheiem fără să vă prezentăm ce-l motivează pe autor să aibă o viață excelentă. 15 lucruri sunt suficiente pentru a te simți EXCELENT.

O VIAȚĂ EXCELENTĂ

„Mă simt excelent pentru că înțeleg că eșecul este o întâmplare, și nu ține neapărat de om, și pentru că știu că ziua de ieri s-a încheiat aseară și că astăzi este o nouă zi.

Mă simt excelent pentru că m-am împrietenit cu trecutul meu, mă concentrez asupra prezentului și sunt optimist în ceea ce privește viitorul.

Mă simt excelent pentru că știu că succesul (reușita) nu mă schimbă și că eșecul (pierderea) nu mă doboară la pământ.

Mă simt excelent pentru că simt credință, speranță, dragoste și pentru că trăiesc fără a simți mânie, lăcomie, invidie și ranchiună.

Mă simt excelent pentru că sunt destul de matur ca să-mi las mulțumirea pe mai târziu și să mă concentrez asupra responsabilităților pe care le am, și nu asupra drepturilor mele.

Mă simt excelent pentru că știu că neputința de a susține ceea ce este corect din punct de vedere moral premerge faptul de a deveni victima a ceea ce este greșit din punct de vedere penal.

Mă simt excelent pentru că știu sigur cine sunt și cui aparțin, așa că sunt împăcat cu Dumnezeu și prieten cu oamenii.

Articol recomandat
carte self-help

Mă simt excelent pentru că mi-am transformat adversarii în prieteni și le-am câștigat dragostea și respectul celor care mă cunosc cel mai bine.

Mă simt excelent pentru că înțeleg că oamenii îmi pot aduce bucurie, dar că fericirea adevărată vine doar dacă când fac eu însumi diverse lucruri bune pentru ei.

Mă simt excelent pentru că sunt amabil cu cei ursuzi, curtenitor cu cei nepoliticoși și generos cu cei nevoiași.

Mă simt excelent pentru că-i iubesc pe cei neiubiți și le dau speranță celor neajutorați, pentru că le ofer prietenia mea celor fără prieteni și-i încurajez pe cei descurajați.

Mă simt excelent pentru că pot ierta, pot merge înainte cu speranță în suflet și pot dovedi compasiune și recunoștință.

Mă simt excelent pentru că știu că acela care este cel mai măreț dintre toți va fi servitorul tuturor.

Mă simt excelent pentru că sunt sincer, mă spovedesc, mă dezvolt și-mi folosesc darurile divine de ordin fizic, mental și spiritual în numele Domnului și pentru beneficiul omenirii.

Mă simt excelent pentru că a mea credință mă asigură că, atunci când voi sta în fața Creatorului Universului, îmi va spune: Bine, rob bun și credincios.”

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus