Acum citești
,,Filip și mantia magică.” Nu uitați, bullyingul își pierde puterea în fața bunătății și a curajului!

,,Filip și mantia magică.” Nu uitați, bullyingul își pierde puterea în fața bunătății și a curajului!

Cartea Filip și mantia magică, scrisă de de Simona Suman , pe ilustrațiile Andreei Mitică – o cărticică în culori vii și rime jucăușe publicată la Editura Curtea Veche Publishing – este o minunată pledoarie despre cum bullyingul își pierde orice putere în fața cuvintelor și a gândurilor bune.

Poveștile au avut dintotdeauna nevoie de eroi. Întotdeauna, mantia magică – de multe ori nevăzută de adulți, dar prezentă în mintea ingenioasă a copiilor – poate face minuni. Mereu avem câte ceva de învățat sau câte ceva a-i învăța pe copiii noștri. Când însă în paginile poveștii – care te atrage cu imagini splendide și culori ce-ți fac imaginația să prindă viață – mesajul este unul care ajută deopotrivă, atât părinții, cât și copiii, lucrurile se potrivesc de minune. Iar călătoria copiilor devine una și mai interesantă și mai captivantă.

Cum începe povestea noastră?

Vreau să-ți spun că Filip e un copil vesel din fire, însă vorbele urâte pe care i le aruncă într-o bună zi colegul lui Matei îl necăjesc atât de tare, încât îi piere orice chef de joacă. Filip nu renunță însă. Fără să se lase doborât de supărare și de rușine, acesta pornește într-o expediție de-a lungul căreia va descoperi că puterea cuvintelor bune triumfă în fața celor răutăcioase.

Inteligență. Ingeniozitate. Curaj. Răbdare.

Mai mult, întâlnindu-se în călătoria sa cu diverse personaje, Filip își va recăpăta încrederea în el și va afla câteva lucruri uimitoare despre el însuși.

,,Atunci ghicitoarea-i spune: Tu ești chiar INTELIGENT! Și-i oferă surâzând Niște catifea minune.”

„Sunt chiar recunoscător, / Nici nu mi-am închipuit Că mai sunt și răbdător. Vă salut, rămân dator!“

Paulina deja-i fană: „Mulțumesc de ajutor, CURAJOS explorator!

Filip a-nșfăcat jobenul, Uite-așa l-a întors pe dos, S-a mișcat rapid ca trenul, Să-nțeleagă iepurașul Că degeaba e fricos. „Sper să afle tot orașul Că ești chiar INGENIOS!“ – Sursă cartea Filip și mantia magică

Sursă cartea filip și mantia magică

Filip poate fi chiar copilul tău!

Filip poate fi orice copil. De la grădiniță sau de la la școală. Poate fi copilul tău. Sau al prietenei rale. Al surorii tale. Important este ca, printre culori și rime ce sună minunat, mesajul cărții să ajute. Să schimbe comportamente. Să aducă bunătate în locul răutății. Bucurie în locul tristeții. Ajutor în locul nepăsării. Curaj în locul lașității. Și lista poate continua. Nu sunt simple cuvinte clișeice. Dimpotrivă, sunt adevărate lecții de viață pe care trebuie să le împărtășim copiilor noștri încă de mici.  
Lectura poveștii în versuri scrise de Simona Suman îi va ajuta pe copiii de vârsta grădiniței să își recunoască emoțiile negative provocate de bullying și să le vindece, iar ilustrațiile pline de fantezie ale Andreei Mitică le vor stârni imaginația și curiozitatea.

Oferă unui alt copil mantia magică a bunătății!

Curaj. Inteligență. Ingeniozitate. Răbdare. Sunt treptele magice prin care trece micul nostru erou-explorator pentru a-și da seama că binele, frumosul, răbdarea și curajul înving întotdeauna. Că răul, supărarea, jignirile și vorbele urâte sunt o stare întunecată pe care nu trebuie să o lăsăm să ne domine. Că în fiecare Eu, Tu, Noi, Ei, Ei – există bunătate și sentimente frumoase. Trebuie doar să găsim suficiente motive să le dăm viață și să le scoatem la lumină.

Articol recomandat
carti despre leadership

Și pentru că Filip a înțeles toate acestea, decide să-i ofere mantia magică și lui Matei, colegul care l-a supărat și i-a vorbit urât la începutul poveștii. Nu uitați, dragi copii și dragi părinți, bunătatea naște bunătate! Să fie începutul unei frumoase prietenii între Filip și Matei? De ce nu, așteptăm continuarea poveștii!  

În loc de concluzie…

,,Dimineață, echipat,
Filip așteaptă cuminte.
Când îl vede pe vânjos,
Înțelege tot ce simte.
„Matei, eu m-am transformat,
Nu mi-e frică de cuvinte,
Nu sunt slab, ci curajos,
Inteligent, nu ciudat,
Răbdător, ingenios,

Sunt puternic, ține minte.
Poate nu-s eu vreun erou,
Dar aș vrea să-ți fac un bine.
Uite, eu mă simt ca nou.
Îți fac mantia cadou
Să te-ajute și pe tine.“

Despre oameni frumoși și povești care prind viață!

Pentru Simona, scrisul a fost dintotdeauna o pasiune. De aceea s-a hotărât să își facă o carieră din asta. După mai bine de zece ani de copywriting în agenții de publicitate din țară și din străinătate, în prezent este Director de Creație la una dintre cele mai mari agenții de publicitate din România.

La rândul ei, Andreea Mitică lucrează ca ilustrator și animator în București. Ambele profesii îi plac la fel de mult și se bucură de fiecare desen care prinde viață așa cum și-a imaginat.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus