Acum citești
Povești pentru sufletul copiilor la Curtea Veche Publishing

Povești pentru sufletul copiilor la Curtea Veche Publishing

Copiii sunt cei mai neînfricați eroi și cei mai mari exploratori ai poveștilor. Ei dau viață celor mai nebunatice, dulci și creative personaje. Au mereu atâtea întrebări și găsesc într-o poveste sute de sensuri, de gânduri, de interpretări.

Continui să cred că atât copiii, cât și adulții, iubesc poveștile. Însă îmi păstrez credința supremă că poveștile sunt scrise după sufletul copiilor. În ei există combinația perfectă între curiozitate și naivitate, ei rup cu ușurință și fără nicio barieră granițele între posibil și imposibil.

La Curtea Veche Publishing, cărțile pentru copii sunt diverse și aduc bucurie pe chipul micilor cititori. Un gând, o poveste, o idee, o experiență, o lecție de viață. Insuflați-le copiilor bucuria cititului, bucuria de a descoperi întâlnirea cu cartea și de a intra în lumea fără granițe a poveștilor.

Copilul de azi – adultul de mâine! Cititul de azi – experiența de mâine! Vă invit să descoperim patru cărți pentru copii care le va lumina ziua. Dragi părinți, pregătiți-vă de multe și nebănuite întrebări!

Secretul lui Milton – o aventură a cunoașterii, prin intermediul puterii prezentului – de Eckhart Tolle, Robert S. Friedman

Mesajul lui Eckhart Tolle este unul simplu: puterea prezentului este calea spre fericire şi înălţare sufletească. Avându-l drept coautor pe Robert Friedman, iar drept ilustrator pe Frank Riccio, Tolle, autorul cărţilor de mare succes Puterea prezentului, Un pământ nou şi Liniştea vorbeşte, ne oferă de această dată povestea plină de învăţăminte a lui Milton, un băieţel isteţ şi plin de viaţă care învaţă să îşi învingă temerile, să nu-şi mai proiecteze fricile din trecut în viitor şi să trăiască fericit momentul prezent.

Volumul se adresează deopotrivă copiilor, dar şi părinţilor; cu toţii vor învăţa că să trăieşti în momentul prezent este cel mai sigur mod de a-ţi învinge teama şi suferinţa.

Libelula de foc – Paul Gabriel Sandu

O poveste despre cum prietenia dintre o libelulă micuță, dar curajoasă, și prietenul ei, Clio, un șoricel curios și neastâmpărat, salvează lumea de la o iarnă eternă și aduce pe Pământ primăvara. Aventura lor plină de obstacole, de întâlniri neașteptate și de surprize, care-i poartă printr-o lume stranie și magică, dar căzută sub vraja iernii, este o dovadă că adevăratele miracole trebuie căutate în noi înșine și că orice sfârșit poartă în el semințele unui nou început.

Paul Gabriel Sandu a studiat filozofia la București, Tübingen și Freiburg. În 2018 și-a primit doctoratul în filozofie de la Universitatea Albert-Ludwigs din Freiburg. Printre publicațiile și articolele academice, el a tradus și lucrări ale lui Schelling, Heidegger și Habermas în limba română. Este cadru didactic asociat SNSPA, București.

Articol recomandat
"Inconfortabil", de A.J. Bond

Cartea curajului, de Adina Rosetti

Cartea curajului este dedicată copiilor care vor să descopere dovezile de adevărat curaj în lucrurile mărunte. Oricine trebuie și poate fi curajos, chiar și atunci când e nevoie să suporte o simplă injecție, să-și ajute un prieten sau când ia o decizie, ca să-și urmeze pasiunea.

Nu trebuie să fii supererou ca să fii curajos!

Dacă ne uităm bine în jur, vedem peste tot dovezi de curaj, iar curajoşii sunt de cele mai multe ori oameni obişnuiţi şi copii, la fel ca mine şi ca tine. Uneori, curajul înseamnă să mergi înainte atunci când nimeni nu te sprijină, să încerci ceva nou, să ajuţi un prieten care are nevoie sau să renunţi la ceva de-al tău pentru a-l dărui altcuiva care are mai multă nevoie. Alteori, curajul înseamnă să nu renunţi la visele tale, să nu-ţi fie teamă să spui adevărul sau să-i mobilizezi şi pe alţii să ajute o cauză bună.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus