Acum citești
Știți de ce sunt atât de frumoase poveștile? Pentru că nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura!

Știți de ce sunt atât de frumoase poveștile? Pentru că nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura!

Cartea ,,Țup. Nu ai nevoie de aripi ca să poți zbura”, de Alex Donovici și Stela Damaschin-Popa, publicată la editura Curtea Veche Publishing, întărește ideea că nimic nu este imposibil și cel mai zbor prin călătoria vieții este atunci când nu mai ai nevoie de o pereche de aripi. Așadar, închide ochii și zboară oriunde vrei. Tu poți! Până la urmă, imposibilul e doar un cuvânt, nu-i așa?

Copiii, dar și adulții visează să aibă aripi. Da, da, la aripile acelea care cuprind o lume întreagă și care te duce oriunde. Trebuie doar să închizi ochii și să te gândești la locul visurilor tale. Poveștile în care personajele au aripi sunt mai palpitante. Sunt mai ofertante. Te îndeamnă mai mult la visare.

Și, la urma urmei ce poate fi mai frumos decât să-ți întinzi aripile și să-ți imaginezi un zbor perfect spre locul nimănui, spre soare, spre tărâmul făgăduinței? Ce se întâmplă însă când nu ai aripi? Înseamnă că nu mai poți zbura niciodată?

De ce să citiți a patra carte a seriei Țup? – Pentru că micuța ciocârlie născută fără aripi și prietenii ei vor merge la școală, unde vor învăța lucruri foarte importante și vor trăi aventuri incredibile. Melcul Fulger devine profesor și le explică puilor de ce e Pământul în pericol, iar curcanul Gelu, acum elev, îi învață să lupte împotriva bullyingului.

Pe lângă deja iubiții Buhu-Pădurii, corbul Tor, Bosu’ Lăcustă sau puiul de cioară Zăpadă, veți întâlni personaje noi, precum puiuța de urs polar Hope și Magnificul vultur Magnus. Iar Țup… Țup își va transforma visul în realitate. Ea va descoperi că nu are nevoie de aripi pentru a putea zbura și vă va reaminti că imposibil e doar un cuvânt.

O noua poveste despre prietenie, despre iertare și despre iubirea și bunătatea care câștigă întotdeauna marile bătălii. Citiți-le cartea copiilor voștri sau lăsați-i să v-o citească ei și discutați împreună ce anume le-a plăcut mai mult. Ce au învățat din povestea lui Țup. Ce final ar vedea ei. Dacă și-ar dori să aibă aripi.

Articol recomandat

Ajutați-i să înțeleagă de mici că poți zbura chiar și fără să ai o pereche de aripi. Că poți explora, că poți să găsești partea bună și frumoasă din orice om și din orice călătorie. Aripile ești tu, mintea ta și dorința de a descoperi lumea.

Știți de ce sunt atât de frumoase poveștile? Pentru că ne dau aripi să putem zbura oriunde și oricum!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus