Acum citești
Puterea gândului sau unde se duc gândurile când se duc?

Puterea gândului sau unde se duc gândurile când se duc?

Puterea gândului. Cartea Te-am găsit, în sfârșit, a Dianei Grigore și Alinei Vârlănuță – publicată la editura Curtea Veche Publishing, te poartă în lumea gândurilor dornice de a-și găsi un stăpân. Un cititor. Un om care să le dea importanță, să le urmărească și să le urmeze.

Puterea gândului. Tu când ți-ai urmat ultima dată gândul?

Azi, mi-am urmat un gând. Unul dornic de joacă și de aventură, un gând printre umbre și lumini. Gândurile sunt proiecția visurilor noastre, sunt cele care ne însoțesc zi de zi, minut de minut în călătoria noastră prin viață. Trebuie doar să ne facem timp pentru ele. Să le ascultăm. Să ieșim din rutina de zi cu zi, să ne închidem telefoanele și laptopurile, și să ne urmăm gândurile. Să devenim mai conștienți de noi și de lumea care ne înconjoară.

Acum citeşti aceste rânduri, dar în câteva clipe mintea o să-ţi zboare în altă parte și o să rămâi cu gânduri neterminate. Unde se duc ele? Ei bine, gândurile fragmentate se varsă în realitate și pornesc în căutarea unui Cititor care să le ducă la bun sfârșit. Sau bun început. Da, pe tine te caut.

Puterea gândului. O poveste despre bucuria de a trăi și de a-i da putere gândului

Iată o carte pentru copiii de toate vârstele, care uneori au nevoie să se deconecteze de la viața online și să fie mai atenți la viața offline. O poveste despre bucuria de a trăi și de a-i da putere gândului. Să-l urmezi, să-l privești în ochi printre vise și să-l faci să devină realitate.

Ilustrațiile întregesc povestea și fac călătoria prin lumea gândurilor tale mult mai plăcută. Ascultă-le, înțelege-le, dă-le sens! Urmează-le! Întregește-le! Dă-i gândului gând și el îți va da poveste. Libertate. Imaginație. Visare.

Puterea gândului. Am selectat câteva fragmente din cartea Te-am găsit, în sfârșit. Vă las cu gândurile voastre și vă invit să citiți împreună cu copiii voștri această carte.

,,Mă vezi? Mai la stânga… Nu, nu, mai la dreapta… Gata! Mă vezi? Ce bine! Hai mai aproape să mă vezi și mai bine! N-ai idee cât am căutat un Cititor mare-mare să mă vadă și pe mine. Toată ziua umblaţi cu ochii lipiţi de ecrane așa cum guma de mestecat se lipește de păr și nu ne vedeţi pe noi, cei mici-mici. Peste oameni rătăciţi ca mine am mai dat, dar ei se vărsaseră din gânduri măreţe…

Vai! Toată ziua aș sta cu ochii-n cer și m-aș gândi și mi-aș imagina tot felul de lumi, până mi-ar ploua în ochi. Atunci i-aș închide și aș visa. Și visele tot gânduri sunt, nu știai? Da, da, gânduri de noapte, înmuiate-n somn.

Ai ceva să-mi usuc hainele și părul? Hârtia asta pe care mă vezi nu absoarbe apa… De ce te uiţi la mine cu așa uimire? Vezi, fix așa te-ai uitat și prima dată. Atunci am știut că tu ești Cititorul. Și când am văzut că și umbra ta e prietenoasă, am știut și mai mult. Așa că m-am așternut în toate cuvintele pe care le știu, chiar sub ochii tăi.

Articol recomandat
carte de self-help

Tu cât de des te gândești la ploaie? Aha! Așa vreau și eu să cresc. Doar că cineva trebuie să se gândească la mine. Prima dată m-am rugat de stropi să facă asta, dar mi-au spus că ei n-au gânduri. Doar ploaie.Oricum, m-am bucurat că în sfârșit știu cum mă pot face mare-mare, așa că i-am luat pe toţi în braţe tare-tare, până mi-am udat hainele fleașcă și am mers mai departe să-mi caut Cititorul. Da, pe tine… Tu te poţi gândi la mine pentru că mă vezi… N-ai idee câţi ochi m-au uitat până să dau de ai tăi.”

CINE SUNT DIANA GRIGORE ȘI ALINA VÂRLĂNUȚĂ

Diana Grigore nu se plictisește niciodată. Este mereu agitată. Lucrează în prezent în București ca ilustratoare și ca designer grafic. Creațiile ei iau multe forme, statice sau animate, de la digital la analog, unidimensionale sau tridimensionale.

Alina Vârlănuță – este ziua copywriter și noaptea writer. Scrie despre lucruri care nu există, dar care îi fac existența mai ușoară.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus