Acum citești
Legea succesului și secretele gândirii pozitive. Te tentează?

Legea succesului și secretele gândirii pozitive. Te tentează?

Cărțile scrise de Napoleon Hill și publicate la editura Curtea Veche Publishing – despre calea spre succes, legea succesului, dar și despre forța gândirii pozitive – te fac să vezi lumea din jurul tău, țelurile tale, felul de a lupta pentru ce-ți dorești, în alte culori. Într-o altă perspectivă. Te poți reinventa. Îți poți schimba felul de a trăi, de a gestiona lucrurile din viața ta.

Despre succes și despre dorința noastră de a-l atrage am putea scrie pagini întregi. Nu știu dacă există o formula miraculoasă care să aducă succesul în viața noastră, însă știu sigur că avem nevoie de puterea exemplului. De oameni care au avut experiențe fascinante și care sunt capabili să vorbească și să scrie despre ele.

Uneori, un cuvânt spus la vremea potrivită face totul. O carte citită la vremea ei te poate inspira să-ți schimbi în bine viața și experiențele pe care le trăiești. O astfel de persoană este Napoleon Hill (1883–1970), unul dintre părinții literaturii motivaționale americane și se numără printre cele mai sonore nume ale genului.

Deşi concepute cu mult timp în urmă, ideile lui Napoleon Hill sunt, în continuare, fundamentale pentru domeniul dezvoltării personale. Cea mai celebră lucrare a lui Napoleon Hill este De la idee la bani, fiind, totodată, una dintre cele mai vândute cărţi din toate timpurile.

Cine e Napoleon Hill

Napoleon Hill a migrat de la jurnalism la drept, a lucrat pentru Andrew Carnegie și a evoluat rapid din punct de vedere profesional, ajungând consilier al unor importanți oameni de afaceri și lideri precum Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Mahatma Gandhi, Thomas Edison și Henry Ford.

Hill a fost preocupat de rolul pe care îl îndeplinesc convingerile personale ale individului în atingerea succesului. La imboldul lui Andrew Carnegie, cercetările autorului au fost fructificate prin formularea „filozofiei împlinirii“, care dezvăluie cum orice om poate parcurge firesc pașii spre împlinire, atât în plan material, cât și spiritual.

Secretele gândirii pozitive – Volumul conține îndemnuri și sfaturi practice pentru o existență mai bogată și mai fericită. Conceptul central prezentat de Napoleon Hill este cel de atitudine mentală pozitivă, pe care suntem ghidați în chipul cel mai convingător să o cultivăm, urmănd zece pași simpli ale căror efecte majore asupra vieții noastre se vor face simțite imediat.

Legea succesului de Napoleon Hill – Sămânța succesului a fost sădită în fiecare dintre noi. Numai că pentru a rodi, trebuie îngrijită corespunzător. Este convingerea lui NAPOLEON HILL, una dintre figurile fondatoare ale domeniului dezvoltării personale, care și-a dedicat cariera descătușării potențialului din oamenii de rând.

Cursul de față, pe care l-a scris în 1928 la îndemnul magnatului Andrew Carnegie, este o fascinantă călătorie ascendentă spre succes, structurată în cincisprezece trepte.
Fiecare dintre ele este gândită ca o lecție care să îl ajute pe cititor să se întoarcă spre sine cu sinceritate și să își dezvolte acele calități și bacteriuria care îl pot conduce spre realizarea materială și împlinirea personală.

Calea spre succes, SFATURI NEPIERITOARE PENTRU ZILELE NOASTRE – Când, în 1908, Andrew Carnegie, fondatorul U.S. Steel, i-a vorbit prima oară lui Napoleon Hill despre elaborarea unei filozofii a succesului, primul lucru pe care l-a făcut tânărul a fost să fugă la bibliotecă pentru a afla ce înseamnă cuvântul „filozofie“. Apoi și-a făcut din asta un scop în viață. Motivat de venerația pe care o avea față de personalitățile timpului său – oameni care reușiseră pe cont propriu –, Napoleon Hill și‑a construit o operă făcând cunoscute lumii secretele succesului lor.

Simplitatea acestor principii, precum și faptul că după mai bine de un secol rămân încă valabile, ne demonstrează caracterul lor esențial. Urmează-le dacă te simți rătăcit în hățișul propriei vieți și transformă-le în repere care să te orienteze pe calea spre succes.

De la idee la bani de Napoleon Hill – Expunând 13 paşi spre îmbogăţire, autorul mizează, în primul rând, pe cultivarea unei conştiinţe a banilor, a unei întregi filosofii despre succes şi prosperitate. Volumul de faţă cuprinde atât celebra lucrare De la idee la bani, cât şi un ghid de acţiune, care vine în sprijinul cititorilor cu sfaturi privind atingerea şi menţinerea succesului.

Ţineţi în mâini o carte care a făcut legendă şi ale cărei pagini ascund formula prosperităţii materiale şi a împlinirii spirituale, o formulă care, deşi veche, continuă să-şi afirme valabilitatea chiar şi în vremurile noastre moderne.

Henry Ford, John D. Rockefeller, Theodore Roosevelt, William Jennings Bryan, Clarence Darrow, Alexander Graham Bell, William Howard Taft sunt numai câţiva dintre oamenii care au cunoscut succesul prin aplicarea principiilor din această carte.

Articol recomandat
carte self-help

Scrisă la imboldul lui Andrew Carnegie, tradusă în nenumărate limbi şi vândută în peste 60 de milioane de exemplare, De la idee la bani a devenit, cu timpul, o lucrare de căpătâi a literaturii motivaţionale.

Regulile de aur, SCRIERILE PIERDUTE de Napoleon Hill – Volumul de faţă cuprinde articolele redactate de Napoleon Hill între 1919 şi 1923, care au marcat începutul carierei sale de autor motivaţional. Adunate pentru prima oară într-o carte, aceste scrieri vădesc un spirit admirabil în înţelepciunea sa, ale cărui opinii sunt la fel de întemeiate şi astăzi ca acum aproape un secol.

Pornind de la o serie de interviuri luate de Hill unor personalităţi marcante din vremea lui, precum Carnegie, Ford şi Edison, articolele cuprinse aici vizează şi propun modalităţi testate — şi deci eficiente — prin care orice om obişnuit poate atinge succesul.

Inteligente şi elocvente, scrierile din cartea de faţă se remarcă printr-un evident fond motivaţional şi promovează perspective care continuă să fie actuale, pornind de la teme precum: capacitatea de sugestie, consolidarea încrederii în sine, legea atracţiei, persuasiune versus forţă — care sunt deja cunoscute publicului cititor al lui Hill.

Noii autori de cărţi motivaţionale au adaptat şi readaptat ideile acestuia, însă sursa originală este, fără doar şi poate, preferabilă oricărei alteia. Pentru că, aşa cum s-a spus în repetate rânduri, viziunea lui Hill este capabilă să schimbe vieţi!

Preocupările lui Hill au vizat convingerile personale ale individului şi rolul lor în atingerea succesului. Ca rezultat al cercetărilor întreprinse, în calitate de reporter, şi la imboldul lui Andrew Carnegie, autorul a formulat „filosofia împlinirii“, reluată în multe dintre cărţile sale, cu scopul de a dezvălui calea spre reuşită, formula prin care orice om se poate realiza atât în plan material, cât şi spiritual.

Dacă te decizi să schimbi ceva în viața ta, te sfătuim să începi cu cărțile lui Napoleon Hill. Sunt nu doar desre succes, ci despre cum poți să vezi viața într-o altă perspectivă. Este despre filosofia împlinirii, despre evoluție, despre maturitate și într-un final și despre succes. Succesul de a fi un om nou. Așadar, ești gata să descoperi formula succesului, în toate formele lui? Ești gata să te redescoperi ca om?

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus