Acum citești
Condamnare și stereotipuri. ,,Orice femeie poate!”

Condamnare și stereotipuri. ,,Orice femeie poate!”

Femeia. Eterna poveste. Capricioase. Iubărețe. Multe cu ,,vino-ncoace.” Cu acel ,,quelque chose” care te cucerește iremediabil. Iubesc libertatea sau vor pe cineva care să le fie loial o viață întreagă. În fine, lista ar putea continua la nesfârșit și vă las, pe dumneavoastră, domnilor să găsiți cuvintele potrivit.

,,Orice femeie poate, titlul cărții scrisă de David Reuben și publicată la editura Curtea Veche Publishing surprinde tocmai esența femeii. Ea poate! Mereu cu aceeași forță și cu aceeași dăruire, chiar și atunci când tarele societății i se ridică împotrivă.

Cartea te ajută să înțelegi mai bine care-ți sunt drepturile ca femeie, de la a iubi până la a te bucura de sex, fie că ești căsătorită, singură sau văduvă. Totodată, este o minunată radiografie a felului în care o femeie trebuie să se lupte pentru a putea să-ți trăiască viața așa cum merită, fără a da socoteală nimănui.

MITURI LEGATE DE SEXUALIZATEA FEMININĂ. Din păcate, unele dintre miturile legate de sexualitatea feminină şi-au păstrat influenţa până în prezent. Tocmai de aceea, în ciuda progreselor făcute și a faptului că multe dintre ideile expuse de autor pot stârni controverse, mesajul principal al cărții nu și-a pierdut din importanță: toate femeile, nu doar cele căsătorite, pot și trebuie să se bucure de sex.

IPOCRIZIE ȘI PREJUDECĂȚI. Ținând cont de faptul că femeile se confruntă în continuare cu prejudecățile și cu ipocrizia societății, cum ar putea să-și găsească partenerul ideal și să aibă o viață afectivă și sexuală satisfăcătoare? Aceasta este întrebarea la care autorul oferă răspunsuri clare și practice, menite să le încurajeze să-și caute propria fericire în cunoștință de cauză.

,,Chiar de la apariția rasei umane, actul sexual a fost cea mai nobilă și mai sănătoasă dintre activitățile oamenilor. În ciuda protestelor gălăgioase ale unor păzitori autoproclamați ai moralei, nimic nu va schimba acest lucru.
Orice femeie, căsătorită sau nu, merită libertatea de a se bucura de expresia ultimă a potențialului său sexual. Prin cunoaștere, hotărâre și curaj, această realizare îi este la îndemână”, explică autorul.

Femeia, singura dintre membrii rasei umane capabilă de reproducere: ,,Nicio forță de pe pământ nu‑i poate sta în cale!”

Femeia are și va avea întotdeauna un mare atuu în fața bărbaților. Ea este singura de pe lumea asta – nimeni și nimic nu-i poate contesta acest drept – de a da viața, de a lăsa în urmă moștenitori. Este un lucru suficient care cuprinde în el poată măreția expresiei ,,orice femeie poate!”

Iată ce ne spune autorul: ,,În ciuda istețimii lui, a realizărilor tehnice uimitoare și a mândriei nelimitate, niciun bărbat nu poate produce un alt om. Numai femeile au capacitatea de a crea o ființă nouă din materia primă a propriilor trupuri. Pentru a se asigura că fiecare femeie se dedică neîncetat acestei sarcini vitale, natura a îmbibat‑o cu o energie sexuală nedepășită în regnul animal. Din momentul concepției, pornirea primordială a fiecărei ființe de sex feminin este aceea de a fi fertilizată, de a concepe și de a se reproduce. Nicio forță de pe pământ nu‑i poate sta în cale.”

Ce se poate spune despre femeile care nu se căsătoresc niciodată? – ,,Societatea noastră are multe puncte nevralgice, iar unul dintre ele o distruge pe femeia care, dintr‑un motiv sau altul, nu s‑a măritat niciodată. Ea devine întotdeauna ținta ironiilor și a amuzamentului celorlalți. Chestiunea pe care toată lumea o pierde din vedere este aceea că femeia necăsătorită nu este o creatură neobișnuită – ea este pur și simplu o femeie care, în mod intenționat sau neintenționat, a rămas necăsătorită.

În mod ironic, de o doamnă necăsătorită, în vârstă de 62 ani, se face haz dacă este fată bătrână, este tratată cu respect dacă este călugăriță, compătimită dacă este văduvă și adeseori admirată în secret dacă a divorțat de patru ori. Totuși, dincolo de aceste aparențe, toate cele patru feluri de femei sunt în mod fundamental la fel și au de fapt multe trăsături emoționale comune. Majoritatea sunt împiedicate să găsească o soluție la problemele lor datorită atitudinii rigide și nerealiste a societății în care trăiesc”, explică autorul.

Femeile sunt mai realiste în ce privește sexul? – Este genul mascului Casanova sau Don Juan un rol care să le impresioneze pe femei? Ei bine, răspunsul este NU. Se pare că – contrar miturilor existente și perpetuate din generație în generație – femeie nu apreciază tocmai acest gen de bărbați pe care îi consider un ,,joc pierzător”.

,,Din fericire pentru bărbați, chiar și atunci când femeile încep să‑și dea seama de capacitățile lor orgasmice colosale, ele se mulțumesc de obicei să obțină calitate, nu cantitate. Căutarea fără de sfârșit a masculului de tip Casanova sau Don Juan nu este un rol care să le impresioneze pe femei. Majoritatea resping ideea Olimpiadei Sexuale, ele știu că este un joc pierzător.”

Au pricinuit vreun rău acești specialiști? – Autorul vorbește și despre repercusiunile care au apărut din felul în care femeile au fos puse la zis de stereotipurile, unele deloc întemeiate, ale societății.

Articol recomandat
Minus. Stiinta reducerii la esential


,,Doar femeilor. Majoritatea „constatărilor“ timpurii despre comportamentul sexual feminin reprezintă în întregime gânduri ale bărbaților inspirate de iluzii. Anumite chestiuni minore despre femei, cum ar fi aceea că ele nu sunt cu adevărat capabile să se bucure de sex sau că bărbații le sunt superiori femeilor din punct de vedere sexual au început să apară în manualele medicale cu o regularitate monotonă. Deoarece aceleași concepții greșite și neînțelegeri au fost repetate la nesfârșit, ele au început să ia aparența realității. Pe măsură ce bârfele științifice s‑au transmis de la o generație de specialiști la alta, greșelile au dobândit aura autenticității.”

Ce le împiedică pe femeile necăsătorite să‑și satisfacă necesitățile sexuale? – Societatea a fost și am putea spune că – deși s-au schimbat multe în mentalitățile societății – a rămas în continuare barometru pentru oameni. Iar atunci când vorbim despre femei, trebuie să recunoaștem că stereotipurile societății au pus-o la zid de fiecare dată, condamnând-o și judecând-o pentru fiecare dezizie care, nu ar fi corespuns, cu modul în care societatea vede lucrurile.

Poveștile și exemplele concrete pe care autorul vi le oferă în această carte arată exact cum stau lucrurile. Viața lui Karen, o tânără de 28 de ani, nemăritată, este exemplul concret. Mai jos ,un dialog din cartea ,,Orice femeie poate!”, care descrie o realitate tristă, frustrantă și care împiedică o femeie pasională, dar nemăritată să se bucure cu adevărat de viață. Știe că, după perdele., stau ochii vigilenți ai vecinilor, pregătiți s-o condamne și s-o considere o femeie ușoară.

,,Nimic, cu excepția întregii forțe a societății noastre. Una dintre cele mai mari nedreptăți sociale ale secolului XX este negarea dreptului de femeie al femeii necăsătorite. În multe dintre statele americane, o femeie celibatară, necăsătorită, văduvă
sau divorțată care întreține relații sexuale cu un bărbat este, din punct de vedere tehnic, o infractoare. (În mod ciudat, conform legilor anumitor state, dacă femeia este homosexuală, activitățile ei sexuale nu sunt ilegale și în aparență au binecuvântarea societății.) Chiar dacă nu este condamnată ca infractoare, este făcută să se simtă ca o infractoare de către toți cei care o judecă.
Karen știe ce înseamnă acest lucru. Are 28 de ani și este nemăritată. Dar ovarele ei nu știu să facă diferența. Karen este sofisticată și se exprimă clar, dar aceste calități nu par să‑i facă viața mai ușoară. Să‑i dăm cuvântul: — Sunt decorator de interioare, doctore, și am petrecut șase ani învățându‑mi meseria. Nu sunt încă pregătită să mă mărit. Chiar în acest moment, aș prefera să decorez încăperi frumoase cu lucruri frumoase decât să mă imaginez în vreo casă mare cu copii care zbiară. Poate că într‑o zi e va întâmpla și asta, dar nu acum. Dar ce mă deranjează cu adevărat este faptul că cei din jur mă scot din minți.
La cine te referi?
— Este ca și cum lumea a înnebunit și s‑a pornit împotriva
mea! De câte ori aduc pe unul dintre prietenii mei acasă la cină, proprietăreasa trage cu ochiul prin perdea, de parcă aș fi o femeie ușoară. Îmi plătesc chiria în fiecare lună și nu am văzut nicio prevedere în contract care să spună că nu închiriază decât virginelor. Dacă fac dragoste de două ori pe săptămână cu cineva de care sunt realmente pasionată, toți mă consideră indecentă. Dacă o fac o dată pe lună cu un soț pe care‑l detest, sunt un stâlp al societății. Ceva nu e în regulă!”

ÎN LOC DE CONCLUZIE. Ea poate, tu poți, noi putem…

,,Orice femeie poate!” ridică multe semne de întrebare în privința la felul în care societatea s-a raportat de-a lungul timpului la nevoile femeii, pornind de la cele de suflet până la cele fiziologice.

O carte care îți puterea să apreciezi mai mult ceea ce ai ca femeie și cee ace s-a câștigat de-a lungul timpului, prin sacrificiul altor femei. Și nu uitați, ORICE FEMEIE POATE!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus