Acum citești
Trăim împreună, gândim diferit! Ce are Ea și nu am Eu?/ Ce are El și nu am eu?

Trăim împreună, gândim diferit! Ce are Ea și nu am Eu?/ Ce are El și nu am eu?

Cartea Psihologie pentru oameni obișnuiți, scrisă de Ramona & Radu F. Constantinescu și publicată la editura Curtea Veche Publishing pune pe tapet problemele/dilemele/controversele/ miturile existente într-o relație, trecându-le prin filtrul unei psihologii simple, concrete și pe înțelesul oamenilor obișnuiți.

Citind această carte, veți avea sentimentul reconfortant de a vedea toate aceste secvențe de viață abordate într-un mod care ne umanizează atât pe noi, cât și problemele noastre, ajutându-ne să descifrăm mai ușor, să aplicăm mai concret și să învățam mai multe lucruri despre motivație, relație, comunicare, viață, bărbați și femei.

Apropo de asta, oare bărbații chiar nu înțeleg femeile? Cu ce fel de inteligență lucrează bărbatul? Ce are Ea și nu am Eu? Este adevărat că femeile îi pot juca pe degete pe bărbați sau este doar un simplu mit, umflat mai mult cu fiecare poveste?

Ei bine, haideți să vedem ce ne spun autorii despre dilema existențială a femeilor. Oare bărbații chiar nu le înțeleg?
,,Ba da, le înțeleg pe toate. Mai puțin pe aia pe care o iubesc. Sau de care sunt atrași.”

Când femeile și bărbații gândesc diferit…

,,Inteligența bărbatului este în primul rând logică, iar a femeii în primul rând emoțională. O femeie își dă seama, de exemplu, într-un club în care dansează 100 de perechi, care femei i-ar plăcea soțului ÎNAINTE ca el să apuce să se obișnuiască măcar cu lumina”, susțin autorii cărții Psihologie pentru oameni obișnuiți.

Dar oare femeile îi pot juca pe degete pe toți bărbații interesați de ele?
,,Cum suntem noi, bărbații, în relație cu femeile? În general, proști”, este răspunsul lui Radu F. Constantinescu la această întrebare.

Iată care sunt și cele 5 argumente aduse. Domnilor, le știați? Sunteți de acord cu ele? Lista rămâne deschisă…

1. Bărbații știu că nu există un lucru pe care o femeie îndrăgostită nu l-ar face, doar bărbați care nu știu cum să ceară.
2. Cele mai frumoase femei au cele mai puține oferte.
3. Bărbații critică alegerile femeilor de lângă ei, mai ales când nu se numără printre cei aleși.
4. De cele mai multe ori, bărbații nu cred că femeile îi pot juca pe degete. Ei bine, domnilor, de cele mai multe pot! Și cele mai multe dintre cele care pot chiar O FAC.
5. Prea mult calculator, prea puțin dormitor!

,,Mulți bărbați înșală virtual aproape zilnic, mai ales că sunt convinși că fac primul pas dacă dau like la o poză. Din păcate, prea mulți compară niște poze retușate în Photoshop cu iubita care, așa imperfectă cum este, s-ar putea să fie mai bună decât tentația.
Înainte să te gândești la ce vrei, gândește-te la ce ai! Și înainte să vrei un fresh start, vezi dacă nu cumva și femeia ta vrea unul. Tot cu tine”

Radu F. cONSTANTINESCU

Întâlnirile sunt întâmplătoare. Alegerile ne definesc. Așadar, ce are Ea și nu am Eu? Cred că este o întrebare care a bântuit multe femei de-a lungul timpului. Nu știu dacă ați aflat răspunsul, însă în cartea Psihologie pentru oameni obișnuiți găsiți câteva enunțuri și teorii la care merită să vă gândiți. Și, de ce nu, poate le veți pune în aplicare, dacă situația o cere!

Atenție doamnelor!

,,Degeaba știi să porți o rochie dacă nu ești în stare să porți o…discuție. Bărbații mișto te vor goală în pat. Nu în cap!
Sigur că suntem atrași de un decolteu frumos, dar nu ne căsătorim cu o pereche de țâțe!

Ne plac picioarele lungi, dar nu te vor duce prea departe dacă nu-s conectate la un creier. Oricât de bună ai fi la pat, bărbatul mai iese din casă. Și dacă ție îți ies perle din gură, o să prefere să iasă singur.

Apoi, o să găsească pe alta, care nu-l face de râs, iar tu o să te lamentezi.
Ce are Ea și nu am Eu? Cultură generală. Vocabular. Bun-simț. Realism. Umor. Suflet. Inteligență.

Articol recomandat
autocompasiune

Cât poate să-ți ia să explorezi un trup? Te plictisești și de explorat un oraș. Astăzi mergi la Roma, mâine la Paris. Dar sufletul și mintea unei femei pot să fie o întreagă lume.

Personalitatea ei poate să fie un univers sau doar o trusă de farduri.”

Psihologia de birou, Ce să faci, dar mai ales ce să nu faci când flirtezi online, 3 (trei) greșeli pe care trebuie să le… faci! Dacă vrei să te numești bărbat, Viața e o negociere, Știm că nu știm, Atitudinea nu e totul etc – sunt alte câteva teme de discuții propuse de autorii acestei cărți și care vă sunt prezentate într-o formă accesibilă, într-un stil altfel, dar, mai ales, prin filtrul unei altfel de psihologii.

Nu uitați însă că, în orice relație, este important să știți ce vreți și ce vă doriți pentru a avea respectul, încrederea și iubirea celui de lângă voi. Nu este mereu simplu, însă poate cunoscându-l cu fiecare zi mai bine pe omul de lângă noi nu ne va mai bântui veșnic întrebarea: ce are ea și nu am eu/ ce are el și nu am eu?

,,Oglinzile cel mai puțin căutate sunt cele în care ne putem vedea sufletul”, spun autorii cărții Psihologie pentru oameni obișnuiți. Este cam adevărat, nu-i așa?

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus