Acum citești
Dragostea trece…prin stomac! Gastronomia, între plăcere și gusturi variate. Inspiră-te din cărțile de bucate de la Curtea Veche Publishing!

Dragostea trece…prin stomac! Gastronomia, între plăcere și gusturi variate. Inspiră-te din cărțile de bucate de la Curtea Veche Publishing!

Dragostea trece prin… stomac! Așa spune o vorbă înțeleaptă de pe la noi! Și… nimic mai adevărat! Cine poate rezista în fața unui mese copioase, când vezi că papilele gustative îți transmit cele mai neastâmpărate semnale, iar gustul îți spune: ,,încearcă, nu mai sta!”

Bucătăria este cu adevărat o artă, iar mâncatul – dacă-ți cunoști organismul și știi cât, cum și ce să-i oferi – este plăcere pură. Poate cea mai sinceră dragoste este cea pentru mâncare.

Trăim într-o lume în care totul se schimbă cu o viteză amețitoare. Gusturile se schimbă și ele, la fel și preferințele oamenilor. Unii au devenit vegani, iar alții mărturisesc că se simt bine de când consumă alimentația raw. Mulți au rămas fideli alimentației ca la mama acasă – vezi gustoasele sarmale cu mămăligă și ciorbă cu afumătură.

În toate formele ei, dacă știi să păstrezi un echilibru, mâncarea trebuie să fie o binecuvântare. Să poți să mănânci ceea ce-ți place, să gătești simplu și cu ingrediente sănătoase! Și dacă îți place să mânânci, dar nu stai bine la capitolul gătit – că, de nu toți ne-am născut să fim bucătari-șefi – îți vom da o mână de ajutor.

Cărțile de bucate de la Curtea Veche Publishing, vă invită într-o minunată călătorie prin tainele bucătăriei. Avem de toate pentru toți, suntem aici să împăcăm toate gusturile! Tu să fii pregătit/ă cu ingredientele și gata să descoperi cărțile de bucate de la Curtea Veche! Spor la citit, spor la gătit!

Rețete vegane fără foc – Ligia Pop

La 35 de ani, Ligia Pop este autoarea a șase cărți: Pași în lumea muzicii, Rețete vegane fără foc (laureată a Gourmand World Cookbook Awards), Germeni și vlăstari: surse de sănătate și energie, Deserturi pentru părinți și copii sănătoși, Sfaturi pentru o viață mai sănătoasă și Jurnal de sarcină: sfaturi pentru o naștere naturală și un bebe sănătos.


Activează ca raw food chef (maestru bucătar specializat în hrana fără foc), e consultant în nutriție, susține demonstrații culinare și organizează anual la București Raw Generation Expo, care promovează pe plan național un stil de viață sănătos. Este gazda show-urilor TV online „Ligia’s Kitchen“ și „De vorbă cu Ligia“.

A câștigat, alături de alți 15 bucătari din lume, titlul mondial YouTube Next Chef. Licențiată în muzică la Universitatea de Arte „George Enescu“ din Iași, Ligia Pop e profesoară de pian.

Întrucât una dintre etapele delicate din viața tinerilor părinți o constituie diversificarea hranei bebelușului, cartea îi ghidează competent asupra celor mai potriviți pași de urmat, cunoștințele autoarei fiind dublate de experiența sa nemijlocită.

Pe lângă numeroase sfaturi, cele 165 de savuroase rețete raw și vegane gătite, destinate nu doar copiilor, ci întregii familii, reprezintă o excelentă bază de pornire pentru crearea unor obiceiuri alimentare sănătoase ale micul vostru odor, ce-i vor asigura un start în viață plin de vigoare, elan și bună dispoziție.

Maramureș în bucate – Nicolai Tand

Iată ce mărturisește cunoscutul bucătar, Nicolai Tand despre bucătărie și rețetele pe care le găsiți în cartea Maramureș în bucate!

,,Rețetele sunt așa cum le-am moștenit de la mama, gătite întocmai ca în vremurile de demult. Aș vrea să las moștenire copiilor mei și cititorilor gustul autentic al Maramureșului, așa cum îl cunosc de la mama și de la sora mea, gustul mâncărurilor simple de la țară, cu ingrediente culese din grădină, gustul care pentru români va însemna mereu acasă.

M-am născut în Rozavlea, o comună de pe Valea Izei. Am crescut cu tradițiile și obiceiurile Maramureșului istoric și le-am luat mai apoi cu mine peste tot prin lume. Sunt mândru de ele și îmi doresc să le arăt tuturor. Eu port Maramureșul în suflet, în grai și în bucate și vreau să îl las moștenire copiilor mei și tuturor celor care iubesc tradițiile și viața autentică de la sat.

Mama era o bucătăreasă desăvârșită – cu același ingredient făcea cel puțin șase, șapte feluri de mâncare. Punea atâta dragoste în fiecare farfurie!

Amintirea ei e sfântă pentru mine și sunt convins că va trăi veșnic prin tot ce a făcut și prin tot ce ne-a învățat. Se spune că începi să apreciezi cu adevărat lucrurile abia atunci când nu le mai ai. Eu am trăit asta pe propria piele. Am plecat în Franța de foarte tânăr și odată ajuns acolo am început să prețuiesc tot ce am lăsat acasă. Mâncarea pe care ne-o pregătea mama, dragostea cu care ne aduna în jurul mesei, tradițiile și obiceiurile din Maramureș… toate astea au căpătat pentru mine un sens nou și o valoare aparte atunci când am ajuns pe meleaguri străine.

Toate în viață au însă un preț. Pe mama am pierdut-o devreme și îmi pare nespus de rău că nu am apucat să învăț mai multe de la ea.

După cum bine știți, fiecare cultură gastronomică din lumea asta își are rădăcinile în mâncarea de acasă, gătită de mama. De acolo izvorăsc, de fapt, toate secretele. Eu am norocul să o am alături pe Anuța, sora mea, care era toată ziua pe lângă mama și o ajuta în bucătărie. La țară, băieții sunt trimiși la muncă, în gospodărie sau la câmp. Fetele rămân pe lângă casă, iar gătitul e unul dintre primele lucruri pe care le învață.

Așa ne-am hotărât să strângem în această carte mâncăruri care pentru noi înseamnă copilărie, adolescență, familie, mâncăruri cu amintiri și povești, mâncăruri care înseamnă tradiție, toate se găsesc aici. Nu vreau să se piardă nimic!

Nicolai tand

Rețetele sunt așa cum le-am moștenit de la mama, gătite întocmai ca în vremurile de demult”, conchide Nicolai Tand.

Top 50 rețete pas cu pas – de Elena Butuc

Un ghid vizual atractiv și practic: fiecare rețetă este însoțită de fotografii pe pași, care vă garantează reușita în bucătărie, chiar dacă sunteți doar începători.
Prima carte de rețete ilustrate pas cu pas din România.

Un ghid vizual atractiv și practic: fiecare rețetă este însoțită de fotografii pe pași, care vă garantează reușita în bucătărie, chiar dacă sunteți doar începători.
Instrucțiuni clare și ușor de urmat. Colecția include rețete clasice românești, precum și altele, simple și cu ingrediente la îndemână, inspirate de pe site-ul culinar lalena.ro.

12 pași către o alimentație raw – de Victoria Boutenko

„Victoria transmite cu succes semnificația deosebită a alimentației raw, profunzimea cărții sale datorându-se nu doar noilor cercetări extinse, ci și purității ce transpare din aceste pagini – puritatea sufletului ei“ Dr. Gabriel Cousens
Aceasta este Biblia celor care au adoptat alimentaţia fără foc – apreciază un reputat specialist în biochimia cuantică a nutriţiei, Ralph Anderson.

Într-adevăr, Victoria Boutenko reușește să întocmească o lucrare fundamentală nu numai pentru persoanele care vor să adopte o alimentație sănătoasă, ci și pentru cei doritori de a îmbrățișa un nou stil de viaţă – un stil care, pe lângă vitalitate și forţă fizică sporite, asigură o stare sufletească ameliorată și o atitudine nobilă, altruistă, față de semeni.

Povestea încercărilor pe care le-au avut de înfruntat membrii familiei Boutenko pentru a trece la raw food și progresul înregistrat de ei se constituie într-un model, autoarea izbutind o scriere foarte personală și extrem de sinceră. Date fiind atașamentul la valorile culturale, presiunile sociale și programarea încă de la naștere, hrana gătită este o dependență ce ar trebui depășită. Țelul constituindu-l, desigur, o sănătate fizică și psihică pe care „hrana vie“ are potențialul de a o ameliora într-un mod spectaculos.

Tocmai din pricina dependenței de hrana tradițională, adoptarea dietei raw nu se dovedește simplă, începătorii având nevoie de un program bine gândit, care să-I sprijine efectiv. Aici, aportul autoarei nu are egal: programul concret, în 12 pași, conceput și predat de ea, ajută nemijlocit mii de cursanți de pe tot mapamondul.

„Publicată în peste 25 de limbi, cartea a devenit un bestseller, cu 250 000 de exemplare vândute… Dovedind o bunătate rară, autoarea îl ia de mână pe cititor, îi arată ținta și îl călăuzește printre obstacolele ivite în cale. Nu există îndoială că acesta va urma neabătut drumul – iar trupul său își va revela curând întregul potențial.“

Ralph Anderson

Ronțăieli (ne)vinovate – de Dr. Mihaela Bilic

Absolventă a Facultăţii de Medicină de la Bucureşti, dr. Mihaela Bilic este de peste 15 ani medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor. Autoarea unor cărţi de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Trăiesc, deci mă abţin, Sănătate..

Absolventă a Facultăţii de Medicină de la Bucureşti, dr. Mihaela Bilic este de peste 15 ani medicul nutriţionist care vrea să aducă din nou bucuria şi plăcerea pe mesele românilor.

Autoarea unor cărţi de succes, vândute în mii de exemplare (Silueta dincolo de mituri, Trăiesc, deci mă abţin, Sănătatea are gust), promotoare a multor campanii de educaţie nutriţională, Mihaela Bilic şi a propus să le redea oamenilor încrederea în mâncare, arătând că sănătatea are gust! Prin intermediul numeroaselor emisiuni tv la care a fost invitată, dar şi în cadrul conferinţelor şi seminarelor pentr¬u publicul larg, sfaturile şi recomandările ei au ajuns în multe case şi au ajutat mulţi români.

Ca medic primar în specialitatea diabet şi boli de nutriţie, cu un masterat în psihonutriţie la Paris, Mihaela Bilic ne îndeamnă să facem din mâncare un prieten şi din alimentaţia sănătoasă şi echilibrată un stil de viaţă!

Iată ce spunea Mihaela Bilic despre mâncare și ronțăieli:

,,Toată lumea îţi vorbeşte despre mâncare, oricine are o idee, o părere. În această avalanşă de informaţii, ajungi să te simţi pierdut, dezorientat, nu ştii în cine să ai încredere şi te întrebi speriat: „Eu ce să mai mănânc? Ce am voie, ce trebuie?“

Răspunsul e în tine şi ţine de bun simţ, instinct, nevoi şi plăcere. Mănâncă folosindu ţi simţurile şi lasă-ţi corpul să spună ce-i face lui bine, de ce are nevoie.

Iar dacă ai întrebări sau nelămuriri, îţi pun la dispoziţie toate informaţiile ştiinţifice şi experienţa mea de medic nutriţionist. Ca să ţi fie viaţa „uşoară“ şi plină de gust!
Ce să ronțăim fără să ne simțim vinovați? Cum să ne alungăm stresul sau plictiseala fără să ne punem silueta în pericol? Cu ce să ne liniștim mintea și să ne răsfățăm simțurile? Orice, numai comestibil să nu fie!

Mihaela bilic

Pentru că ronțăiala nu este despre mâncare, ci despre nevoia de calmare, de uitare, de relaxare. Iar alimentele ne hrănesc corpul, când de fapt nouă ne e foame de emoții, ne e dor să simțim…

Așa că vă propun cugetări despre mâncare (cititul nu îngrașă), idei și opinii alimentare, pe care să le ronțăiți cum poftiți, fie ca sursă de informare, fie ca motiv de împăcare. Pentru că scopul lor e să vă facă să nu vă mai simțiți vinovați și nici supărați pe mâncare să nu mai fiți! Așa că am pus laolaltă postările dintr-un an întreg, ca să aveți ce ronțăi… fără limită de cantitate, ba chiar cu recomandarea medicului nutriționist.

Poftă bună la… citit! – dr. Mihaela Bilic, medic nutriţionist”

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus