Acum citești
Cum să devii invincibil folosindu-ți imaginația

Cum să devii invincibil folosindu-ți imaginația

În cartea Crede în tine, apărută la editura Curtea Veche Publishing, autorul Joseph Murphy ne propune să luăm parte la cea mai fascinantă aventură a existenței noastre – explorarea sinelui. Suntem îndemnați să învățăm să devenim conștienți de trăirile noastre interioare și să înțelegem că prin intermediul imaginației putem deveni invincibili.

Imaginația controlată, așa după cum ne arată autorul, este o abilitate a minții, aceea care face ca visurile și ideile noastre să se concretizeze. Dacă ajungi să înțelegi puterea imaginației, înseamnă că ai ajuns să dai dovadă de înțelepciune. Tot ceea ce ni se pare cu neputință de realizat se poate îndeplini prin mijlocirea imaginației. Imaginația nu este aceea care ascunde realitatea sau care o deformează, ci dimpotrivă, după cum arată Murphy, prin intermediul ei „poţi pătrunde în adâncurile realității și, deopotrivă, ți se pot dezvălui multe dintre secretele naturii”.

Dacă ai un obiectiv, fii atent la cum îl poți atinge. Prin funcția creativă a minții, obiectivul va fi atins și ceea ce îți propui se va concretiza. Este suficient să îți imaginezi rezultatul unei acțiuni pentru ca acesta să se producă în realitate. Prin imaginație poți controla atât acțiunile, cât și rezultatele acestora. Trebuie să pornești de fiecare dată de la ideea că ai și primit ceea ce îți dorești atunci când te rogi. Imaginează-ți că o dorință pe care o ai ți s-a împlinit deja și atunci, orice plan, orice idee pe care ai interiorizat-o suficient de mult va fi pusă în practică cu succes. Dacă în Biblie, așa cum ne arată autorul, hainele reprezintă un veșmânt psihologic, hainele noastre sunt atitudinile mintale, gândurile care precedă acțiunile, ideile și convingerile noastre.

Arhitectul din noi poate să facă o construcție măreață, indiferent de limitările la care este supus. Este de ajuns să îți imaginezi, precum Iosif, că ești liber și vei deveni stăpânul închisorii în care te afli.
Gândește-te mai des care este relația ta cu universul. Dacă simți că acesta îți este ostil, atunci atitudinea ta trebuie să se schimbe. Vei ajunge să înțelegi și să simți prietenie pentru colegii de la lucru, pentru oameni cu care te întâlnești accidental și vei reuși să înțelegi că și tu datorezi ceva lumii. Este de datoria ta să nu dai dovadă de atitudini impregnate de prejudecăți, părtinitoare și greșite, ci trebuie să îți revizuiești orice teorie pe care o ai, gândindu-te de unde ai împrumutat-o și ce rădăcini are aceasta. Durerea sau suferința nu pot fi provocate și nu pot apărea în viața ta fără acordul tău.

Articol recomandat
carte despre coaching

Atunci când dorești să ai o reușită este suficient să îți imaginezi și să îți dorești cu adevărat ca acel lucru să se întâmple și vei fi felicitat pentru că ți-ai atins scopul. Atunci când ai de-a face cu o situație dificilă, încearcă să vezi partea bună a lucrurilor. Exemplul pe care îl folosește aici Murphy este acela al unei capele funerare. Când intri în acea capelă, poți avea două reacții emoționale. Poți să vezi că acea persoană se naște a doua oară, că este înconjurată de prieteni, de persoane care o iubesc și îți poți imagina pacea care vine de la Dumnezeu și care cuprinde mintea și inima tuturor celor prezenți. Sau te poți lăsa copleșit de prezența morții.

Apelând la imaginație, poți ajunge să dai viață tuturor lucrurilor și poți ajunge la secretele invizibile ale naturii. Fizicienii, oamenii de știință s-au folosit de imaginație pentru a combate vechile teorii. Astfel este și cazul lui Copernic, care a arătat că pământul se învârte în jurul axei sale, precum și în jurul soarelui. Ajutorul vine de la prezența lui Dumnezeu în noi, de la faptul că divinitatea este pretutindeni, dar mai ales în interiorul nostru. Așadar, prin prezența lui Dumnezeu, prin bunăvoința care izvorăște din tine, poți avea succesul dorit, poți deveni invincibil în marea luptă care este viața.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus