Acum citești
GALERIE FOTO. Adevărat să citim!

GALERIE FOTO. Adevărat să citim!

Este frumos să lucrezi printre cărți. Drumul este însă unul lung și deloc simplu. Discuția îmi aduce aminte de momentul în care doamna învățătoare ne-a dat – se întâmpla undeva prin clasa a IV-a – să facem o mică compunere despre drumul de la bobul de grâu la pâinea caldă. Era ceva mobilizator, tocmai pentru a învăța semnificația lucrurilor.

Așa este și cu cărțile. Le vedem, le admirăm, le descoperim povestea care poate să ne inspire sau nu, le criticăm, însă puțini dintre noi știm că în spatele unei cărți este multă, multă muncă. Traducători, redactori, graficieni, tipar, promovare și lista continuă.

Cu siguranță te încearcă un sentiment minunat atunci când cartea la care ai lucrat iese din tipar. O răsfoiești și o întorci, mai critic decât oricine, pe toate părțile. Te bucură să-ți vezi munca într-o copertă reușită sau într-o traducere de calitate ce-ți poartă semnătura.

Este frumos să lucrezi printre cărți, mai ales când multe dintre povești chiar pot fi de folos oamenilor și când există persoane care spun total dezinteresat: cartea asta chiar mi-a schimbat viața!

Știți că în multe chestionare/discuții apare tot mai des întrebarea: ce carte v-a inspirat în viață?

Da, cărțile inspiră, cărțile pot schimba destine, cărțile pot mobiliza oamenii mai bine decât oricine. Cărțile vin în paginile lor cu puterea exemplului, fără să țină predici, vin cu povești despre puterea iubirii și despre prietenie, fără să-ți bată obrazul că nu i-ai întors favoarea, cărțile vin cu o sinceritate dezarmantă chiar și atunci când tu ai trișat și ai încălcat regulile jocului, cărțile pot face din tine un om mai bun, mai motivat, mai constructiv.

Cărțile nu te părăsesc niciodată, fie că îți este greu sau îți este bine. Ele stau pe noptieră și așteaptă tăcute să le citești și să găsești în paginile lor soluția care să te scoată din impasul în care ești într-un anumit moment al vieții tale.
De fapt, cartea reprezintă prietenul loial care te însoțește în orice aventură din viața ta, fie că mergi pe o insulă pustie sau pe o plajă de lux.

Articol recomandat
carti care te scot din zona de confort

TimpulSăCitim #Acasă

Dar oare oamenii iubesc să citească? Oare mai au răbdare să termine cartea și să-i înțeleagă mesajul? Asociația Curtea Veche, împreună cu Leo Burnett, a lansat inițiativa #timpulsăcitim, un răspuns la statisticile îngrijorătoare care arată că aproximativ 20% dintre români nu au citit o carte întreagă pe parcursul vieții.

Potrivit cifrelor oficiale, România ocupă ultimul loc în Europa din punct de vedere al cărților citite anual. Mai mult, unul din cinci români confirmă că nu a citit niciodată o carte întreagă, cel mai des întâlnit motiv invocat fiind lipsa timpului.

De asemenea, timpul mediu alocat lecturii zilnice ne plasează în penultima poziție în clasamentul european, cu 5 minute acordate zilnic cititului. În plus, numai 4% dintre români citesc zilnic și mai puțin de 10% citesc o dată pe lună.
Da, oricât de grea ar fi perioada asta, partea bună este că – printre îngrijorări și temeri – avem timp să reflectăm la niște lucruri pe care în timp le-am zăvorât cu multe lacăte. Avem timp să citim o carte și să-i înțelegem mesajul, avem timp să ne reîntoarcem la cărțile cheie din viața noastră.

Pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing găsiți o paletă largă de cărți din multe, multe domenii care să vă inspire și să vă ajute să vă regăsiți echilibrul în această perioadă în care tot ce știam despre lumea noastră pare să se fi schimbat.

Da, o carte citită la momentul potrivit poate schimba destine! Da, cărțile te pot ajuta să te redescoperi, să te reinventezi, să te bucuri mai mult de ce ai în jurul tău și nu în ultimul rând, să restabilești armonia dintre minte, trup și suflet.

Și fiindcă anul acesta vom trăi și simți altfel decât am fost obișnuiți sărbătorile de Paști, schimbați puțin tactica și dăruiți-le celor dragi o carte care li s-ar potrivi și care credeți voi că i-ar ajuta.
Adevărat să citim!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus