Acum citești
Tehnici pentru a învăța să gestionăm stresul din viața noastră

Tehnici pentru a învăța să gestionăm stresul din viața noastră

Cred că pe niciunul dintre noi – m-aș bucura să mă contraziceți – nu prea ne-a ocolit stresul, mai ales în această perioadă. Știți, sentimentul acela care face ca întreaga lume să se schimbe, iar universul să devină din ce în ce mai apăsător.

Fie că vorbim despre o pierdere, o despărțire, o problemă medicală, perioadele de criză sau pierderea job-ului, stresul își spune cuvântul. Așa că este important să ne păstrăm calmul și să încercăm să gestionăm momentele dificile din viața noastră.

Cu alte cuvinte, haideți să învățăm să ne gestionăm stresul și să ne păstrăm sănătatea creierului. Dacă ținem mintea setată pe faptul că suntem stresați, că avem multe probleme, că nu știm cum vom ieși dintr-o anume situație, atunci organismul va reacționa ca atare.

Pe site-ul editurii Curtea Veche Publishing, găsiți pachetul de cărți pentru gestionarea stresului pe care îl puteți comanda online și care vă va ajuta să treceți mai liniștiți perioada autoizolării.

Cum ne gestionăm emoțiile și stresul?

Nu este deloc simplu. De fapt, nu a fost niciodată simplu să ne gestionăm emoțiile, în special pe cele negative, care au o influență nefastă asupra organismului nostru și care permit stresului să ne acapareze mintea și sufletul.

Noi vă vom da câteva ponturi pentru a trece cu bine peste zilele în care simțiți că nu puteți ieși din capcana emoțiilor negative.

1. Gândiți pozitiv! Cum gândim, ce gândim, ce așteptări avem de la viață determină felul în care ne simțim și cât de bine putem să gestionăm nivelul de stres. Putem învăța să ne schimbăm felul de a gândi sau de a ne raporta la perioadele stresante, dar asta ține și de voința noastră. Tratați lucrurile cu răbdare și încredere, iar rezultatele vor veni și ele!

Evitați să spuneți: viața mea s-a sfârșit pentru că nu mai am job sau pentru că am ratat un anume proiect. Astfel de generalizări sunt extrem de periculoase și nu fac decât să vă demoralizeze și să vă dezechilibreze întreaga existență.

2. Faceți cât mai mult sport! Exercițiile fizice sunt de folos pentru că descarcă tensiunea acumulată la nivel muscular, reducând stresul. Așadar, ori de câte ori aveți timp, relaxați-vă cu puțină gimnastică și amenajați, chiar la voi acasă, un loc în care să vă puteți face singuri antrenamentele.

3. Încercați o dietă sănătoasă fără fast-food și fără zahăr! Știu, sunt alimente gustoase, însă după ce le consumăm ne simțim lipsiți de energie și fără niciun chef de a ne mobiliza pentru proiectele noastre. Așadar, mai puțin stres înseamnă și mai puțin zahăr, cafeină și alcool!

4. Găsiți orice motiv, chiar și dintre cele banale, pentru a râde mai des. Râsul este eliberator, un medicament excelent care ajută vă relaxați corpul. În plus – o spun cei avizați – râsul scade nivelul cortizonului, un hormon care provoacă stresul, și crește nivelul endorfinelor.

5. Reglați-vă sistemul nervos! Meditația şi respirația conștientă sunt modalități rapide și eficiente pentru a vă calma mintea. Luați pur și simplu o pauză și concentrați-vă atenția pe 60 de respirații care vă pot ajuta să vă eliberați de tensiunea acumulată de-a lungul unei perioade.

6. Și dacă tot vă simțiți stresați, treceți la gătit! Dacă v-ați făcut proviziile „de izolare“, atunci folosiți-vă timpul și resursele pentru a învăța rețete noi. Urmăriți emisiuni de gătit sau aduceți-vă aminte de rețetele copilăriei voastre și încercați-le. Este și un bun prilej de a depăna amintiri alături de cei dragi și de a alunga stresul.

Găsiți forța de a lupta cu momentele stresante din viața voastră!

Eliberați-vă mintea de orice tensiune, faceți ceea ce vă place, râdeți mai mult, bucurați-vă mai mult de oamenii dragi și citiți cărțile care vă pot schimba dispoziția și care, de ce nu, la momentul potrivit, pot schimba destine.
Și nu uitați că cea mai bună metodă de a alunga stresul este – mai ales în perioadele de criză – așa cum însuşi Eckhart Tolle spune: „Dacă îți deschizi mintea către puterea transformatoare… fiecare poem va avea o influență magică asupra ta.“

Cum să-ţi păstrezi sănătatea creierului – de Jean Carper

Află din cartea de față tot ce ai de făcut ca să îți menții creierul sănătos și tânăr. Descoperă ce trebuie să mănânci, care sunt suplimentele alimentare și vitaminele care te ajută, ce obiceiuri este bine să păstrezi și la care trebuie să renunți chiar azi, cât de bun prieten îți este zahărul și dacă într-adevăr ai nevoie de cofeină.
Înțelegând și punând în practică doar câteva principii, vei ajunge să îți folosești întregul potențial intelectual, creator și emoțional, la orice vârstă.

Articol recomandat
carte self-help

Jean Carper este licenţiată a Ohio Wesleyan University, care i-a acordat premiul pentru realizări deosebite în întreaga activitate. Este jurnalistă specializată în probleme medicale şi de nutriţie, fiind distinsă de-a lungul timpului cu premii remarcabile, printre care Premiul de Excelență în Jurnalism acordat de American Aging Association (1995). Jean Carper a fost primul corespondent senior medical al CNN.

Elogiu lentorii. Provocări în era vitezei – de Carl Honoré

Trăim în era vitezei: preferăm să mâncăm în grabă la restaurante fast-food în loc să gătim, muncim într-un ritm infernal și ne simțim din ce în ce mai obosiți.
Și mai grav decât atât, avem impresia că viteza cu care ne deplasăm în viață este ceva normal. Carl Honoré sfidează și respinge această mentalitate. Mai mult, el îi demontează cele mai intime mecanisme, pentru că le cunoaște foarte bine. El însuși s-a numărat printre adepții fanatici ai vitezei.

Mesajul său nu trebuie înțeles ca un apel la trândăveală, ci ca un îndemn de a păstra echilibrul dintre încet și repede. Căci dacă ne redescoperim țestoasa interioară, s-ar putea să ajungem în timp util la destinație, dar și să ne bucurăm de călătoria trecerii prin viață, de oameni și de momentele frumoase.

Centrul calmului – de Steve Taylor

Scrise special pentru oamenii zilelor noastre, care trăiesc în grabă, haotic și agitat, preocupați mereu să aibă, în loc să fie, meditațiile lui Steve Taylor vă vor trezi și vă vor arăta calea spre experiențe profunde la care nici nu ați visat.

Totodată, meditațiile din această carte vă permit să respirați aerul proaspăt al libertății. Cuvintele lor vă vor ghida într-o călătorie minunată de conștientizare a forțelor interioare și pot fi instrumente eficiente care vă vor ajuta să depășiți diverse obstacole în viață, asigurându-vă că vă veți folosi întregul potenţial.

Create de Steve Taylor și selectate de celebrul maestru spiritual Eckhart Tolle, aceste meditații au menirea să vă întărească puterea lăuntrică, fiind reflecții poetice care vă vor oferi o stare de liniște interioară.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus