Acum citești
Eckhart Tolle despre timpul reîntoarcerii la „fundația de pe stâncă“

Eckhart Tolle despre timpul reîntoarcerii la „fundația de pe stâncă“

Eckhart Tolle – unul dintre cei mai originali şi mai inspiraţi călăuzitori spirituali ai timpului nostru, îndemnând milioane de cititori să descopere libertatea și bucuria unei vieți trăite pe tărâmul lui „acum“ – a vorbit, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, despre situația iscată de pandemia care a lovit întreaga lume, schimbând la 180 de grade tot ceea ce știam despre propriile noastre vieți.

Trăiți clipa prezentă! Este, de altfel, și mesajul pe care Tolle ni-l transmite și în cartea Puterea prezentului, publicată la editura Curtea Veche Publishing!

Tolle începe mesajul său mobilizator cu parabola din Biblie a casei clădite pe stâncă și a celei clădite pe nisip, considerând-o relevantă pentru timpurile pe care le trăim acum.

În parabola biblică amintită de Tolle, Iisus vorbeşte despre două case: una construită direct pe pământ şi una cu o fundaţie săpată în stâncă (Luca 6:48). Ambele par la fel de bune până în momentul în care începe să plouă şi apa vine şuvoi din vârful dealului. Pentru cel care şi-a construit casa pe stâncă, nu este nimic îngrijorător, fiindcă locuinţa sa este bine ancorată. ,,Când a venit inundaţia, râul a izbit în casa aceea, dar n-a putut s-o clatine, pentru că era bine zidită“ (Luca 6:48).

Haideți să nu mai construim case în nisip!

Dar pentru cel care a construit-o pe nisip, fără o fundaţie solidă, casa riscă să fie luată de ape. Iisus a rostit această parabolă pentru că ştia că oamenii au obiceiul de a se înşela singuri, amăgindu-se la gândul că fundația în nisip, construită de ei pe repede înainte, este una trainică.

Astfel, constructorul și casa suntem noi. Ploaia și inundațiile sunt eșecurile în viață. Supraviețuirea noastră depinde de fundația pe care fiecare dintre noi a turnat-o în timp. Dacă ne-am construit o casă în nisip, fără a avea o temelie serioasă, ea va fi spulberată la prima furtună, la prima situație critică prin care trecem.

În această lume care devine pe zi ce trece de nesuportat – teamă, știri negative pe bandă rulată, anxietate, panică – ești obligat să te întorci la tine și să îți găsești „fundația de pe stâncă.“

,,Prin meditație, prin realizarea unei conexiuni cu momentul prezent, cu conștiința și realizarea propriei persoane mai mult decât la nivel conceptual se poate descoperi esența personală care te forțează să cauți în interiorul tău și să te descoperi“, ne explică Tolle în mesajul lui.

Adevărul este că, în momentele bune ale vieții, atunci când ne aflăm într-o perfectă zonă de confort, nu ne gândim că ni se poate întâmpla chiar nouă lucrul care ne va destabiliza sau ne va schimba complet existența.

Când învățăm să ne cunoaștem mai bine?

De fapt, Tolle subliniază că ajungi să te cunoști mai bine în perioadele de suferință care te trezesc la realitate, oricât de dură ar fi ea. El mai subliniază și faptul că această perioadă de pandemie face parte din procesul de trezire a conștiinței pe o scară largă. Cu alte cuvinte, ceea ce acum pare un obstacol, ar putea fi, de fapt, o oportunitate spre a-ți deschide conștiința la un nivel mult mai înalt. Așa cum nu ai făcut-o niciodată până acum.

Articol recomandat
carti despre leadership

,,Concentrează-te pe propria respirație, fii conștient de ea, concentrează-te pe faptul că ești în viață, concentrează-te pe mediul înconjurător, pe simțurile tale, pentru că doar așa devii conștient de prezent“, ne mobilizează Tolle.

Concentrează-te pe clipa prezentă!

Nu te pierde pe tine în mintea ta, printre zeci de scenarii care mai de care mai distructive! Rămâi ancorat în prezent! Deși suntem pe nisipuri mișcătoare – luptând cu un dușman invizibil, dar extrem de periculos – poate fi timpul marilor oportunități. Folosește-le și nu le irosi!

,,Când egoul plânge pentru ceea ce a pierdut, spiritul/sufletul se bucură pentru ceea ce a găsit“, ne mărturisește Tolle. Este afirmația care reflectă cel mai bine situația în care se află în aceste momente întreaga planetă.
Și dacă din ceva atât de rău poate ieși și ceva bun?

Cine este Eckhart Tolle

Este considerat unul dintre cei mai originali și mai inspirați călăuzitori spirituali ai timpului nostru. S-a născut în Germania, unde și-a petrecut primii 13 ani din viață. După ce a absolvit Universitatea din Londra, a obținut o bursă de cercetare la Universitatea Cambridge. Eckhart Tolle nu s-a aliniat niciunei tradiții sau religii, dar nici nu a respins vreuna. Învățăturile sale transmit un mesaj simplu și în același timp profund, cu claritatea şi simplitatea vechilor maeștri spirituali: există întotdeauna o cale către eliberarea de suferință și dobândirea păcii interioare.

În prezent, călătoreşte mult, răspândindu-şi învăţăturile în întreaga lume. Din 1996, locuieşte în Vancouver, Canada. De acelaşi autor, la Curtea Veche Publishing au mai apărut: Un pământ nou (2008), Puterea prezentului – Ghid practic (2009) şi Liniştea vorbeşte (2009).

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus