Acum citești
Doi pași pentru a deveni un om pozitiv

Doi pași pentru a deveni un om pozitiv

,,Lecția pe care am învățat-o eu este următoarea: schimbă-ți modul de a gândi și îți vei schimba viața. Vei deveni ceea ce gândești!”, spune Jeff Keller în cartea Atitudinea este totul, publicată la Curtea Veche Publishing.

De câte ori nu te-ai gândit, așezat pe fotoliu, cu telecomanda în mână, cum ar fi să câștigi la loto și să ai mulți, mulți bani? Și recunoaște că deja te vedeai pe o insulă din Caraibe, cu un pahar de șampanie în mână, așezat/ așezată strategic sub umbreluță. Însă ți-ai dat seama că, ce să vezi, nu ai jucat niciodată la loto.

De câte ori nu ai visat că ți-ai schimbat locul de muncă și că lucrezi într-un mediu unde ești respectat, unde ai parte de deplasări prin alte țări și de prime consistente de sărbători? Dar, ce să vezi, ești înțepenit în același loc de muncă, cu șefi și colegi care-ți fac zilele fripte de atâția amar de ani.

Și atunci, tu, cel care stai în fotoliu și tot răsucești în mână telecomanda, nu vrei să vorbim puțin și despre atitudine, cea care face diferența între ce ești și ce ți-ai dori să fii? Hai să-ți dau un punct de reper: cartea Atitudinea este totul, a lui Jeff Keller.

Atitudinea înseamnă putere. Atitudinea înseamnă performanță. Atitudinea înseamnă să strălucești și, până la urmă, oricât ar fi de greu, să învingi. Uitați-vă la marii sportivi pe care-i admirăm în diverse competiții! Credeți că lor le este ușor? Credeți că ei nu au dureri, că ei nu sunt extenuați, că nu sunt tentați uneori să renunțe? Dar nu o fac și aici intervine un anume tip de atitudine.

Pentru că pe mine mă ajută mult puterea exemplului, voi invoca meciul de la Australian Open, din 28 ianuarie 2020, dintre elvețianul Roger Federer și americanul Tennys Sandgren. Ceea ce a facut Federer pe teren înseamnă atitudine. Marele campion a revenit, în finalul partidei, cu șapte mingi de meci atunci când nimeni nu-i mai dădea vreo șansă.

Gândurile bune emană bucurie și pozitivism!

Sunt sigură că te-ai uitat – uneori, ușor uimit – la persoanele din jurul tău care emană bucurie și care pur și simplu radiază de fericire. Să fie acești oameni lipsiți de orice problemă? Oare cum reușesc să găsească în fiecare zi un motiv pentru a zâmbi, când tu ești mai mereu posomorât și irascibil, de parcă întreg universul apasă pe umerii tăi?

Pe mine cartea Atitudinea este totul m-a inspirat. Jeff Keller vorbește despre doi pași importanți care te vor ajuta să devii o persoană pozitivă și să obții rezultatele dorite.

PASUL 1. Citește în fiecare zi literatură motivațională! Este primul sfat pe care ni-l dă Jeff Keller, autorul povestind din proprie experiență cum s-a transformat dintr-un om care ajunsese să-și urască meseria de avocat într-o persoană care a ajuns să vorbească în fața oamenilor despre cât de mult te ajută atitudinea și despre cum îți poți transforma viața.

Nu aduce la înaintare suprema scuză că nu ai timp de așa ceva. Acordă-ți, în fiecare dimineață sau seara – dacă este mai confortabil pentru tine – 15-30 de minute pentru cititul acestor cărți.

PASUL 2. Ascultă în fiecare zi audio books motivaționale! Nu este nimic complicat. Le poți asculta în mașină sau acasă, înainte să pleci la muncă sau când revii de la job. Trebuie doar să vrei! Autorul ne dezvăluie însă și un mic secret: repetiția este cheia! Partea bună este aceea că atunci când asculți aceste mesaje tot timpul, ele devin parte din tine. Începi să le aplici fără să-ți dai seama și, în timp, observi la tine o nouă gândire, o nouă personalitate și chiar o nouă atitudine.


Nu trebuie să uităm că nimic cu adevărat valoros nu vine fără efort. Toți spunem că ne dorim schimbarea, susținem că ne dorim să fim fericiți, optimiști, pozitivi, însă în realitate suntem nervoși, irascibili, pesimiști.

Articol recomandat
"Secretele succesului", editie actualizata 2023

Autorul explică cu exemple clare ce înseamnă gândirea pozitivă. El ne spune cât se poate de onest: gândirea pozitivă nu înseamnă că îți vei atinge scopurile peste noapte. Nu înseamnă că vei câștiga un teanc de bani doar pentru că te gândești la asta. Nu înseamnă că de mâine vei ajunge șef, doar pentru că tu ți-ai propus seara trecută acest lucru la o discuție cu amicii.

A te transforma într-o persoană pozitivă, ale cărei gânduri sunt îndreptate pas cu pas spre reușită, schimbare și succes necesită timp, angajament și răbdare. Gândirea pozitivă nu înseamnă nici că viața ta este lipsită de probleme. Dimpotrivă, înseamnă că tu ai puterea de a rămâne încrezător în ciuda tuturor problemelor. Aici intervine atitudinea și ea face diferența între un om care vede totul în negru și un altul care speră și acționează în vederea propriei bunăstări.

Un zâmbet cât o mie de cuvinte

Și, fiindcă tot vorbim despre atitudine, vă mărturisesc că, ori de câte ori merg la restaurant, îmi place să am mici discuții cu chelnerii. Recunosc că mă inspiră cei care mă întâmpină cu zâmbetul pe buze și cu o atitudine pozitivă. Cum te sfătuiesc ei ce să comanzi, cum îți spun ce produs nou merită încercat, cum îți recomandă să nu pleci fără să guști și desertul. Și îl guști, uneori chiar și atunci când ești la cură.

De ce? Pentru că ne încântă atitudinea lor și atunci feedback-ul este unul pozitiv. Or, efectul este invers atunci când am un față un chelner care tună și fulgeră, care îmi spune pe repede înainte câteva lucruri, în timp ce mă privește încruntat. Atitudinea face diferența! Și acesta este doar unul dintre miile de exemple cu care ne confruntăm în viața de zi cu zi.

Da, Jeff Keller, chiar are dreptate! Atitudinea este totul și schimbă totul! Trebuie doar să descoperi, să înțelelegi și să aprofundezi pașii despre care el vorbește. Tot ceea ce obții în viață decurge din gândurile și convingerile pe care le ai. Gândirea negativă dă naștere la rezultate negative. Așa că, de acum înainte, alege-ți cu mare atenție gândurile și folosește cei doi pași importanți pentru a obține rezultate remarcabile.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus