Acum citești
Sneak Peek – ,,Sfatul pe care nu l-am dat”/ ,,Deviază: știința de a gândi diferit”

Sneak Peek – ,,Sfatul pe care nu l-am dat”/ ,,Deviază: știința de a gândi diferit”

in curs de aparitie

Am tras cu coada ochiului la colegii din redacție ca să-ți povestesc ce pregătește Curtea Veche Publishing în lunile următoare. E bine să știi, să păstrezi loc în bibliotecă, să cumperi un raft nou, nu? 

M-am oprit pentru astăzi la două titluri care cred că o să te tragă și pe tine de mânecă.

,,Sfatul pe care nu l-am dat”, de Mark Epstein.

,,Mark Epstein ne împărtășește din înțelepciunea lui, fundamentată pe strălucita conexiune dintre fundamentele budismului și perceptele psihoterapiei”

DANIEL GOLEMAN

Lucrul care-l scoate în evidență pe Mark Epstein în lumea autorilor de gen este modul în care împletește învățăturile budiste cu psihoterapia vestica freudiana. Sigur, la o căutare pe Google s-ar putea să-l scoată în evidență și faptul că are exact același nume ca fratele altui Epstein celebru din motive mai puțin plăcute. Te asigur că este vorba despre o coincidență. Nu face ca mine, nu cădea în capcană, sunt doi oameni diferiți pe care-i cheamă la fel (iar eu tocmai am făcut conexiunea către cea de-a doua carte din acest articol).

Mark Epstein, autorul și psihiatrul despre care m-am hotărât să-ți povestesc astăzi, este absolvent Harvard College și Harvard Medical School. Și dacă te-ai întrebat vreodată cum ar merge învățăturile budiste în combinație cu psihoterapia traumei, acesta este omul care le-a pus împreună ca să ai la dispoziție un răspuns.

„Sfatul pe care nu l-am dat” este prima carte a lui Mark Epstein care va fi publicată în limba română la Curtea Veche Publishing și tot ce o să adaug deocamdată este că nu o să fie singura (wink).

,,Deviază. Știința de a gândi diferit” de Beau Lotto.

Sau – cum vezi rochia, albă cu auriu, sau albastră cu negru?

,,Trebuie să accepți constant provocări emoționale și să experimentezi diferitul.(…) Căutarea contrastului în mod activ este motorul care determină schimbarea”

BEAU LOTTO

Verbul „a devia” are în cele mai multe contexte o conotație negativă. Drum deviat – nu-i a bună. Când deviezi de la traseu, când deviezi într-un discurs (cum o fac eu acum) – nu-i chiar grozav, nu? Dar rezistă cu mine, că există o luminiță la capătul tunelului. Așadar – de ce e neapărat ca devierea să fie un lucru rău?  Îți poate da, de fapt, ocazia să descoperi lucruri noi sau lucruri vechi din perspective noi…

Articol recomandat
carti de top

Mai ții minte rochia albă cu auriu? Sau era albastră cu negru? Exact.

Punctul de vedere expus de Beau Lotto în această carte minunat ilustrată (!) este că ale noastre creiere ne joacă perpetuu feste. Percepția noastră nu este același lucru cu realitatea și, pentru a înțelege capcana propriilor minți, trebuie să acceptăm mai întâi că există una. Evoluția, inovația ar fi fost imposibile dacă nimeni niciodată nu s-ar fi abătut de la drumul său și nu și-ar fi pus niciodată la îndoială propriile adevăruri.

Mai ești încă cu mine? Sper că da. Mai sper și că ți-ai făcut o notiță mentală și că ne vei urmări pe Facebook și Insta ca să vezi când venim cu mai multe informații despre apariția acestei carți.

Și, ca să știi, rochia era albă cu auriu. Nu?

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus