Acum citești
Ești mai inteligent decât crezi. Descoperă ghidul inteligențelor multiple pentru copii!

Ești mai inteligent decât crezi. Descoperă ghidul inteligențelor multiple pentru copii!

Ce înseamnă oare, în societatea de azi, să fii un copil inteligent? Să iei note bune? Să fii primul în clasă? Să participi la olimpiade? Să dai bine în ochii celorlalți? Să-ți faci părinții mândri?

Ghici ce? – Cartea ,,Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii”, scrisă de Thomas Armstrong și publicată la editura Curtea Veche Publishing, îți arată că ești mai inteligent decât crezi! Ești mai inteligent decât îți imaginezi!

Dar, mare grijă, să fii inteligent înseamnă mai mult decât să iei note bune, în general, inclusiv la testele de la școală. Înseamnă mai mult decât să citești bine, să rezolvi rapid probleme de matematică și să memorezi lucruri. Înseamnă mai mult decât să ai un IQ ridicat.

Teoria inteligențelor multiple, dezvoltată de Dr. Howard Gardner!

Psihologul dr. Howard Gardner a studiat modul în care învață copiii și adulții. A descoperit faptul că există multe moduri în care poți da dovadă de inteligență. De exemplu, poți avea inteligență muzicală. Sau inteligență socială. Poți avea chiar inteligența naturii.

Teoria inteligentelor multiple a fost dezvoltată în anul 1983 de Dr. Howard Gardner, profesor la Universitatea Harvard. El sugerează că noțiunea tradițională de inteligență bazată pe IQ – coeficientul de inteligență – are limitele ei, propunând, în schimb, opt tipuri diferite de inteligență care să acopere o paletă mult mai largă a intelectului uman.

Teoria care a schimbat modul în care se predă în școli

Teoria inteligentelor multiple a lui Gardner a schimbat modul în care profesorii din întreaga lume predau în școli. Dar nu trebuie să aștepți ca să-ți spună cineva despre toate acestea. Le poți învăța singur. Ba mai mult, le poți aplica în viața ta, începând de acum. Această carte îți va arăta cum să faci acest lucru.

De ce să citești cartea ,,Eşti mai inteligent decât crezi. Un ghid al inteligenţelor multiple, pentru copii”?

Articol recomandat
carti despre leadership

Pentru a învăța despre opt tipuri diferite de inteligență și ce înseamnă ele;
A afla pe care dintre ele le ai (indiciu: deja le ai pe toate opt, doar ca în grade diferite);
A profita la maximum de cele mai dezvoltate tipuri de inteligență ale tale;
A îmbunătăți celelalte tipuri de inteligență pe care le ai;
A folosi toate cele opt tipuri de inteligenta la scoala, acasa si oriunde te duci;
A descoperi mai multe despre cine ești și cine poți deveni;
A înțelege mai bine oamenii din jurul tău și a te înțelege mai bine cu ei;
A privi către viitor și a te gândi cum îți vei folosi tipurile de inteligență atunci când vei crește.

Testele scurte te ajuta sa identifici numeroasele moduri în care poți da dovadă de inteligență. Casetele „Știai că…“ te amuză cu lucruri fascinante. De asemenea, modurile amuzante de a-ți îmbunătăți diversele tipuri de inteligență sunt niște sugestii ușor de pus în practică.

Recomandările de la sfârșitul fiecărui capitol îți indică reviste, cărți, organizații și website-uri de unde poți învăța chiar mai multe. Pentru că nu este vorba despre cât de inteligent ești, ci despre modul în care dai dovadă de inteligență.

Așadar, ești mai inteligent decât îți imaginai! Nu crezi? – Citește cartea de care îți spuneam și pe care o găsești la editura Curtea Veche Publishing și te poți convinge singur/ă!
Copiii trebuie să descopere ce tip de inteligență îi caracteriează, iar părinții să-i încurajeze să și-o dezvolte și să performeze. Sfatul nostru: acționați inteligent!

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus