Acum citești
GALERIE FOTO. Laura Cosoi și secretele lui Papă tot!

GALERIE FOTO. Laura Cosoi și secretele lui Papă tot!

Cartea Papă tot!, apărută la Curtea Veche Publishing și scrisă de Laura Cosoi, reprezintă cea mai frumoasă incursiune prin rețetele copilăriei sănătoase. O carte inspirată de bucuria Laurei Cosoi de a juca cel mai frumos rol de pe scena vieții: acela de mămică a Ritei.


Știm cu toții că părinții au – nu de puține ori – dileme în ceea ce privește alimentația copiilor în primii ani de viață. Mamele, în special cele la primul copil, au mai mereu temeri, dileme, întrebări pentru că își doresc ca bebelușul lor să crească sănătos și alimentat corespunzător.


Cum ne hrănim copiii, cum începem diversificarea, care sunt cele mai sănătoase ingrediente și cele mai gustoase rețete pentru cei mici? Ei bine, cartea Laurei Cosoi nu este doar o carte de rețete, ci este o modalitate excelentă de a le ajuta pe mame să descopere ingrediente/rețete cât mai sănătoase pentru cei mici.

Ce spune Laura Cosoi despre Papă tot!

,,Întotdeauna ne-am dorit pentru copiii noștri o copilărie firească. Credem în limite, dar numai în măsura în care ele asigură un echilibru. Credem în reguli, dar numai dacă ele îi învață pe cei mici ce este libertatea.
Papă tot! cuprinde rețete inspirate de viața noastră alături de Rita, fie că este vorba despre diversificare, alimentația după vârsta de 1 an sau pur și simplu sugestii pentru un stil de viață sănătos, definit prin dragoste, responsabilitate și multă încredere. Sperăm ca povestea noastră să vă inspire și să vă călăuzească pretutindeni!”

Ce vor găsi cititorii în cartea Laurei Cosoi

,,Am inclus în acest volum rețete complexe, preparate de inspirație românească (reinterpretate) sau internațională și feluri de mâncare pe care le-am creat special pentru Rita. Sunt doar mâncăruri preparate la abur sau la cuptor, fără sare, fără zahăr și totuși gustoase. Primul degustător a fost chiar Rita și, judecând după farfuria rămasă mai mereu goală, îmi dau seama ca i-am câștigat încrederea, lucru de care sunt mândră. 🙂 Acum să vedem cum va reacționa și surioara ei, care este pe drum!
Vei întâlni în Papă tot! rețete potrivite pentru perioada de diversificare, rețete de supe sau fel principal și deserturi care se gătesc foarte ușor, fără zahăr. Unele dintre ele reprezintă un omagiu adus mamei mele sau bunicilor, care mi-au răsfățat copilăria cu fel de fel de bunătăți gătite cu dragoste. Este felul meu de a le mulțumi”, a scris Laura Cosoi pe www.lauracosoi.com.

Despre alimentația în timpul sarcinii și mesele echilibrate

Autorea împărtășește în cartea ei și alte lucruri utile despre alimentația ei în timpul primei sarcini, dar și despre ce înseamnă echilibru în alimentație:
,,Sunt prietenă deja de multă vreme cu stilul de viață sănătos, din motive pe care le-am detaliat în cartea Forma gustului. Sunt de părere că oricine trebuie să fie informat, să-și asculte organismul și să-i respecte nevoile, nu doar femeile însărcinate. Avem nevoie să fim în echilibru cu noi înșine – fizic, emoțional și mental – ca să ne bucurăm de fiecare clipă și să avem energie să facem tot ce ne dorim.

(…) Îmi place mâncarea gustoasă, bine preparată și cu ingrediente de calitate, așa că pe toată perioada sarcinii, am ascultat de ce-mi cerea corpul, dar nu am pierdut din vedere nici vitaminele și mineralele de care avea nevoie copilul. Când medicul mi-a recomandat vitamine, le-am luat.

(…) De multă vreme obișnuiesc să iau o cină frugală, nu mai târziu de ora 18:00, și respect principiul: „Mănâncă micul dejun singur, împarte prânzul cu prietenii și dăruiește cina dușmanilor!“. Am avut o alimentație diversificată pe tot parcursul sarcinii. Am mâncat multe legume și fructe, brânzeturi și pește (ales cu grijă, să nu aibă concentrație mare de 20 mercur), cereale și semințe de tot felul, am folosit condimente variate, am băut smoothie-uri și am mâncat din când în când dulciuri făcute de mine, cu înlocuitori sănătoși ai zahărului. M-am interesat în prealabil la medic ce brânzeturi, pește sau condimente pot include în dietă, ca să nu pun în pericol sănătatea Ritei și am urmat sfaturile întocmai.


Pe blogul meu, www.lauracosoi.com, în cărțile pe care le-am scris și în interviuri am stat mult de vorbă cu cititorii despre importanța echilibrului la toate nivelurile corpului. Avem nevoie de un program bine gândit, ca să ne asigurăm echilibrul la nivel fizic. Asta înseamnă respectarea orelor de odihnă, dar și asumarea unui stil de viață activ. Nu am întrerupt sportul în timpul sarcinii, ci doar am adaptat activitățile.

Articol recomandat
carte stiintifica

(…) Am gătit multe salate, supe-creme și budinci, preparate pentru starter și feluri principale, toate urmând aceleași principii: am pus creativitatea și cunoștințele pe care le am în slujba unui concept, acela de a obține bucate care să ne bucure ochii, papilele gustative și să ne mențină organismul în formă, plin de vitalitate.”

Papă tot, secretul copilăriei fericite!

Cu siguranță, alimentația joacă un rol esențial în viața copiilor noștri, dar și a părinților. Așadar, dragi mame, lăsați-vă inspirate de cartea Laurei Cosoi și faceți din alimentația copilului vostru o sărbătoare! Recunoașteți că nimic nu vă face mai fericite decât atunci când vedeți că cel mic papă tot din farfurie.

Papă tot! reflectă cei doi ani de când eu și Cosmin suntem părinții Ritei. Iar această carte am scris-o cu gândul la mămicile care depun atât efort ca bebelușii lor să crească sănătoși și pun bazele acestui lucru acum, în copilărie. Misiunea noastră, a părinților, nu este cea mai simplă.

Sper ca fiecare mămică să găsească în acest volum inspirație pentru momentele când nu mai știe ce să gătească, idei de rețete pentru răsfățul celor mici și o modalitate de a câștiga timp pe care să-l petreacă mai mult împreună cu copiii și mai puțin în bucătărie”, mai povestește Laura Cosoi pe www.lauracosoi.com.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus