Acum citești
FOTO. Laura Cosoi, trei cărți de excepție! Tu ce gătești astă-seară?

FOTO. Laura Cosoi, trei cărți de excepție! Tu ce gătești astă-seară?

Bucătăria înseamnă, de cele mai multe ori, o potrivire a gusturilor și aromelor. Înseamnă a găsi cel mai bun pretext pentru a găti pentru sau împreună cu cei dragi. Forma gustului, Rămâi la masă?, Papă tot! cele trei cărți publicate de Laura Cosoi la editura Curtea Veche Publishing.

Veți găsi un amestec de arome, de gusturi și de sentimente. O sublimă călătorie spre voi înșivă și spre oamenii dragi vouă. De la mic la mare. Cărțile Laurei reprezintă o reîntoarcere la esențe, la bucuria de a dărui, de a găti pentru copilul/ copiii tăi, de a te reintoarce la copilărie. Și ce poate fi mai frumos!

Conținutul cărților și fotografiile de excepție pe care le veți admira cu siguranță în cărțile Laurei Cosoi, vă vor impulsiona să descoperiți povestea din bucătărie. O poveste cu și pentru cei dragi, o călătorie care vă va purta în căutarea gusturilor de excepție pe care le găsiți în rețete simple, cu suflet.

Chiar așa, care este ingredientul magic din bucătăria voastră? Pentru cine ați gătit ultima oară? Care este rețeta preferată a copiilor voștri? Și cum îi faceți să pape tot? Acestea fiind spuse, vă invit într-o poveste despre gusturi, forme, gastronomie și rețete care să vă bucure atât papilele gustative, cât și sufletele.

Pentru mine, sănătatea înseamnă echilibru, sport, alimentaţie potrivită stilului de a trăi, pasiunea care mă caracterizează în tot ceea ce fac, bucuria de a‑i avea pe cei dragi aproape şi de a zâmbi cât mai mult, credinţa în Dumnezeu, iubirea fără margini pentru viaţa asta minunată.Şi, da, frumuseţea chiar vine din interior!

LAURA COSOI

Forma gustului, de Laura Cosoi

80 de retete: Salate, supe, feluri principale, deserturi și băuturi rapide și ușor de preparat (nu mai mult de 30 de minute), ce conțin ingrediente selecționate cu mare grijă: puțin sau deloc procesate, fără aditivi, echilibrate nutritiv și caloric.

,,Mai mult decât o carte de bucate, am scris o mărturisire: mă dezvălui printre secretele care fac din hrană un ingredient al schimbării profunde. Inspiră-te din dru­mul lung pe care l-am străbătut în căutarea celei care sunt astăzi ca să afli cum îți poți modela și tu forma gustului: cultivă echilibrul și prezența conștientă înainte ca problemele emoționale să ajungă în farfurie, gustă din bucuriile recunoștinței și nu uita, din când în când, să îți inviți sufletul la cină. (…) Am colaborat cu fotograful Alex Gâlmeanu pentru a da viață unui joc al formelor și unei călătorii a descoperirii de sine – un drum lung și greu de parcurs, despre care am ales să scriu deschis în carte”, a mărturisit Laura Cosoi.

Îmi doresc ca “Forma gustului” să te inspire, să te întoarcă la esențe, mai aproape de ceea ce ești tu cu adevărat. Această carte de bucate este diferită de ce ai întâlnit până acum. Am învățat să transform hrana într-o celebrare a bucuriei de a trăi, să îmi ascult și să îmi fortific organismul. Să nu mai las problemele emoționale să ajungă în farfurie, să știu să îmi exprim recunoștința, să fiu cu adevărat prezentă

Laura Cosoi

Papă tot!, REȚETE PENTRU O COPILĂRIE FIREASCĂ – de Laura Cosoi

O nouă carte de rețete, de data aceasta pentru sugari și bebeluși, inspirată de bucuria Laurei Cosoi de a juca cel mai frumos rol de pe scena vieții: acela de mămică a Ritei.

,,Întotdeauna ne-am dorit pentru micuții noștri o copilărie firească. Credem în limite, dar numai în măsura în care ele asigură un echilibru. Credem în reguli, dar numai dacă ele îi învață pe cei mici ce este libertatea. Papă tot! cuprinde rețete inspirate de viața noastră alături de Rita, fie că este vorba despre diversificare, despre alimentația după vârsta de 1 an sau pur și simplu despre sugestii pentru un stil de viață sănătos, definit prin dragoste, responsabilitate și multă încredere. Sperăm ca povestea noastră să vă inspire și să vă călăuzească pretutindeni!”, a mărturisit Laura Cosoi.

Rămâi la masă? – de Laura Cosoi

Cartea Laurei Cosoi este o invitaţie adresată cititorilor de a pătrunde în intimitatea bucătăriei sale. Aceasta ne oferă un „jurnal culinar“, splendid ilustrat, unde sunt adunate reţete pe care ea le îndrăgeşte – feluri de mâncare pe care le prepară adesea, spre deliciul familiei şi al prietenilor de suflet.

Masa în familie este cel mai de preţ ritual, este momentul când nu vrei cu niciun chip să fii altundeva. Am ales pentru voi câteva reţete ce reflectă modul meu de viaţă. Veţi vedea că sunt foarte uşor de preparat şi nu răpesc o mulţime de timp.Eu cred foarte mult în echilibru în tot ce mă reprezintă. Consider că balanţa trebuie să rămână la mijloc, indiferent de ceea ce facem.

Articol recomandat
carti de top

LAURA COSOI

Rețete simple, ușor de pregătit și cu ingrediente sănătoase

De la supe şi aperitive până la salate şi deserturi, luăm parte la o incursiune în lumea culinară a unei vedete – a cărei intenţie, după cum ea însăşi mărturiseşte, este de a destăinui o frântură din universul ei, din modul în care îşi petrece timpul liber, din ceea ce doreşte să împartă cu toţi cei dragi. Astfel, dincolo de o carte de bucate, Laura Cosoi oferă în dar admiratorilor ei o mostră a stilului său de viaţă, o exprimare a bucuriei nu doar de a te hrăni echilibrat, ci şi de a trăi armonios, cu pasiune şi iubire.

DESPRE LAURA COSOI…

Laura Cosoi (n. 1982, Iași) este dansatoare, actriță de teatru, film și televiziune, una dintre vedetele postului PRO TV. Și-a început cariera cu rolul Adina din „La Bloc” (2002) și a continuat cu producții de succes precum „Cu un pas înainte” (2007). Pe scenă joacă la Teatrul Nottara și la Teatrul Elisabeta din București.

Este căsătorită cu Cosmin Curticăpean și împreună sunt părinții a două fetițe. Pasionată de gastronomie, în 2014 a început să publice cărți de bucate construite în jurul conceptului de stil de viață sănătos, atât din punct de vedere fizic, cât și spiritual. Pentru volumul „Rămâi la masă? Rețete de suflet pentru cei dragi” (Curtea Veche Publishing, 2014) i s-a acordat Premiul „Best in the World” în cadrul competiției Gourmand World Cookbook Awards, iar pentru „Forma gustului. Rețete dinspre interior spre exterior” (Curtea Veche Publishing, 2019), a fost distinsă cu Premiul Special al Juriului, în cadrul aceleiași competiții.

Nașterea primei fiice, Rita, a inspirat-o pe Laura să își urmeze pasiunea pentru gastronomie și pe teritoriul delicat și plin de provocări al hrănirii bebelușilor în primul an de viață. Așa s-a născut proiectul „Papă tot! Rețete pentru o copilărie firească” (Curtea Veche Publishing, 2020), care aduce împreună rețete gustoase și sănătoase pe placul celor mici, sfaturi privind alăptarea și diversificarea și experiențe împărtășite din viața cuplului alături de un bebeluș.

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus