Acum citești
Cum ne învățam copiii să fie curajoși. 10 povestioare cu tâlc din Cartea Curajului

Cum ne învățam copiii să fie curajoși. 10 povestioare cu tâlc din Cartea Curajului

Ne este greu să dăm o definiție a curajului. Pentru unii dintre noi, curajul înseamnă să urci Himalaya. Pentru alții, să te avânți într-o călătorie în jurul lumii. Există și persoane pentru care un act de curaj înseamnă să-ți schimbi locul de muncă.

Pentru copii, curajul are o altă dimensiune – una născută din poveștile citite și din personajele construite – așa că astăzi îi invităm să citească sau să le citiți Cartea Curajului de Alina Rosetti, o carte pe care o puteți găsi la editura Curtea Veche Publishing.

Cum descoperim dovezile de curaj?

Cartea curajului este dedicată copiilor care vor să descopere dovezile de adevărat curaj în lucrurile mărunte. Oricine trebuie și poate fi curajos, chiar și atunci când e nevoie să suporte o simplă injecție, să-și ajute un prieten, să ia o decizie ca să-și urmeze pasiunea sau când ia atitudine pentru a apăra drepturile lui și pe cele ale prietenilor.

Adina Rosetti v-a pregătit 10 povestioare cu tâlc, inspirate din întâmplări adevărate în care au fost implicați oameni mari, iar Alexia Udriște a făcut ca aceste povestioare să devină și mai interesante, însoțindu-le cu minunatele ei ilustrații.

Curajul are 1000 de fețe. Descoperiți-le!

Voi trebuie doar să porniți alături de cele 10 personaje, pe care sigur le veți îndrăgi, într-o fabuloasă călătorie din care veți descoperi o altă față a curajului, altfel decât îl știți din basme și legende.

Fie că vorbim despre Vic și pădurea muzicală, despre Mir, porumbelul salvator, despre Mașinăria de vise, despre Superputerile lui Toma, despre Lacul Melancoliei sau despre peștișorul Baltazar, în toate aceste povestioare copiii vor descoperi că a avea curaj nu înseamnă doar să faci lucruri mărețe, să fii vreun zmeu sau vreun Făt-Frumos.

Ce înseamnă curajul?

Dimpotrivă, înseamnă să iei decizia potrivită la momentul potrivit, să lupți pentru visul tău atunci când nimeni din jur nu crede în el, să spui ceea ce gândești indiferent cu cine vorbești, să ajuți un prieten aflat în dificultate sau să renunți la ceva de-al tău pentru a-l oferi altcuiva care are mai multă nevoie.

,,Nu trebuie să fii un supererou ca să fii curajos. Dacă ne uităm bine în jur, vedem peste tot dovezi de curaj, iar curajoșii sunt de cele mai multe ori oameni obișnuiți și copii, la fel ca mine și tine“ Adina Rosetti

Articol recomandat
carte de self-help

Așadar, curajul nu este doar faptele de vitejie din povești, iar copiii trebuie să afle asta. Curajul poate lua forme nebănuite și poate face minuni atunci când sprijină o cauză bună.

Vă invităm să ne spuneți în care dintre cele 10 povestioare v-ați regăsit cel mai mult și care personaj vi s-a părut mai curajos. Pe mine cel mai tare m-a prins povestioara cu șoricelul Sever care a creat mașinăria de vise. Cu toții avem nevoie să visăm și să fim curajoși, mai ales în această perioadă!

Apropo, dragi copii și părinți, ce înseamnă pentru voi curajul și când ați făcut ultima dată o faptă curajoasă?

Vezi comentariile (0)

Scrie un răspuns

Adresa ta de email nu va fi făcută publică.

mergi sus